Clubhouse, TED ile Özel Anlaşma Sağladı

Clubhouse, Ted ile Özel Anlaşma Sağladı

Paylaşmayı unutmayın.

Clubhouse, TED ile Özel Anlaşma Sağladı – Clubhouse, İçerik Havuzunu Genişletmek İçin TED ile Özel Anlaşma Sağladı – İlk çıktığında sesini mükemmel bir şekilde duyurarak popüler olan Clubhouse; son zamanlarda bir düşüşteydi. Daha büyük oyuncular, büyümesini olumsuzlamak için tasarlanmış rakip sesli sosyal öğeler ve özellikler eklemeye çalıştıkları için, Clubhouse ilk heyecanını kaybetmiş olabilir. Ancak yeni başlayan platformun hala birkaç hilesi var.

Bugün Clubhouse, TED’in düşünce liderleri ve uzmanlarından oluşan; kullanıcıların uygulamaya geri dönmelerini sağlamaya yardımcı olabilecek özel içeriği paylaşmak için TED ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Clubhouse, İçerik Havuzunu Genişletmek İçin TED ile Özel Anlaşma Sağladı

Clubhouse
Photo by Joseph V M on Unsplash

Clubhouse tarafından açıklandığı gibi:

“12 Temmuz Pazartesi gününden itibaren TED; resmi ClubHouse Klubü aracılığıyla bir dizi odaya ev sahipliği yapacak. Programa, New York Times’ın en çok satan yazarı ve popüler TED konuşmacısı AJ Jacobs ve ünlü Clubhouse yaratıcısı Mir Harris ile başlayacaklar. Oda, bir TED Talk’ta ve Jacobs’un kitabında paylaşılan bir fikir üzerine kuruludur. Önemli konukları ve Clubhouse topluluğunu “hayatımızın isimsiz kahramanlarına teşekkür etmek” için bir araya gelmeye davet ediyor. Yaz ve sonrası için ek odalar önümüzdeki haftalarda duyurulacaktır.”

TED Talks serisi aracılığıyla tanınan popüler yayıncıların eklenmesi, Clubhouse’un çekiciliğini korumasına yardımcı olacaktır. Ancak, duyuru muhtemelen biraz sürpriz olmalı.

Mayıs ayında Clubhouse, yetenek bulma ekibinin bir parçası olarak; TED’deki konferans ve konuşmacı küratörlüğünün eski başkanı Kelly Stoetzel’i işe aldı. Stoetzel, TED ile 17 yıldan fazla bir süredir çalışıyordu. Bununla birlikte, yeni içerik ortaklığının yolunu açan da bu bağlantı oldu.

Aslında, Stoetzel Clubhouse’un duyuru gönderisinde doğrudan alıntılanmıştır: 

“Yaklaşık kırk yıldır TED, dünyanın önde gelen fikirlerini, hayallerini ve seslerini izleyicilere ulaştırdı. Bu ortaklık, bu zihinleri Clubhouse topluluğunu oluşturan milyonlarca yaratıcıyla bir diyaloga sokacak.” 

Clubhouse, TED ile Özel Anlaşma Sağladı

Clubhouse, TED ile Özel Anlaşma Sağladı
Photo by @blog.cambly.com

Clubhouse indirmeleri, ilk patlamasından bu yana önemli ölçüde yavaşladı. Bununla birlikte, Android uygulamasının Mayıs ayında piyasaya sürülmesinden bu yana sayıları yeniden canlanmış olsa da; bu büyümenin çoğu şimdi Hindistan ve Brezilya gibi yeni pazarlardan geliyor . 

Bu kötü bir şey değil, ancak gerçek şu ki; Clubhouse kendi kurduğu ve (nispeten) en yüksek benimsenmeye ulaştığı pazarlarda, şimdi zemin kaybediyor. Bu da muhtemelen bu bölgelerde de benzer bir eğilim göreceğimizi gösteriyor.

Daha güçlü bir içerik dizisine sahip olmak şüphesiz yardımcı olacaktır. Ayrıca, muhtemelen Clubhouse’un uygulamaya geri dönmek için daha fazla dinleyici almasını sağlayacaktır. Ancak hala yalnızca davet modunda oluşuyla, büyümeyi sınırlandırıyor. Üstelik Twitter ve Facebook gibi diğer sosyal platformlar gelişmeye devam ediyor. Özellikle Facebook ve popüler yaratıcıları; yüksek profilli ünlüleri uygulamasında potansiyel dinleyicilere tanıtmaya odaklanarak kendi sesli sosyal yetenek listelerini çıkardılar.

Rekabet Pazarı Büyüyor

Clubhouse, TED ile Özel Anlaşma Sağladı
Photo by Anton Maksimov juvnsky on Unsplash

Özünde, Clubhouse’un daha uzun vadede nasıl rekabet edebileceği merak konusu. Her ne kadar, TED ile güçlü bir bağa sahip olmak bir bonus olsa da; rekabet artmaya devam ederken o tavşanlardan daha kaç tanesini şapkasından çıkarabilir?

Bu, Clubhouse’un da bittiği anlamına gelmiyor. Ancak bir dizi niş odak gruplarına bağlanamadığı ve diğer uygulamalardan daha iyi bir dinleme deneyimi sağlayamadığı sürece; önündeki zorluk önemli olmaya devam edecektir.

Uygulamadaki resmi TED Kulübü aracılığıyla Clubhouse’daki TED yayınlarını takip edebilirsiniz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar