Bozuk Telefonlara Çözümler – Mükemmel Çözümler

bozuk-telefonlara-cozumler-mukemmel-cozumler

Paylaşmayı unutmayın.

Bozuk Telefonlara Çözümler – Mükemmel Çözümler– Akıllı telefonlar birçok açıdan marifetliler. Akıllı telefon kullanmak için onlarca sebebimiz var. Öyle zengin içerikleri var ki, oyun, fotoğraf, video, web, sosyal medya, eğitim, sağlık hatta trafik gibi birbirinden çok farklı ihtiyaçlara çözüm getirebiliyorlar. Genel olarak stabil, kullanımı kolay ve hızlıdır. Uygulama çeşitliliği ile birlikte akıllı telefonlar her alanda kullanılıp tercih edilir. Ancak bazen can sıkıcı sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Neyse ki hemen hepsinin çözümü var. İşte o çözümler arasında öne çıkanlar…

Bozuk Telefonlara Çözümler – Mükemmel Çözümler

@reliablesoft

“Pil çabuk bitiyor.”

Pili en çok etkileyen noktalardan biri ekran parlaklığı. Cihazınızın sahip olduğu sensör, etrafındaki ışığa duyarlı olarak ekran parlaklığını ayarlayabilmektedir. Ancak çoğu kullanıcı ekran parlaklığını belirli bir düzeyde tutmakta ve bu nedenle çok aydınlık yerlerde bile gereğinden fazla “parlak” bir kullanım gerçekleştirmektedir. Bunun önüne geçmek ve efektif bir ekran kullanımı için yapmanız gereken tek şey ise “otomatik” parlaklığı açmanız. Böylece pilden tasarruf edebilirsiniz. Aynı şekilde parlaklığı çok düşük seviyeye çekmek de pil ömrünü arttıran önemli faktörlerden biridir. Gerekli ayarlara erişim için: Ayarlar > Parlaklık yolunu izleyebilirsiniz. Konum servisleri, bir telefonun en önemli öğelerinden bazıları. Ancak, konumu değerlendirmenin en iyi yolu olan GPS, çok fazla pil tüketir. Bu bir iPhone için, Gizlilik> Konum servislerine gitmeniz gereken bir durumdur.

@webtekno

“Kamerada odaklama sorunu var.”

En kolay, fakat en etkili ipucuyla başlamak istiyoruz. Geleneksel odaklanma sistemlerinden bildiğiniz üzere, kameranızı odaklamak istediğiniz noktaya odaklarsınız. Sonrasında yaşayacağınız bir titreşim ya da hareket, odağınızın bozulmasına sebep olur. Bu sebepten dolayı güzel fotoğrafları çekebilmenin tam bir işkenceye döndüğünü biliyoruz. Bunun çözümü olarak, iPhone’ da kamera odağını bir hedefe sabitlemek ona kilitlemek mümkündür. Kameranın odaklanmasını istediğiniz noktaya basarak, odağı o noktaya kilitleyebilirsiniz.

@slashgear

“Depolama alanı uyarısı alıyorum.”

Akıllı telefonunuzu biraz güncelleyip sonuçlarına bayılabilirsiniz. Gereksiz her şey bir yük ve özellikle 32 GB depolama alanı gibi potansiyel tehditlerde tek bir video bile ciddi seviyede performansa etki edebiliyor. Bu nedenle gereksiz videolar başta olmak üzere fotoğraf ve ses dosyalarınıza göz atın, ihtiyaç duymadıklarınızı kaldırın.

bozuk-telefonlara-cozumler-mukemmel-cozumler
@ITIGIC

“Mobil verim çabuk bitiyor, ne yapmalıyım?”

Mobil veride 4G’yi de açarsanız cihazın internet paketi hemen bitebiliyor. Bu konuda verimli veri tüketimi için mükemmel bir yöntem var. Eğer internete bağlı kalmanız gerekiyorsa 4G’yi kapatarak 3G’yi kullanabilirsiniz. Elbette daha yavaş bir bağlantı anlamına gelir; ancak anlık aktif olarak internet kullanmıyorsanız kullanıcı dostu bir çözümdür.

bozuk-telefonlara-cozumler-mukemmel-cozumler
@sordum.net

“El feneri kendiliğinden açılıyor.”

Eğer telefonunuzda el fenerinin kendiliğinden açılması sorunu yaşıyorsanız, yani telefonunuz cebinizdeyken el feneri birden açılıyor ve bu şekilde uzun süre açık kalıyor ise dokunmadan uyanma özelliğini kapatmanızda fayda var. iPhone model telefonunuzda dokunmadan uyanma özelliğini kapatmak için ilk olarak yapmanız gereken Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Kapat yolunu izlemeniz ve hemen sonra burada yer alan ‘Uyanmak İçin Dokunma’ seçeneğini pasif hale getirebilirsiniz.

“Wi-Fi ağına bağlanmıyor.”

Doğru parolayı girseniz bile ‘ağa katılamadı’ veya ‘parola doğru değil’ iletisini alabilirsiniz. Tüm aygıtlarınızı yeniden başlatıp parolanızı tekrar girmeyi deneyin. Ağ Ayarlarınızı sıfırlayın: Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla’ya dokunun. Bu işlem, daha önce kullandığınız Wi-Fi ağlarını, parolalarını, hücresel ayarları ve VPN ile APN ayarlarını da sıfırlar.

bozuk-telefonlara-cozumler-mukemmel-cozumler
@karel

“Uygulamalar yavaş açılıyor.”

En popüler uygulamalardan bazıları, sınırlı RAM ve giriş seviyesi CPU’ları olan düşük güç tüketen telefonlara yönelik küçük sürümlere sahipler. Daha az veri, daha az kaynak kullanıyorlar ve daha az güç tüketiyorlar. Denenebilecek bu tarz uygulamalar arasında; Facebook Lite, Google Maps Go, Facebook Messenger Lite, Opera Mini, Skype Lite ve Files Go var.

bozuk-telefonlara-cozumler-mukemmel-cozumler
@fynotec

“Fotoğraf bulanık çıkıyor.”

Pek çok akıllı telefon kullanıcısının ihmal ettiği en önemli ve temel detay, hiç şüphesiz ki kamera lensinin temizliğidir. Kamera lensini koruyan koruyucu cam, parmak izi, ortam kiri, toz ve yağdan kolaylıkla etkilenir ve kirlenir. Eğer düzenli olarak kamera lensinizi temizlemezseniz, bir müddet sonra fotoğraflarınızın daha bulanık çıktığını fark edeceksiniz. Kamera arızası olduğunu düşünmeden önce, yumuşak bir gözlük silme beziyle kameranızı silmenizi öneriyoruz.

“Parlak fotoğraflara dur deyin!”

Çoğu durumda flaş kullanmak, fotoğrafınızı olumsuz yönde etkileyecektir. Eğer mecbur değilseniz, flaş kullanmaktan kaçınmanızı ve mevcut aydınlatmayı efektif biçimde kullanmanızı öneriyoruz. Öte yandan bazı kullanıcılar flaş ışığının üzerini kâğıtla kapatarak, ani parlamayı engelliyorlar.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar