Burger King’ ten Viral Bir Reklam Daha!

whoperdog

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyadaki fast food ürünlerinin enlerinden olan Burger King, yeni reklam çalışması ile tüm gözleri üzerine çevirmeyi başardı. Favori burgerlerinden olan Whooper için çekilen bu reklam filminde, bu sektörde henüz yapılmamış bir reklam türüne imza atıldı.

Burger King’in yeni reklam dublörü biraz vahşi! Whopper’ı bulmak için yetiştirilen bir rehber köpek, Grabarz & Partner ajansı tarafından çekilen reklam filminin başrolü oldu. Film, görme engelli İngiliz hokey oyuncusu Nathan’ın  rehber köpeği Flynn’e Whopper’ı bulmayı öğretmesiyle başlıyor.

Şimdi diyebilirsiniz ki, bir köpeğin pişmiş sığır etini bulmasından daha kolay ne var? İşte fark burada ortaya çıkıyor. Birçok burgerin içinden alevlerle pişmiş Whooper’a ulaşıyor olması dikkatleri çekiyor.

Burger King UK’nin genel müdürü Alasdair Murdoch durumu şu şekilde açıklıyor: “Burger King restoranlarımızda, alevli ızgaralar için aynı tutkuyu paylaşan tüm hayranları ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Whopper köpek filmi, önemli konular hakkında olumlu farkındalığı nasıl arttırabileceğimizin harika bir örneğidir ve herkesi en sevdikleri alevli burgerlerin tadını çıkarmak için bir araya getirir.”

Peki, bu köpek gerçekten Whopper burgeri buluyor mu? Birçok kişinin aklından reklam hilesi olduğu geçiyordur ama Flynn Fransa’ya götürülerek ondan aynı şekilde Whopper burgeri bulması istedi. Ve bilin bakalım: Flynn bunu başardı!

Burger King

Birtakım sorular…

Bu reklam filmi senaryosu neden böyle? Burger King Whopper’ın ne kadar ayırt edici olduğunu mu kanıtlamak istedi? Belki de Alman ajansı Grabarz & Partner, daha önce hiç yapılmamış bir şeyi yapmak istiyordu. Bir içerik ile viral olmayı kim istemez ki? Eğer istedikleri gerçekten bu ise başardılar, sosyal medyada #WhopperDog etiketli paylaşımlar ile doldu taştı. Kısacası Burger King bir kez daha viral olmayı başardı!

İşte viral olmayı başaran o reklam:

Bonus:

Markaya ait başarılı reklam filmlerinden bir diğerini görmek isterseniz  Burger King’den Ateşlerin Arasından Çıkan Reklam Kampanyası yazımızı okumanızı öneririz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar