Dijital Pazarlamada En Çok Yapılan Hatalar

dijital-pazarlamada-en-cok-yapilan-hatalar

Paylaşmayı unutmayın.

Dijital Pazarlamada En Çok Yapılan Hatalar – Dijital pazarlama hızla gelişir ve sık sık kendinizi her gün yeni araçlar ve taktikler denerken bulursunuz. Sürekli olarak keşfedilmemiş bir bölgeye girdiğinizde, hatalar yapmanız kaçınılmazdır. Burada listelenen hatalar, taktiksel bir hatadan çok düşünceler ile ilgilidir. Hataları dikkate alıp düzeltmek için çabaladığınızda önemli derecede bir olumlu etki görebilirsiniz.

Dijital Pazarlamada En Çok Yapılan Hatalar

Web Sitenizin Alt Satışı

Bir web sitesine sahip olmak, ister çevrimiçi ister çevrimdışı olsun, her tür ticari faaliyet için gerçek bir gereklilik haline geldi. Ancak internet, World Wide Web’de 1,5 milyardan fazla web sitesine ev sahipliği yaparak doygunluk noktasına ulaştı. Bu tür bir aşırılıkta, tanıtımını yapmadığınız sürece kitlelerin web sitenize rastlamasını bekleyemezsiniz.

Sonunda gelirle sonuçlanan web sitenize trafik çekmek için tanıtımına yatırım yapmanız gerekir. SEO, SEM ve yüksek kaliteli içeriğin geliştirilmesine yatırım yapmak ve ayrıca arama motorlarında reklamını yapmak için ödeme yapmak, web sitenizi tanıtmanın mükemmel yollarından bazılarıdır. SEO konusunda yeterli bilgi ve deneyime sahip değilseniz sorun değil; En hızlı öğrenme becerilerinden bazılarını kullanabilir ve SEO ve SEM’ i kendi başınıza öğrenebilirsiniz.

@medium

Hedef Pazarınızın Eksikliği

Ölçütleriniz size işletme açılış sayfalarınızın artan sayıda ziyaretçiye sahip olduğunu söylüyorsa, bu ziyaretçilerin hedef pazarınızı temsil edip etmediğini belirlemeniz önemlidir. Oluşturduğunuz trafiğin hedef kitleniz olmaması tamamen mümkündür, bu da yanlış yerleştirilmiş dijital reklamları veya yanlış pazarlama iletişimini gösterebilir.

Bu tür hatalar yaptıysanız, reklamlarınızın göründüğü dijital platformları yeniden değerlendirmek ve ayrıca gerçek hedef kitleniz için daha çekici hale getirmek için pazarlama iletişiminizi revize etmek önemlidir.

dijital-pazarlamada-en-cok-yapilan-hatalar
@tenswebmarketing

Gerçekçi Olmayan Hedefler Belirleme

Dijital pazarlamaya sistematik bir yaklaşım, uzun vadeli bir stratejinin geliştirilmesini gerektirir. Kısa, orta ve uzun vadede ulaşmak istediğiniz hedeflerin ana hatlarını çizmeniz en iyisidir. Bununla birlikte, birçok dijital pazarlamacı, dijital alanın potansiyelini abartan gerçekçi olmayan hedefler geliştirir. Örneğin, işletmenizin ilk faaliyet yılında 500.000’den fazla müşteriyi çekmesini beklemek gerçekçi olmayan bir hedeftir. 

Ayrıca, birçok dijital pazarlamacı, tüm ziyaretçilerin satışa dönüşmesini bekler; bu, yaptıkları başka bir ölümcül hatadır çünkü bu, dijital pazarlamanın faydaları hakkında akıllarında şüpheler yaratır.

Çözüm basit: Dijital pazarlamayla gerçekçi bir şekilde ulaşabileceğiniz hedefler belirleyin . Bu, geçmiş eğilimleri ve ayrıca sektörünüzde çalışan ve dijital pazarlamaya yatırım yapan diğer benzer işletmelerin deneyimlerini gözlemleyerek yapılabilir.

Clickbait’i Kullanma

Birçok dijital pazarlamacı, müşteri katılımını artırmak için, doğası gereği tıklama tuzağı olan içeriğe yatırım yapma eğilimindedir. Clickbait, müşteriler için gerçek bir değer taşımadan, müşterilere çok çekici gelmesini sağlamak için kelimelere akıllıca bir dönüş yapan içeriktir. 

Örneğin, ‘bundan sonra ne olduğuna asla inanamayacaksınız’ gibi ifadeler kullanırsanız, ortalama bir joe içindekileri çok inandırıcı olsa da, kitleleri sayfanıza çekmek için tıklama tuzağını kullanırsınız. Bu tür uygulamalar markanızın itibarını ve güvenilirliğini zedeler.

dijital-pazarlamada-en-cok-yapilan-hatalar
@blogher

Bunun yerine, hedef kitlenize gerçek değer sağlayan içerik oluşturmaya odaklanın ve hedef kitlenize makalenin içinde tam olarak ne bulmayı bekleyebileceklerini söyleyin. Bu şekilde, izleyicileriniz içerideki gerçek içerikten asla hayal kırıklığına uğramayacak ve sizi tercih etme olasılıkları artacak.

İletişiminizi Her Müşteri İçin Kişiselleştirmemek

Maalesef birçok pazarlamacı, hedefiniz marka bağlılığı oluşturmaksa çok önemli olsa da, bu tür kişisel iletişimi görmezden geliyor. Müşterilerin, kendileri için manevi değer taşıyan bir mesajdan daha fazla dikkat ettiği bir şey yoktur. Örneğin, müşterilerinize doğum günlerinde çevrimiçi bir doğum günü kartı göndermek, hiçbir şey harcamadan onlarla daha derin bir bağlantı kurmanıza yardımcı olabilir. 

Bu dijital pazarlama hatalarından nasıl kaçınılır?

Bir kampanya başlatırken SMART hedefleri belirlediğinizden emin olun . SMART hedefleri:

dijital-pazarlamada-en-cok-yapilan-hatalar
@internetsearchlnc

Spesifik : Hedefler, ister tıklama ister olası satış olsun, kesin bir işlem gerçekleştirmeyi amaçlamalıdır.

Ölçülebilir : İzlenebilir hedefler belirlemelisiniz. Neyi başarmak istediğinizi bildiğinizde, ilgili verileri ve metrikleri belirleyebilirsiniz.

Ulaşılabilir : Hedefler , ulaşabileceğiniz dijital pazarlama hedeflerine sahip olmalıdır . Neyi başarmak istediğinizi ve sonunda nerede olmak istediğinizi düşünün ve başarılması mümkün olan kilometre taşları belirleyin.

Gerçekçi : İyi bir hedef, bütçeniz ve kaynaklarınız dahilinde kalmalıdır . Kaynaklarınızın veya ekibinizin kaldırabileceğinden daha fazlasını denemeyin ve ısırmayın. Kilometre taşlarınızla nasıl gittiğinizi yeniden değerlendirmek için düzenli toplantılar ayarlamak, hedeflerinizi gerçekçi ve ulaşılabilir tutmanıza yardımcı olacaktır.

Zamana duyarlı : Hedeflerin zaman sınırlarına sahip olması gerekir. Son tarihler belirlemek, ekibinizin yolunda gitmesine ve motive olmasına yardımcı olacaktır.

Hedefinize en uygun temel performans göstergelerinin (KPI) hangileri olduğunu belirlemek için biraz zaman ayırın . Tüm kampanyanız boyunca Google Analytics kullanarak KPI’ larınızı takip edin . KPI’ larınız, kampanyanızın yatırım getirisini (YG) ölçmenize yardımcı olacaktır .

KAYNAK: WEPFX ve inacademy

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar