Birbirinden Güzel İşinize Yarayacak Web Siteleri – 9 Web Sitesi

Paylaşmayı unutmayın.

Birbirinden Güzel İşinize Yarayacak Web Siteleri – 9 Web Sitesi– Bu yazının içeriğinde; tasarım, eğlence, müzik, eğitim alanlarını barındıran siteleri bulmanız mümkün. Bu siteler sayesinde istediğiniz alanda pratik bilgilere ulaşma şansınız bulunmakta. Şimdi dilerseniz sitelere göz atalım.

Birbirinden Güzel İşinize Yarayacak Web Siteleri – 9 Web Sitesi

​Adventure Machine

Adventure Machine sitesi aslında daha çok eğlenceli vakit geçirebileceğiniz bir site. Boş zamanlarınızda girip müzikten anlamasanız bile müzik yapabilirsiniz.

@AdventurMachine

Peki Adventure Machine Programını Nasıl Kullanmak Gerekiyor?

Öncelikle madeon. net’e giriş yapıyoruz. Ve aşağıda ‘adventure machine’ kısmına tıklıyoruz. Bununla birlikte karşımıza üç farklı seçenek çıkacak. Mavi, yeşil, kırmızı olacak şekilde seçenekler göreceğiz. Bunlar bas, side ve vokalleri temsil ediyor. Ayrıca mavi bas, kırmızı side ve yeşil de vokalleri ifade ediyor. Bunun yanında mavi ve kırmızılardan birer tane, yeşillerden ise üçer taneye kadar seçme hakkınız bulunmakta. Bunları kombine ederek farklı şekillerde müzik yapabiliyoruz. Adventure Machine sitesinde yüzlerce farklı kombinasyonla istediğiniz gibi müzik üretebiliyorsunuz. Sonuç olarak boş zamanlarınızı güzel bir şekilde değerlendirmeniz için harika bir program olduğunu söylemek mümkün.

Cloudconvert

Bu program bir Dönüştürücü programıdır .Yani bir dosya formatını başka bir formata dönüştürmek istediğimizde Cloudconvert’i kullanabiliriz.

@CloudConvert

Cloudconvert’i Nasıl Kullanabiliriz?

Diyelim ki elimizde 100 mb’lık ses dosyası var. Bununla birlikte biz bunu daha küçük boyuta getirip mail ya da whatsapp yoluyla aktarmak istiyoruz. Bu program sayesinde bu dosyayı 10 mb’lık mp3 dosyasına çevirebiliriz. Ayrıca Cloudconvert sayesinde birçok dönüşüm söz konusudur. Örneğin; word dosyasını pdf’ e çevirmek veya elimizdeki ‘Otf’ fontu ‘Ttf’ fonta dönüştürmek istiyoruz. Bunun dışında aps fomatında vektörel bir görseli jpeg’e bu program sayesinde dönüştürebiliriz. Örneğin, bir müzik dosyasıyla ilgili bir dönüşüm yapmak istedik. Bunun için önce ‘Select file’a’ tıklıyoruz. Bilgisayarımızda kayıtlı ses dosyamıza tıklıyoruz. Upload ettikten sonra convert to kısmından hangi formata dönüştürmek istiyorsak onu seçiyoruz. Sonra ‘Convert’ deyip dönüşümümüzü sağlıyoruz. Daha sonra ‘Download’ edip dönüşüm işlemini tamamlamış oluyoruz. Cloudconvert sitesinde üye olmadan günde 10 tane dönüşüm yapmak mümkün. Cloudconvert sitesine üye olduğunuzdaysa sınırsız şekilde dönüşüm işlemi yapma şansınız mevcut.

İşinize Yarayacak Web Siteleri – Freepik

Şimdi bahsedeceğimiz Freepik sitesi, tasarımcıların çok işine yarayacak bir sitedir. Freepik ücretsiz ve sınırsız şekilde indirme hakkına sahip olduğunuz, vektörel ağırlıklı stok fotoğraf sitesidir. Bununla birlikte Freepik sitesi psd dosyalarını da bulabileceğiniz kaynak sitesidir.

@ƒreepik

Örneğin ,sanat galerisi kataloğu hazırlayacaksınız. Freepik’e girip, arama çubuğununa anahtar kelimeyi aratıp sonuca ulaşmanız mümkün. Örneğin, kısıtlı vaktiniz bulunmakta ve işinizi yetiştirmeniz gerekmekte. Herhangi bir tasarımı indirip üzerinde istediğiniz revizyonu yapabilirsiniz. Bunun yanında beğendiğiniz bir tasarıma tıklayıp önizleme modundan incelemeniz mümkün. Daha sonra da ‘Download’ seçeneğine tıklayıp indirebilirsiniz.

Bunun yanında ‘Free Download’ seçeneğine tıklamanız da mühim. Tıkladıktan sonra bilgisayarınıza vektörel bir şekilde indiğini görebilirsiniz. Öncelikle ZIP dosyası halinde indiğini söylemek mümkün. Ayrıca ZIP seçeneğinden çıkarmanız lazım. Çıkardıktan sonra İllustratör programında açıp müdahelede bulunarak, size uygun bir tasarım haline getirebilirsiniz. Ayrıca vektörel şekilde indiği için üzerinde bütün revizyonları yapmanız mümkün. Bunun yanında tasarımı indirdiniz ve programda açtınız diyelim. Bu tasarım illüstratör programında grup halinde görünmekte. Bu nedenle bu tasarımı grup halinden çıkarmak lazım. Bununla birlikte istediğiniz görseli ekleme şansınız bulunmakta. Ayrıca dilerseniz yazıları da değiştirmeniz mümkün. Bununla birlikte vektörel olduğu için görsellerin renklerini de değiştirebilirsiniz.

Bunun dışında tasarımlar haricinde MOCKUP’lar da Freepik sitesinde mevcut.

MockUp Nedir?

Mockup’ı, kartvizit, katalog gibi basılı ‘şeylerden’ kurumsal bir profil yaratmak için kullanmak mümkündür. Ayrıca yarattığınız modeli, uygulayacağınız yerde nasıl görüneceğini yaratmanız da mümkündür.

Sonuç olarak Freepik sitesi tasarımcılar için çok kullanışlı bir sitedir.

Pixcut

@PixCut

Öncelikle Pixcut sitesinde tek tıkla fotoğraflarımızın arka planını hızlı bir şekilde silmemiz mümkün. Daha sonra arka planını sildiğiniz o fotoğrafı bir-çok yerde kullanabilirsiniz. Sosyal medya platformu ya da herhangi bir işiniz için fotoğrafın arka planını kaldırmanız gerekmekte. Ya da değiştirmeniz gerekmekte. Bununla birlikte bunu Photoshop üzerinden de yapma şansınız bulunmakta. Fakat seçim araçlarıyla mükemmele yakın sonuç almak çok zaman alan bir işlem. Ama Pixcut sitesi sayesinde hızlı bir şekilde sonuç almak mümkün. Bunun yanında Pixcut sitesinde sınırsız olarak işlem yapma şansına sahipsiniz. Fakat çözünürlüğü düşük biçimde bir sonuçla karşılaşırsınız. Bu işi profesyonel yapıyorsanız da kesinlikle ücretli versiyonunu kullanmanız çok işinize yarar. Sitenin ücretlerine bakmak gerekirse de, Pixcut sitesi size yıllık 57.99 dolara 1200 kredi veriyor. 1200 kredi demek de 1200 fotoğrafın arka planını silebilmeniz anlamına geliyor. Bunun yanında bu paketleri aylık almanız da mümkün.

Örneğin menü yapmanız gerekiyor. Ve çektiğiniz bir hamburger fotoğrafının arka planının da bu anlamda transparan olması gerekiyor. Png formatında hızlı bir şekilde halletmeniz için işte Pixcut sitesi çok önemli hale geliyor. Ücretsiz indirme işlemini nasıl yapmanız gerektiğine gelirsek de ‘Download free’ seçeneğine tıklayarak istediğiniz boyutta indirebilirsiniz. ‘Download HD’ derseniz de ücretli şekilde indirmeniz mümkün oluyor. Bu siteyi özellikle sosyal medya işleriyle uğraşan insanlara önermek de doğru olur. Bunun yanında Pixcut sitesinde ‘Enlarge Image’ seçeneği mevcut. Bu seçenek sayesinde de düşük çözünürlüklü fotoğrafları yüksek çözünürlüklü hale getirmek mümkün. Yani piksellenen fotoğraflarınızı daha keskin hale getirebiliyorsunuz.

Remove Vocals

Öncelikle Remove Vocals sitesinin amacını vokalleri silme, vokalleri geri alma olarak açıklamak mümkün. Çok başarılı bir yapay zekaya sahip olan bu site müzik üzerindeki sesi algılıyor. Bununla birlikte sesi en dibe çekiyor. Buna ilave olarak ses neredeyse duyulmuyor ve sadece müzik kalıyor. Dolayısıyla karaoke videosu yapacaksanız eğer, istediğiniz herhangi bir müziği burada oluşturabilirsiniz.

birbirinden-guzel-isinize-yarayacak-web-siteleri---9-web-sitesi
@removevocals

Remove Vocals’den karaoke oluşturmak nasıl diye bakmanız mı gerekiyor?

Öncelikle ‘Dro or click to upload your audio’ seçeneğine tıklıyoruz. Bununla birlikte bilgisayarınızda yüklü olan herhangi bir şarkıyı Remove Vocals sitesine yüklüyoruz. Çevirme işlemi bittikten sonra ‘Download the İnstrumantel’ seçeneğine tıklayarak bilgisayarımıza indirmiş oluyoruz. Sonuç olarak Remove Vocals sitesinde basit bir şekilde karaoke videosu yapmanız mümkün oluyor.

İşinize Yarayacak Web Siteleri – Unsplash

Unsplash.com dünya üzerinde bulunan bir-çok fotoğrafçının çekmiş olduğu fotoğrafları ücretsiz şekilde insanlara sunmasını sağlayan sitedir. Bu siteye hem fotoğraf yüklemek mümkündür hem de siteden fotoğraf indirmek mümkündür.

birbirinden-guzel-isinize-yarayacak-web-siteleri---9-web-sitesi
@unsplash

Tabi her sitenin kendine has normları mevcuttur. Bu normlar doğrultusunda bu siteyi kullanan kullanıcılar daha kaliteli ve otantik fotoğraflara ulaşmaktadır.

Unsplash.com ‘un Özellikleri

Bu siteye dünyanın her noktasından ulaşmanız mümkün. Bununla birlikte 2 milyonu aşkın içerik bu sitede mevcuttur. Bunun yanında Unsplash sitesine ücretsiz biçimde erişmek mümkündür.

Unsplash sitesine BUZZFEED, squarespace, TRELLO gibi sitelerle, API arayüzüyle kontakt kurmak mümkündür. Ayrıca uluslararası olarak çok sayıda içerik yaratıcısı bu sitede çok sayıda kategori ile karşımıza çıkar. Bunun yanında öne çıkan kategorileri şöyle sıralayabiliriz : Duvar kağıtları, doğa, insanlar, mimari, güncel olaylar, moda. Bununla birlikte bu siteyi kullanan insanlar 2 milyardan fazla Unsplash görsellerini kullanmıştır.

Unsplash Sitesi Ücretsiz mi?

Öncelikle Unsplash, dünya genelinde insanları yaratıcılığa yönlendirmek için bir-çok platformun desteklediği bir internet sitesidir. Sitede milyonlarca görsele ulaşım şansınız bulunmaktadır. Yani istediğiniz görselleri indirmek çok basit ve ücretsizdir.

Video Copilot

Öncelikle Video Copilot sitesi Andrew Kramer imzası taşımakta. Bunun yanında After effects kullanmaya meraklıysanız ve nerden başlayacağınızı düşünüyorsanız bu site tam size göre. Bunun yanında A dan Z’ ye her şeyi detaylıca aktarıyorlar. Ayrıca anlatmakla da kalmayıp proje dosyalarınızı da indirme şansına sahip oluyorsunuz.

birbirinden-guzel-isinize-yarayacak-web-siteleri---9-web-sitesi
@videocopilot

Video Copilot Sitesini Nasıl Kullanırız?

Öncelikle Video Copilot sitesine giriş yapıyoruz. Daha sonra ‘Tutorials’ kısmına tıklıyoruz. Örneğin bir videoyu ele alalım. Gökyüzünü değiştirme videosunu seçtiğimizde bunu detaylıca anlattığını görüyoruz. Ayrıca ‘Project file’a’ tıklayıp videodaki tüm görselleri indirebiliyorsunuz. Bu işlem de tamamen ücret gerektirmeyen bir işlem. Bunun dışında mesela ateş etme videosunu inceleyelim. Videoda nasıl ateş efekti oluştuğunu görüyoruz. Ayrıca ortama yansıyan ışığı da anlatıyor. Bunun yanında Video Copilot sitesinde tamı tamına 169 video mevcut. Bununla beraber hepsini ücretsiz olarak indirme şansımız bulunmakta. İngilizce bilmeseniz bile videolarda detaylı anlatım bulunmakta. Adım adım her şeyi anlattığı için İngilizce bilmemeniz sorun olmuyor. Sonuç olarak After effects’e merak saldıysanız kesinlikle ziyaret etmeniz gereken bir program.

Vizzy.io

birbirinden-guzel-isinize-yarayacak-web-siteleri---9-web-sitesi
@vizzy

Öncelikle Vizzy.io sitesi bir audiospektrum sitesidir. Bununla ilgili çok fazla program vardır. Fakat hepsi ücretli sitedir. Bununla birlikte hazır yapabilen online siteler de mevcut. Fakat bunlar da ücretlidir. Vizzy.io tamamen ücretsiz sitedir.

Vizzy.io’yu Nasıl Kullanırsınız?

Öncelikle Vizzy.io sitesine girdikten sonra ‘Create video now’a’ tıklayıp bir süre bekliyorsunuz. Ana sayfa açıldıktan sonra ana sayfada istediğiniz bir projeyi seçebiliyorsunuz. Bununla birlikte sonradan bunu değiştirme şansınız bulunmakta. Ya da seçip üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Yani birden fazla ayar mevcut. Örneğin hazır bir proje seçip üstüne tıklayalım. Daha sonra hazır presetlerden birini seçiyoruz. Bunun yanında animasyonları görmeniz için müzik eklememiz gerekmekte. Bunun için aşağıdan ‘Choose audio’ya’ tıklayıp bilgisayar üzerindeki mp3 dosyalarından birini seçebiliriz. Daha sonra play’e basıp şarkımızı oynatıyoruz. Her bir bara tıkladığımızda farklı bir animasyon gösteriyor. Bunun yanında ‘3d visualizers’ kısmına girip oradan farklı farklı efektler eklenebiliyor. Daha sonra ‘İmage’ kısmına girip arka plana istediğimiz görseli koyabiliyoruz. Sonuç olarak bu şekilde Vizzy.io sitesinde müziklerinizi videolaştırabilme şansınız bulunmakta. Dilerseniz de Youtube’da video halinde paylaşabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar