Black Mirror’dan 5 Saatlik Film: Bandersnatch

Paylaşmayı unutmayın.

Her sezonunu heyecanla beklediğimiz, her bölüm sonunda hayretler içinde kaldığımız dizi Black Mirror yine bir ilke imza atıyor. Severek takip ettiğimiz bilim-kurgu dizisi Black Mirror’ın ilk bağımsız filmi Bandersnatch  adı ile geliyor. Peki Bandersnatch’ı diğerlerinden ayıran özellik ne?

2011 Aralık’tan itibaren bu yana 4 sezonu tamamlamış dizi, her bölümünde farklı işlediği konularla izleyicileri büyülüyordu. Takipçilerinin 5. bölüm bekleyişine yeni bir heyecan kattı ve 5 saatlik bağımsız bir film ile geleceğini duyurdu.

@youtube

Black Mirror yapımcılarından 28 Aralık’ta çıkacak 5.sezon için daha önce sinyaller alınmıştı. Fakat nasıl bir bölüm olacağı, dizi mi film mi olacağı belli değildi. Şimdi ise başrolünde Fionn Whitehead, yönetmen koltuğunda ise David Slade olduğu Netflix dizisi 5 saat uzunluğundaki ilk bölümünü seyici ile buluşturmak için geri sayımda.

Kendi Maceranı Kendin Seç

Geçtiğimiz ay Netflix, yeni sezonda kendi geliştirdiği ”Kendi maceranı kendin seç” özelliği ile gündeme gelmişti. Black Mirror ise bu özelliğine yeni bölümünde yer vereceğini, dizinin işleyişinin izleyenlerin tercihine bağlı olarak ilerleyeceğini duyurmuştu. 5 saat filmin uzunluğu mu yoksa bizim seçimlerimize göre ilerleyeceği için farklı sahnelerin toplam saati mi henüz bilmiyoruz; fakat bu yeni bölüm için nefesleri şimdiden tuttuk bile diyebiliriz.

Konu: Konsol oyunları

Her zaman düşündüren, sorgulatan, fantastik bir dünyaya kapılarına aralayan bölümlerine alıştığımız Black Mirror ekibi, yeni bölüm ile ilgili bilgi aktarırken; genç bir programcının fantastik bir romanı oyuna dönüştüreceğinden bahsetmişti. 1984 yılındaki gerçek dünya ile günümüzün sanal ortamını birleştireceğini düşündüğümüz bölümde interaktif olarak devamının seçilebilir olması ekibin yeni teknoloji denemesi olabilir. Hatta belki de yeni bir akım bu şekilde başlayabilir. Neden olmasın? Dizi adına uygun bir şekilde toplumun, teknoloji ile hangi uç noktalara geldiğini ve gelebileceğini sorgularken ahlaki ve toplumsal açıdan gerçekleri yüzümüze sert bir şekilde vurmaya devam etmiyor mu?

Daha önce yazdığımız ”Black Mirror Sağlam Bilim Kurgu Teknolojisini Nasıl Sağlıyor?” yazımızı da şuraya bırakıp beklemeye devam edelim!

Şimdiden harika bir deneyime hazır olun diyelim. İyi seyirler!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar