Beyin Fırtınası: BİM vs. A101

A101

Paylaşmayı unutmayın.

Son zamanlarda televizyonlarda, reklamlar ile ilgili görmeye pek de alışık olmadığımız şeyler olmaya başladı. Hatırlarsanız BİM, bu senenin başında bir reklam filmi yayınlamıştı ve bu reklam filmi büyük yankı uyandırmıştı. Çünkü uzun zamandır bu alanda bir faaliyeti olmayan BİM, sahalara geri dönmüştü. Şimdi ise sadece BİM yeni yayınladığı reklam ile yine aynı etkiyi yarattı gibi. Ancak bu sefer sahada farklı bir oyuncu daha var: A101. Yani anlayacağınız iki dev marka; BİM ve A101 TV reklamları ile karşımızda.

Karşılaştırmalı reklamlardan da daha önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Ancak bu seferki biraz daha farklı. Bize daha çok hitap eden türden. İkisi de kendi üretimleri olan hızlı tüketim ürünleriyle, birçok insan için ‘lovemark’ olma özelliği taşıyor. Karşınızda BİM vs. A101.

BİM Yeni Reklam Filmi

BİM yine beğeni toplayan bir reklam filmi ile karşımıza çıkıyor. Müşterilerine bu reklam filmiyle işini son derece ciddiye alan, samimi ve kaliteli bir marka imajı verilmeye çalışılmış. Şöyle ki, işini ciddiye alma kısmını reklam içerisindeki sloganlardan; samimi kısmını arka plan müziğinden (Anadolu ezgileri), kaliteli marka kısmını da reklam senaryosundan anlamamız mümkün. Laboratuvarda ciddi işlem gören ürünler, paketleme ve nakliyat yapılırken gösterilen personel hassasiyeti ile BİM hedefi 12’den vurmanın peşinde anlaşılan.

Ayrıca reklam filmini seslendiren kişi seçimi de bu hedefe gayet uyuyor. Reklam filmini, şu anda ulusal kanallarda gösterilen en popüler dizilerden birinde oynayan ünlü oyuncu Oktay Kaynarca seslendiriyor.

A101 Yeni Reklam Filmi

A101, 4 farklı reklam filmi ile karşımızda. Reklam filminde insanlara A101’in, Türkiye genelinde kaç adet mağazası olduğu soruluyor. Daha sonra market sayısına göre Türkiye’nin en büyük marketler zincirinin A101 olduğu vurgulanıyor. Burada A101 markası da samimiyeti ve market sayısına göre en büyük marka olduğunu ön planda tutan bir reklam filmine imza atmış. Zira 4 farklı reklam filminde halka sorduğu soruları şeffaf bir şekilde, cevaplarda oynama yapmadan yayınlamış gibi duruyor. “Harca harca bitmez.” sloganı ile de ucuz ve kaliteli bir marka olduğunu her reklam filminde kullanan marka, burada, bu savını ilk reklam filmindeki kadının “Her yerde var, her gittiğimiz yerde A101. Ucuz yer ya.” sözleriyle viral olarak karşımıza çıkarmış.

Ayrıca hepsi yaklaşık 25 saniyeden oluşan 4 farklı reklam filminde de dikkat çeken bir ayrıntı mevcut, reklam biterken söylenen söz: “En yakın rakibimizin 6.000 marketi var, A101’in 7.000.”.

BİM markasının aksine A101, biraz sataşma içeren bir reklam filmiyle aramıza döndü. BİM ise kendi kalitesinden ve markasından bahsediyor reklam filminde.

Beyin Fırtınası Başlasın

İki büyük marketler zincirinin reklamlarından yukarıda bahsettik. Sizce hangi markanın iletişim yöntemi daha başarılı? Hangisi bir tüketici olarak size daha çok hitap ediyor?

Ayrıca merak ediyoruz: Genelde bu iki markadan hangisini tercih ediyorsunuz? Neden?

“BİM çünkü…” veya “A101 çünkü…” ile başlayacak yorumlarınızı bekliyoruz.

Küçük bir hatırlatma:

Fikir paylaşımlarınızı, aşağıdaki yorum kutucuğundan yapabileceğiniz gibi diğer platformlardan da #bublogtafirtinavar etiketi ile paylaşımda bulunarak gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca bir sonraki “Beyin Fırtınası” teması için fikrinizi yazıp blog@adgager.com adresine gönderebilirsiniz.

Hadi başlayalım…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar