Bu Fotoğraflar Başınızı Döndürecek!

flatland

Paylaşmayı unutmayın.

Aydın Büyüktaş, Ankara doğumlu bir fotoğrafçı.  Bir kara delik dünyada zaman ve mekanı bükseydi nasıl görünürdü, merak etti. Bunun üzerine bunları fotoğraflamaya karar verdi.

aydın büyüktaş flatland fotoğrafları

@aydınbüyüktaş

18 ile 20 arası  drone fotoğrafını tek bir görüntü halinde derleyerek tarım arazilerini, kır yollarını ve hatta park yerlerini, baş döndüren roller coaster görüntülerini andıran ters çevrilmiş çok boyutlu manzaralara dönüştürdü. Fotoğraf ve video çalışmalarını devam ettirebilmek için üniversiteden ayrıldı.

drone ile çekilen fotoğraflar

@aydınbüyüktaş

Film ve reklam endüstrisinde popülerlik kazanırken, 3D animasyona duyduğu sevgiyi keşfetti.

flatland'dan örnekler

@ayınbüyüktaş

Büyüktaş’a, Edwin Abbat’ın ” Açıklamalı Düzülke: Çok Boyutlu Bir Macera” kitabı, çok boyutlu fotoğraf serisini yaratmaya ilham kaynağı oldu.

flatland

@aydınbüyüktaş

Fotoğraflar bilimkurgu romanlarının dünyasından fırlamış gibi!

flatland

@aydınbüyüktaş

Michio Kaku tarafından yazılan Hyperspace‘i okurken, yaşadığımız yer üzerinde bir kara delik oluşup oluşmadığı, mekânın, zamanın nasıl büküleceği meselesi üzerine düşünmeye; kara delikler, paralel evrenler, yer çekimi, uzay ve zamanın bükülmesi gibi konuları sorgulamaya başlamış…

flatland

@aydınbüyüktaş

Flatland adını verdiği serisini planlamak iki ayını, çekimleri de bir ayını aldı. Hedefi iki boyutlu bir düzlemde üç boyutlu bir dünya yaratmaktı.

flatland

@aydınbüyüktaş

Amerika’nın güneybatısındaki yerleri keşfetmek için Google Earth’ü kullandı. Ardından Arizona, Teksas, California ve New Mexico’ya giderek onları drone ile fotoğrafladı.

flatland

@aydınbüyüktaş

Fotoğrafların her biri 18 ile 20 tekli çekimden oluşan bir kolaj.

flatland

@aydınbüyüktaş

Flatland serisi New York, Miami, Zürih ve İstanbul’da sergilendi.

flatland

@aydınbüyüktaş

Bu görüntülerin insanlara görünüşte sıradan yerlere yeni bir bakış açısı sunacağını umuyor.

flatland

@aydınbüyüktaş

Büyüktaş, “Zamanımızın çoğunu dikkatimizi çekmeyen yerlerde geçiriyoruz fakat hatıralarımızı dönüştüren yerler , sanatçının bir başka boyut kazandırdığı yerlerdir”  diyor.

flatland

@aydınbüyüktaş

Aydın Büyüktaş, 2012 yılından bu yana MSGSÜ fotoğraf bölümünde akademik eğitimine devam ediyor. Çalışmalarıyla ufkumuzu açmaya devam edeceğe benziyor.

kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar