Burger King’den Ateşlerin Arasından Çıkan Reklam Kampanyası

Paylaşmayı unutmayın.

“Ateş Seni Çağırıyor!”

Yıllarca birçok markanın birbirinden dikkat çekici reklamlarına tanıklık ettik. Ancak markaların perakende satış yerlerini ateşe verdiği bir reklam kampanyasını ilk kez görüyoruz. 1954 yılında James Mclamore ve David Edgerton tarafından kurulan Burger King, bu günlerde kendinden fazlaca söz ettireceğe benzeyen bir reklam kampanyasıyla karşımıza çıkıyor.  “Ateş seni çağırıyor” sloganı ile akla gelen tek marka olan Burger King’in yeni reklamı, üç restoranında meydana gelmiş yangınları konu alıyor.

Aşağıda göreceğiniz fotoğraflar -fotoğraflarda herhangi bir oynama ve düzenleme bulunmamaktadır- Burger King’in İtalya, Pensilvanya ve Oregon’da bulunan şubelerinde meydana gelen yangınlara aittir. Burger King; bu gerçek yangınları insanlara, markanın hamburgerlerini her zaman lezzetli, ancak bazen felaketlere yol açan ızgara ateşinde yaptıklarını hatırlatmak için kullanıyor. 2004, 2015 ve 2016’da çıkan bu yangınlarda kimsenin ciddi bir hasar almadığını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

Pensilvanya’da meydana gelen yangının reklam kampanyasında kullanılan görüntüsünü hemen aşağıda bulabilirsiniz.

Yangından bazı anları da bu video da izleyebilirsiniz.

Oregon’da bir hafta sonu meydana gelen yangın sırasında, beş çalışan ve iki müşterinin restoranın içinde olduğu kayıtlara geçmiş.

İtalya’da meydana gelen yangın görüntüsü de hemen bu afişte yer almaktadır.

Reklam ajansı DAVID The Agency, kayıtlara göre 1954’ten beri en çok yangının Burger King markasında yaşandığını gurur verici bir şekilde açıklamaktadır.

Sloganı “Flame Grilled since 1954” olan bu reklam kampanyası hakkında insanların nasıl tepkiler vereceği herkes için büyük bir soru işareti. Yine de “Ateş seni çağırıyor” sloganını destekler nitelikteki bu reklam kampanyası farklı olduğu kadar ilgi uyandırıcı.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar