Blog Yazarak Para Kazanmak Mümkün Mü?

blog-yazarak-para-kazanmak-

Paylaşmayı unutmayın.

Blog Yazarak Para Kazanmak Mümkün Mü? – Blog yazma işinde yeni misiniz? Blogunuza neden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Yeni bir blogger olarak nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir. İnsanların bloglarından para kazandığını duyuyor ama nasıl olduğunu tam olarak bilmiyorsanız bu makale soru işaretlerinizi gidermek üzere yazılmıştır. 

Blog Yazarak Para Kazanmak

Öncelikle, blog gelirinin bir gecede olmadığını hatırlamak önemlidir. Gelir elde etmeye başlamadan önce bir blog kurmanız, içerikler hazırlamanız ve size güvenen, düzenli olarak trafik çeken bir kitle oluşturmanız gerekir. Blog yazmak, popüler bir bloggerın sosyal medyada gördüğünüz yaşam tarzından çok daha zor bir işle birlikte gelmektedir,. Bu yüzden çalışmaya hazır olduğunuzdan emin olun.

Blog yazmaya yeni başlayan biri olarak, muhtemelen henüz fazla trafik çekemiyorsunuz ve kalabalık  bir e-posta listesine de sahip değilsiniz. Ancak üzülmeyin, biraz sabırla siz de iyi bir blogcu olabilir, blogunuzdan para kazanabilirsiniz.

Para Kazanmak İçin Blog Yazmak

Aslında, blog yazarak para kazanmayı başarmanın birçok farklı yolu var. Onları sizin için açıklayalım.

Ortaklık Geliri

Yeni başlayanlar için blog yazmanın en kolay ve en yaygın yollarından biri bağlı kuruluş pazarlamasıdır. Kendi ürün veya hizmetlerinize sahip olmanıza gerek yok.

Diğer insanların ürünlerini blogunuzda tanıtmanız yeterlidir ve birileri bir satın alma işlemi yaptığında, bir komisyon alırsınız. Peki bu ortaklık programlarını nerede bulursunuz? Yüzlerce seçenek var ve işe başladığınızda karar vermek çok zor olabilir. Birçok yeni blogcu Amazon ile para kazanmaya başlar. Yani bir Amazon Ortağı olmak için kayıt olun ve blogunuzdaki bağlantıları kullanın.

Sizin okuyucularınızdan birisi Amazon’dan bir şey satın aldığında, küçük bir komisyon alacaksınız. Buna ek olarak, büyük bağlı kuruluş pazarlama ağlarını kullanmak için kayıt olabilirsiniz. Bu ağlar, çeşitli markalar için binlerce ortaklık programına sahiptir. Tanıtmak istediğiniz marka ve ürünleri seçip, tek bir merkezi platformdan yapabilirsiniz.

blog-yazarak-para-kazanmak

Blog da Ortaklık Geliri Çalışması Nasıl Başlatılır?

1. Sevdiğiniz ve kullandığınız ürün ve hizmetlerin bir listesini yapın.

2. Amazon ve / veya bağlı kuruluş pazarlama ağlarına kaydolun.

3. Beyin fırtınası yapın ve seçtiğiniz ürün ve hizmetleri tanıtmanıza yardımcı olacak bir içerik oluşturun.

Örneğin, kullanmak istediğiniz bir yazılımı tanıtıyor iseniz, yazılımı nasıl kullanacağınıza ilişkin bir eğitim oluşturabilirsiniz. Bu makalede, yazılım için ortaklık linkinizi kullanırsınız, böylece birileri tıklar ve satın alırsa komisyonu alırsınız.

Ürün incelemelerini bir içerik parçası olarak da yapabilirsiniz. Bu birçok moda ve güzellik bloggerı tarafından kullanılan bir stratejidir. Kullanmak istedikleri ürünleri gözden geçirecekler ve ardından okuyucularının bir satın alma işlemi yapabilmeleri için yazılarına bir ortaklık bağlantısı ekleyeceklerdir. Bağlı kuruluş pazarlama sonuçlarını getiren içerik oluşturmanın birçok yaratıcı ve etkili yolu vardır. Araştırmanızı yapın ve alanınızdaki diğer popüler bloggerların ortaklıklarını nasıl desteklediğini görün.

Fikir almaktan ve başarılı bloggerları taklit etmekten korkmayın. Tekerleği yeniden icat etmeniz gerekmez.

İçeriğinizi tanıtın

Ortaklık fırsatlarından para kazanmanız için blogunuzun okunması gerekir. İçeriğinizi sosyal medyada, e-posta listenizde ve istediğiniz her yerde tanıtın. Bazı e-kitapları sattıktan sonra, web seminerleri, video eğitimleri ve ayrıca çevrimiçi kurslar gibi diğer dijital ürünler oluşturarak daha da ileriye gidebilirsiniz.

Beyin Fırtınası İçerik Fikirleri

Kitlenizle hangi içeriğin ilgili olduğunu analiz edin. Ne hakkında bir şeyler duymaktan hoşlanırlar? Hangi konularda uzmanlığınız var? Kitlenizi en çok hangi konu ilgilendirir? Kendinize bu soruları sorun ve onun üzerinden ilerleyin.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar