Girişimcilik Eğitimi Veren En İyi Üniversiteler

Paylaşmayı unutmayın.

Girişimcilik Eğitimi Veren En İyi Üniversiteler 2020’ye geçtiğimiz günlerde veda etmemizle birlikte birçok araştırma bizlerle buluştu.  Bu araştırmalardan PitchBook’un yaptığı ve 2006’yla 2020 yılları arasındaki verileri kapsayan dünyanın en iyi girişimcilik okulları listesi geçtiğimiz günlerde açıklandı. Artık bir meslek olarak kabul edilen girişimciliğin en iyi şekilde öğretilmesi için üniversitenin öğrencilere sağladığı olanaklar çok önemlidir. Bu olanakların yanında üniversitenin düzenlediği programların da büyük rol oynaktadır. Bununla birlikte bazı üniversiteler öğrencilerine tanıdıkları olanaklarla birlikte onların geleceğe yön verebilecek girişimler yapmasına imkân tanımakta. Adeta bir girişimci fabrikası olan bu üniversiteleri yılın son çeyreğinde PitchBook, toplamda 50 üniversite olmak üzere açıkladı.

Girişimcilik Eğitimi Veren En İyi Üniversiteler

1) Stanford Üniversitesi

girisimcilik-egitimi-veren-en-iyi-universiteler
@pinterest

Geleceğe yön veren girişimcilerin çıktığı Stanford Üniversitesi, yıllardır PitchBook’un hazırladığı en iyi girişimcilik üniversiteleri listesinde yerini korumayı başardı. Dünyanın en büyük bütçeye sahip 3. Üniversitesi olmasıyla birlikte en iyi girişimcilerin çıktığı okul bu sene de Stanford Üniversitesi seçildi. Üniversitenin tanıdığı olanaklar sayesinde mezunlarının eşsiz başarılara imza attığını söyleyebiliriz. Ayrıca Google’ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page’in Stanford Üniversitesi’nden mezun olması üniversiteyi girişimcilerin gözdesi haline getirmekte.

2) Kaliforniya Üniversitesi (Berkeley)

girisimcilik-egitimi-veren-en-iyi-universiteler
@pinterest

Artık bir meslek haline gelen girişimciliğin en iyi temsilcisi olan Kaliforniya Üniversitesi (Berkeley), listede ikinci sırada. Geçtiğimiz yıl da yayımlanan listede Stanford Üniversitesi’nin altında kalan bu üniversite için yine durum değişmemiş. Mezunlarının atılımlarıyla birlikte milyon dolarlık girişimlere imza atan Kaliforniya Üniversitesi (Berkeley), tanıdığı olanaklarla birlikte girişimci olmak isteyenlerin bir numaralı tercihi olduğunu söyleyebiliriz.

3) Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT)

girisimcilik-egitimi-veren-en-iyi-universiteler
@pinterest

Dünyanın en ünlü üniversitelerinden olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, özellikle bilim ve mühendislik alanında yaptığı çalışmalarla dünyanın bu alanda en iyi üniversitesi olarak seçilmiştir. Ayrıca Nobel Ödülü’nün de sahibi olmuştur. Üniversite bilim ve mühendislik alanında birinci sırada olmasının yanında girişimcilik üzerine de dünyanın sayılı üniversitelerindendir. Listede üçüncü sırada yer alan bu üniversitenin güçlü bir girişimcilik kültürünün sahibi olduğunu belirtmemiz gerekir.

4) Harvard Üniversitesi

@pinterest

Harvard Üniversitesi, köklü bir üniversite olmasıyla birlikte geleceğe yön verecek araştırmalara imza atmakta. Öğrencilerine tanıdığı yüksek bütçelerle birlikte de geleceğin girişimcilerine fırsat tanımaktadır. Geçtiğimiz yıllarda yapılan aynı listedeki yerini kimseye kaptırmayan Harvard Üniversitesi, girişimcilik için fırsat arayan gençlerin ilk tercihleri arasında.  

5) Pensilvanya Üniversitesi

girisimcilik-egitimi-veren-en-iyi-universiteler
@pinterest

Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında bulunan Pensilvanya Üniversitesi, öğrencilerine tanıdığı programlarla birlikte girişimcilik üzerine de en başarılı üniversiteler arasında beşinci sırada bulunmakta. Pensilvanya Üniversitesi, başarılı girişimcileri dünyaya kazandırmasıyla birlikte ABD’nin gözde üniversitelerinden birisi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Amazon’un patronu Jeff Bezos’u geride bırakarak dünyanın en zengin adamı olan Tesla ve SpaceX Ceo’su Elon Musk’ın Pensilvanya Üniversitesi’nde öğrenim gördüğünü belirtmemiz gerekir.

Listenin İlk 10’una Giren Üniversiteler

@PitchBook

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar