Dijital Pazarlama Kılavuzu – Google Workspace

Paylaşmayı unutmayın.

Dijital Pazarlama Kılavuzu – Google Workspace – Her pazarlamacının öncelikli hedefi ismini duyurabilmek ve müşterilerinin güvenini kazanmaktır. Özellikle internet ortamında bu güveni kazanmak git gide zorlaşmıştır. Rekabetin kıran kırana olduğu reklam ve pazarlama sektöründe Google Workspace Öğrenim Merkezi bu yol için ideal bir öğreticidir.

Dijital Pazarlama Kılavuzu – Google Workspace

1) Kendinizi E-Postanızda Tanıtmalısınız

@hürriyet

Dijital pazarlamada, müşteri kitlesi oluşturmanın anahtarı iyi bir itibar oluşturmaktır. İnsanların kim olduğunuzu bilmelerini ve gönderdiğiniz içeriğe güvenmeleri için adınızı ve e-posta adresinizi Gmail’ deki Gönderen alanına girin . E-postanızı özetlemek için konu satırlarını 10 kelimenin altında tutun ve en yararlı olanlara odaklanın. Daha iyisi için, Gmail resminiz olarak kuruluşunuzun logosunu seçin.

2) Promosyon Amaçlı E-Postaları Daha Verimli Yürütün

dijital-pazarlama-kilavuzu-google-workspace
@pazarlamasyon

Bir kampanya düzenlediğinizde, muhtemelen aynı promosyon bilgilerini tekrar edeceksiniz. Yanıtınızı Gmail’ deki şablonlarla kaydederek zaman kazanın. Bir dahaki sefere bu bilgileri eklemek istediğinizde, kaydedilen şablonu seçmeniz yeterlidir. Böylece tekrar yazmak zorunda kalmazsınız.

3) Kazandıran Kampanyalar Düzenleyin

@tekrescue

Bir kampanya oluşturmak zaman alıcı ve koordine edilmesi zor olabilir. Planlama aşamasında, bir ekip takvimi oluşturun. Pazarlama ekibi üyelerini ayrıntılar ve programlar hakkında döngü içinde tutun. Kampanyanız hazır olduğunda, Takvim’ i kullanarak onu yayınlayın . Drive’ da depolanan el ilanları gibi promosyon kaynaklarını da dahil edebilirsiniz. Ardından, Google Siteler’ i kullanarak kampanyanız için ayrıntılar, tanıtım medyası ve daha fazlasını içeren harici bir web sitesi oluşturun . Müşteriler, ihtiyaç duydukları tüm bilgileri herhangi bir cihazdan tek bir yerden alabilirler.

4) Arama Sonuçlarında Fark Edilin

@mobil13

İlk olarak, Siteler’ de blog gönderileri, ürün ayrıntıları ve diğer promosyonlar içeren bir web sitesi oluşturun. Bu, kuruluşunuz için bir çevrimiçi hedef oluşturmanıza yardımcı olacaktır . Arama motoru optimizasyonunu (SEO) artırmaya yardımcı olmak için siteyi alakalı ve düzenli olarak güncel tutun. Ardından, web sitenizi Google My Business’ ta ücretsiz olarak listeleyin. Bu size Arama’ da herkese açık bir kimlik ve varlık kazandırır . Müşteri aramalarını teşvik etmek için bir telefon numarası ekleyin. Sizi bulmalarına yardımcı olmak için konumunuzu ekleyin.

5) Etkili Reklamlarla Kitlenizi Oluşturun

dijital-pazarlama-kilavuzu-google-workspace
@wittysparks

Özel teklifler, promosyonlar veya hızlı indirimlerle web sitenizin reklamlarını öne çıkarın. Müşterileri, Satın Al veya Yer Ayırt gibi güçlü harekete geçirici mesaj afişleri ve düğmeleriyle ikna edin. Video reklamlar, yeni müşterilere ulaşıp iletişim kurmanın ve ürünleri veya kuruluşunuzu tanıtmanın harika bir yoludur. Reklamları oluştururken, 30 saniyenin altında tutmaya çalışın ve insanların kaçırmaması için markanızı açılış anlarında sergileyin. Videonuzu Sites’ ta veya kuruluşunuzun resmi YouTube kanalında paylaşın . Ek olarak, bazı sosyal medya sitelerinde video reklamınızın ilk birkaç saniye sessiz oynatılacağını unutmayın, bu nedenle bu kritik noktada izleyicilerle etkileşim kurmanın yollarını düşünün.

6) Web Siteniz Mobil Uyumlu Olmalı

dijital-pazarlama-kilavuzu-google-workspace
@CRMMedyaTurizm

Harika mobil web siteleri ziyaretçileri alıcıya dönüştürür, bu nedenle Sites’ ı kullanarak mobil uyumlu web siteleri oluşturun . Öncelikle sitenizi mobil cihazlarda sorunsuz çalışacak şekilde geliştirin. Sayfalar, müşterinin kullandığı ekran boyutuna göre otomatik olarak ayarlanmalıdır. Web sitenizi bir mobil cihazda da deneyin. Nasıl görünüyor? Gezinmesi kolay mı? Telefon numaraları, ziyaretçilerin sizi tek bir dokunuşla arayabileceği şekilde ayarlanmış mı? Ardından, mobil reklamları yayınlamaya hazır olduğunuzda, Google Ads gibi reklam hizmetlerinden yararlanın . Potansiyel müşterilerin arayabileceği ifadeleri düşünün. İnsanlar mobil cihazlarda daha az ve daha kısa terimler kullanma eğilimindedir, bu nedenle anahtar kelimelerinizi kısa ve alakalı tutun.

7) Yeni Ürünleri Sergileyin

dijital-pazarlama-kilavuzu-google-workspace
@forkly

Müşterilerinizle yeni bir ürün paylaşmak ister misiniz? Ürünün özelliklerini ve avantajlarını, benzersiz satış noktasını ve daha fazlasını açıklayan güçlü bir Slaytlar sunusunu hızla oluşturun . Resimler ve videolar ekleyerek sunumunuzu daha da dinamik hale getirin. Ardından, Siteler’ i kullanarak sunumunuzu kuruluşunuzun web sitesine yerleştirerek farkındalığı artırın .

8) Müşteri Geri-Bildirimi Önemli

dijital-pazarlama-kilavuzu-google-workspace
@thematic

Yeni ürününüz geliştirmenin ilk aşamalarındayken, Formlar’ da bir anket oluşturun ve müşteri geri bildirimlerini almak için bunu Sites’ a yerleştirin . Yeterli yanıt aldığınızda, ürün pazarlama yöneticileri sonuçları E-Tablolar’ da sıralayabilir, düzenleyebilir ve analiz edebilir ve ürünü ileriye taşımak için en iyi yolu planlayabilir.

9) Kaliteli ve Yaratıcı Varlıklar ile İlgi Toplayın

Bir pazarlama ajansıyla yaratıcı varlıklar üzerinde mi çalışıyorsunuz? Herkesin en son tasarımlara, videolara, PDF’ lere ve daha fazlasına sahip olduğundan emin olmanız mı gerekiyor? İş dosyalarını ve klasörleri Drive’ a  kaydedin ve bunları anında ajansınızla paylaşın. Birisi geri bildirim ve onayları birleştirdiğinde, hangi dosyaların değiştiğini ve zaman dilimlerinde herkesin aynı sayfada kaldığını kolayca görebilirsiniz.

Kaynak: SUPPORT GOOGLE

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar