Dünyanın En Eski Üniversiteleri

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyanın En Eski Üniversiteleri- Yurt dışında eğitim almak her ne kadar avantajlı olsa da seçeceğiniz üniversitenin köklü bir yapıya sahip olması size büyük bir prestij kazandırır. Ayrıca bir üniversitenin köklü bir yapıya sahip olması mevzun olduğunuzda size mutlaka avantaj sağlayacaktır. Aynı zamanda gideceğiniz üniversitenin sağladığı olanaklar size harika bir deneyim yaşatabilir. Biz de sizin için buram buram tarih kokan ve eğitim kalitesi ile diğer eğitim kurumlarına öncülük etmiş Dünyanın En Eski Üniversitelerini derledik.

Dünyanın En Eski Üniversiteleri

1) Bologna Üniversitesi

@pinterest

Yer: İtalya

Kuruluş Yılı: 1088

İtalya’nın köklü üniversitelerinden biri olan Bologna Üniversitesi, günümüzde 80 binden fazla öğrenciye eğitim vermeye devam ediyor. Bologna Üniversitesi, çok uzun zaman boyunca sadece doktora çalışmalarına ev sahipliği yaparken günümüzde 23 fakültede eğitim verebilen bir üniversitedir.1088 yılında kurulmasıyla birlikte üniversite sıfatını ilk defa kullanan eğitim kurumu olmasından dolayı Alma Mater (besleyici anne) unvanını hala taşımaya devam etmekte. Eğer yolunuz İtalya’nın Bologna şehrine düşerse size 900 yılı aşkın tarihi ile önemli olaylara tanıklık etmiş Bologna Üniversitesi’ni ziyaret etmenizi öneririz.

2) Oxford Üniversitesi

@pinterest

Yer: Birleşik Krallık

Kuruluş Yılı: 1096

Birçok Nobel Ödülü sahibinin mevzun olduğu ve dünyanın en eski üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Oxford Üniversitesi, tam kuruluş yılı bilinmese de 1096 yılında orada eğitim verildiğine dair belgeler mevcut. Dünya genelinde tanınırlığa sahip olan başkanlar, yöneticiler, fizikçiler ve sanatçılara zamanında eğitim vermesinden dolayı dünyanın en iyi üniversitelerinden birisidir. Ayrıca dünyanın en iyi üniversiteleri arasında 6. sırada yer almasıyla birlikte eski üniversiteler arasında en başarılısı olarak kabul edilir.

3) Salamanca Üniversitesi

@pinterest

Yer: İspanya

Kuruluş Yılı: 1218

İspanya’da bulunan ve hala faaliyet gösteren en eski üniversite olan Salamanca Üniversitesi, Kristof Kolomb’un Amerika’yı keşfetmeden önce yapacağı seferler için kaynak bulmaya çalıştığı yer olarak bilinmektedir. Tarihi dokusu hala korunmakta olan bu üniversite 9 kampüs ve 25 binden fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.   

4) Paris Üniversitesi

dunyanin-en-eski-universiteleri
@pinterest

Yer: Fransa

Kuruluş Yılı: 1150

Daha çok “Sorbonne Üniversitesi” adıyla tanınan ve tarihe ismini altın harflerle yazdırmış insanlara zamanında eğitim veren Paris Üniversitesi, tam kuruluş yılı bilinmese de 1150 yılında da eğitim verdiği biliniyor. Fransız İhtilali sebebiyle 1793 – 1896 yılları arasında eğitime ara vermiştir. Dünyanın en güzel şehirlerinden olan Paris’e yolunuz düşerse yaşayan tarihi Paris Üniversitesini görmenizi tavsiye ederiz.

5) Cambridge Üniversitesi

dunyanin-en-eski-universiteleri
@pinterest

Yer: Birleşik Krallık

Kuruluş Yılı: 1209

Oxford’dan politik sebeplerden dolayı ayrılan akademisyenlerin kurduğu ve bugün hala Oxford ile arasında rekabet olan Cambridge Üniversitesi, dünyanın en çok Nobel Ödülü almış olan eğitim kurumu özelliği taşımaktadır. Cambridge Üniversitesi ayrıca sitesinde kendinizi daha iyi tanımanız için testler yayımlamaktadır. Yayımladığı testleri çözmek sizin için faydalı olabilir.

6) Padova Üniversitesi

dunyanin-en-eski-universiteleri
@pinterest

Yer: İtalya

Kuruluş Yılı: 1222

Astronomi, hukuk, tıp ve felsefe alanında yaptığı çalışmaları ile geleceğe ışık tutan Padova Üniversitesi,1222 yılından beri faaliyet halindedir. 60 binden fazla öğreniciyi bünyesinde bulundurmasının yanında içinde 9 adet tarihi müzeye ve 1545 yılında kurulan dünyanın en eski botanik bahçesine de ev sahipliği yapmaktadır.  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar