Biyografik Filmler – Gerçek Kişileri ve Canlandıran Oyuncuları

biyografik-filmler-gercek-kisileri-ve-canlandiran-oyunculari

Paylaşmayı unutmayın.

Biyografik Filmler – Gerçek Kişileri ve Canlandıran Oyuncuları Biyografik bir film, oyuncu kadrosu ve senaryosu başarılı olduğu ve gerçek yansıtılabildiği takdirde, oldukça yüksek performanslı başarılar ortaya çıkabilmekte. Elbette başrol oyuncusunun önemi burada büyük oluyor.

Hem benzerliğin hem oyunculuğun iyi yansıtılabilmesi filmin etkisinde büyük öneme sahip. Buradan yola çıkarak sizlere biyografi filmlerinden gerçek karakterleri ve canlandıran oyuncuları bir araya getirdik. Hangi oyuncu, canlandırdığı karakteri daha iyi yansıtmış belirlemek size kalmış.

Biyografik Filmler – Gerçek Kişileri ve Canlandıran Oyuncuları

1- Wolf Of Wall Street

Türkçe’ye Para Avcısı olarak çevrilen Wolf of Wall Street, 2013 ABD yapımı kara komedi filmidir. Yönetmenliğini Martin Scorsese üstlenmiştir, senaryosu Jordan Belfort’un aynı isimli otobiyografik romanından uyarlanmıştır. Filmin başrolü olan hırslı borsacı Jordan Belfort rolünde Leonardo DiCaprio yer almaktadır. (IMDb: 8,2)

Jordan Belfort ve Leonardo DiCaprio
@BBC

Jordan Belfort ve Leonardo DiCaprio

2- The Theory of Everything

Her Şeyin Teorisi ya da orijinal adıyla The Theory of Everything, fizikçi Stephen Hawking’in hayatının konu edinildiği, 2014’te çıkmış bir İngiliz dram-biyografi filmidir. Bu filmle 2015 yılında Eddie Redmayne, En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını almıştır. (IMDB: 7,7)

The Theory of Everything: Stephen Hawking Eddie Redmayne

Stephen Hawking ve Eddie Redmayne

3- Captain Phillips

Kaptan Phillips, 2013 Amerikan yapımı Paul Greengrass tarafından yönetilen gerilim filmidir. Başrollerinde Tom Hanks ve Barkhad Abdi yer alır. Ticari denizci Kaptan Richard Phillips’in 2009 yılında Somalili korsanlar tarafından rehine alınmasını anlatan biyografik filmdir. (IMDb: 7,8)

Captain Phillips, Tom Hanks

Richard Philips ve Tom Hanks

4- The Imitation Game: Enigma

Enigma, ABD yapımı uyarlama biyografik film. Başrollerini Benedict Cumberbatch ve Keira Knightley’in paylaştığı filmin yönetmenliğini Morten Tyldum yapmaktadır. 2014 yapımı film Türkiye’de 20 Şubat 2015 tarihinde Enigma ismiyle vizyona girmişti. (IMDb: 8,0)

Alan Turing, Benedict Cumberbatch, biyografik film

Alan Turing ve Benedict Cumberbatch

5- Kaybedenler Kulübü

Kaybedenler Kulübü, 2010 yapımı komedi-dram türündeki Türk sinema filmidir. Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk’un hayatlarını konu alan biyografik film, Tolga Örnek tarafından çekildi ve senaryosu Mehmet Ada Öztekin ile Tolga Örnek tarafından yazıldı. Filmde Nejat İşler Kaan Çaydamlı’yı, Yiğit Özşener ise Mete Avunduk’u canlandırdı. (IMDb: 7,6)

Kaan Çaydamlı- Mete Avunduk, biyografik film
Kaan Çaydamlı – Mete Avunduk
Nejat İşler ve Yiğit Özşener, Kaybedenler Kulübü , biyografik film
Yiğit Özşener- Nejat İşler

6- A Beautiful Mind

Akıl Oyunları, Nobel ödüllü Amerikalı matematikçi John Nash’in hayat hikâyesini anlatan, yönetmenliğini Ron Howard’ın yaptığı 2001 yapımı biyografik dram filmidir. Aynı zamanda en iyi film oscarını alan başarılı bir biyografi yapımıdır. (IMDb:8,2)

Russell crowe- John Nash, Biyografi filmleri

Russell Crowe ve John Forbes Nash Jr.

7- Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody, yönetmenliğini Bryan Singer’ın yaptığı ve Freddie Mercury’nin hayatının anlatıldığı 2018 ABD çıkışlı biyografik sinema filmi. Film 2 Kasım 2018’de Amerika Birleşik Devletleri’nde vizyona girdi ve 903,7 milyon ABD doları gişe yaptı. Bohemian Rhapsody ile Rami Malek, en iyi erkek oyuncu oscarını kazandı. Aynı zamanda bu biyografik yapım en iyi ses miksajı oscarına layık görüldü. (IMDb: 8,0)

Rami malek- freddie mercury- biyografik filmler

Rami Malek ve Freddie Mercury

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar