Buzz Pazarlama – En Trend Pazarlama Tekniği

Paylaşmayı unutmayın.

Buzz Pazarlama – En Trend Pazarlama Tekniği – Buzz pazarlama, belirli bir kampanyanın veya ürünün ağızdan ağıza yayılma potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen pazarlama tekniğidir. İster tüketicilerin aileleri ve arkadaşları arasındaki konuşmalar ister sosyal medya platformlarında daha büyük ölçekli tartışmalar yoluyla olsun, fark etmez. Vızıltı pazarlaması kullanan şirketler, tüketicilerin ürünleri ve hizmetleri hakkında konuşmasını sağlıyor. Bu da onlara çevrimiçi trafiğin büyümesiyle satışları ve kârları arttırma umudunu veriyor.

Buzz Pazarlama – En Trend Pazarlama Tekniği

Buzz Pazarlama(Vızıltı Pazarlama) Nedir?

buzz-pazarlama-en-trend-pazarlama-teknigi
@brandawareness

Buzz pazarlama, geleneksel pazarlama tekniklerine benzemez. TV, radyo ve basılı reklamların “kitlesel pazarlama” taktiklerinden çok daha farklı bir yaklaşımdır. Giden pazarlamada şirketler, birkaç kişinin ilgileneceği umuduyla mesajlarını olabildiğince çok kişiye yaymayı amaçlar. Buzz pazarlama, yayın mesajlaşmasından çok bire bir kişisel mesajların gücüne bağlıdır.  Ve doğrudan şirketten değil, güvendikleri kişilerden gelen önerilere göre hareket ederler. Çünkü tarafsız olarak algılandığından ağızdan ağıza pazarlamanın tüketiciler üzerinde daha fazla ağırlık taşıdığını varsayar.

@wmaracı

Çevrimiçi vızıltı pazarlaması, tipik olarak, ürün hakkındaki düşüncelerini paylaşmaya odaklıdır. Ve proaktif olarak ürün hakkında konuşmaya başlamaya istekli olan “etkileyiciler” den oluşur. Yani evet, bir nevi “influencer” lardan oluşur. Bu insanların çoğu zaman sosyal medya platformlarında iyi bir kitlesi vardır. Yani sosyal medyada bir güçleri vardır da diyebiliriz. Pazarlamacılar, ürünlerine ilgi uyandırmak için ilginç ama etkili bir teknik uyguluyor.

En Trend Pazarlama Tekniği

buzz-pazarlama-en-trend-pazarlama-teknigi
@emaze

Son yılların en trend pazar alanı olan sosyal medya pazarlaması, vızıltı pazarlamasının ana bileşenidir. Şirketler büyük ya da küçük fark etmeden, sosyal medya sitelerini kullanarak kendilerine fayda katıyor. Mesela müşterilerle etkileşime geçiyorlar, geri bildirim alıyorlar, sorunları veya endişeleri ele alıyorlar. Sonrasında ürün ve hizmetlerini bize tanıtıyorlar. Hele ki zengin bir paylaşılabilir içerik seti geliştirmek ve bu sitelerde güçlü bir takipçi kitlesi oluşturmak büyük bir piyango! Çünkü tüketicilerin ihtiyaç duydukları materyalleri doğrudan şirketten almalarını sağlar. Ve daha da önemlisi, doğru stratejilerle müşterilerinin olduğu ortamda verimli bir diyalog kurmasına olanak tanır. Böylece şirketler müşterilerine kendilerini değerli hissettirir.

Buzz Statejileri Blog’ta! – Buzz Pazarlama

Diğer çevrimiçi vızıltı pazarlama stratejileri, bir heyecan yaratmak için etkili blogcuların yardımına ihtiyaç duyar. Şirketler çoğu zaman blog yazarlarının veya medya kuruluşlarının, ürünün yayınlanmış bir sözü karşılığında piyasaya sürülmeden önce ürünü yazara tanıtır. Sonrasında bloggerlardan gelen verim ile web sitesi forumlarını kullanırlar. Mesaj panolarını ve diğer grupları birbirine bağlayan müşteri toplulukları oluşturmak da şirketlerin çevrimiçi vızıltı pazarlarını oluşturur.

buzz-pazarlama-en-trend-pazarlama-teknigi
@bloghotmart

Şirketler ayrıca kampanyalarını marka veya ürünün kendisiyle bağlayamama riskiyle de karşı karşıyadır; insanlar onu oluşturan şirketle özdeşleştiremezlerse, yalnızca insanları konuşturan bir içerik parçası oluşturmak hiçbir şey ifade etmez.

Buzz Pazarlama Örnekleri

Genellikle mizahi, tartışmalı, sıra dışı veya çirkin bir şey etrafında odaklanır. Yani Buzz pazarlamanın asıl amacı sansasyon yaratmak ve insanların onun hakkında konuşmasını sağlamaktır. Böylece sosyal medya aracılığıyla paylaşmayı ve YouTube gibi web sitelerinde görüntülemeleri artırmayı uman çevrimiçi videolar oluşturan şirketler haline gelirler. Şirketler daha sonra, ürünü sosyal medyada tanıtarak, ya “trend olan bir konu” olma umuduyla bir hashtag oluştururlar. Veya müşteri etkileşimini daha da arttırmak için tüketicileri diğer içerik parçalarını indirmeye teşvik ederek içeriğin popülaritesinden yararlanmaya çalışırlar.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar