Başarılı İnsanların Günlük Rutinleri

Paylaşmayı unutmayın.

Başarılı İnsanların Günlük Rutinleri – Kendinize karşı objektif olun: Bugünü dünden ayıracak ne yapıyorsunuz? Boş vakitlerinizi nasıl değerlendiriyoruz? Aynı anda nasıl canınız sıkılacak kadar boş oluyorsunuz ama bir dünya işiniz olacak kadar da yoğun… Bir dünya işiniz varken o işleri yapmaya nasıl fırsat bulamıyorsunuz? 1 gün herkese 24 saat ise, başarılı insanlar bu 24 saat içinde neler yapıyorlar? Başarılı insanlar zamanlarını nasıl planlıyorlar? Hem kendilerine hem sevdiklerine hem işlerine vakit ayırıp hala nasıl dinç kalabiliyorlar? İşte bütün cevaplar burada!

Başarılı İnsanların Günlük Rutinleri

“Günlük yaptığınız bir şeyi değiştirene kadar hayatınızı asla değiştirmeyeceksiniz. Başarınızın sırrı günlük rutininizde saklı. ”

– John C. Maxwell

1) Gününüzü Bir Önceki Gece Planlayın

@secondowelfare

Planlama için harcanan her dakika, uygulamada 10 dakika kazandırır. Bir kağıt parçasıyla oturun ve önümüzdeki gün yapmanız gereken her şeyi yazın. Herhangi bir nedenle bir maddeyi yapmazsanız, bir dahaki sabah kesinlikle tamamlamanız gereken ilk şey bu olmalıdır.  Liste yazmak, düşüncelerinizi ve hedeflerinizi netleştirir, kafa karışıklığınızı önler. Hatta, yapılacak işler listenizde 10 öğe varsa, ikisi bir araya getirilen diğer tüm öğelerden daha önemli olmalıdır.

2) Erken Kalkın

@ladders

Performansı sabahları zirveye çıkan kişilerin kariyer başarısı için daha iyi konumlandırıldığı bir gerçek. Güne erken başlamak, daha fazlasını performans hedeflerinize ayırmanıza ve başarılı bir rutin için daha fazla zamana sahip olmanıza olanak tanır. Erken kalkarak kazandığınız ekstra zaman ile sorumluluklarınızı yerine getirmiş olmanın mutluluğu sizi yarına motive edecektir.

3) Güne Sakinleştirici Müzikle Başlayın

@istock

Güne nasıl bir modla başlarsanız, devamı öyle gelir. Seçeceğiniz müzik sizi yatıştırıcı ve üretken bir havaya sokmalıdır. Bunu uyanmanın bir yolu olarak kullanın. Sakinleştirici seslerle güne başlayın ve günün kalanının tadını çıkartın.

4) Sabah Egzersiz Rutini Yapın

@emenus

“Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.” Söz boşa söylenmiş bir söz değildir. Zihninizi aktif tutmak için vücudunuzu da aktif tutmanız gerekir. Sabah, biraz esneme, kardiyo veya bunların bir kombinasyonu yoluyla kaslarınızı uyandırmak için nihai zamandır. Artı, bunun sizi ne kadar enerjik hissettirdiğini gördüğünüzde, o sabah kahvesini bir kenara bırakabilirsiniz. Spor, günlük meditasyon dışında en azından sabah yaptığınız yürüyüş bile ciğerlerinize çekeceğiniz temiz hava açısından da sizi olumlu yönde etkileyecek ve sizi uyandırma açısından kahveden daha etkili olacaktır.

5) Sağlıklı Bir Kahvaltı Yapın

basarili-insanlarin-gunluk-rutinleri
@gundersenhealthysystem

Kahvaltı, günün en önemli öğünüdür. Bu, gün boyunca enerjik kalmanız gerekeceğinden en fazla kaloriyi tüketmek için en uygun zamandır. Sağlığınız ve enerjiniz açısından iyi beslenmek çok önemli. Alacağınız proteinler, vitaminler, sağlıklı karbonhidratlar sizi gün boyu aktif tutacak. Bu yüzden bu hayati öğünü atlamamayı bir öncelik haline getirin.

6) Kendinizi İyimser İnsanlarla Çevreleyin

basarili-insanlarin-gunluk-rutinleri
@babylonradio

Hepimiz, “İnsan, yakın çevresindeki 5 kişinin ortalamasıdır.” Sözünü, farklı versiyonları ile duymuşuzdur. Bu doğru bir söz! İnsanların birbirlerinin ruh hallerini etkilediği biliniyor. Gününüzü iş arkadaşlarınızla iş yükünüzden şikayet ederek geçirirseniz, aldığınız negatif enerjiden dolayı kendinizi iyi hissetmeyeceksiniz. Eğer yakın arkadaşlarınız gerçekten mutlu ve heyecanlıysa, bu enerji kesinlikle size de geçecektir. Aldığınız pozitif enerji ile gününüzü güzel geçirmek mi, negatif enerji ile yorgun ve mutsuz hissetmek mi? Seçim sizin!

7) Planlarınız Arasına Küçük Ödüller Ekleyin

basarili-insanlarin-gunluk-rutinleri
@thefinancialexpress

Elbette üretken olmak önemlidir, ancak beyninizin ve vücudunuzun yenilenmesi için biraz zamana da izin vermelisiniz. Gün boyunca küçük ödüller olarak rahatlama anları oluşturmayı düşünün. Örneğin, bir saat odaklanmaya çalışın, ardından ilham verici bir makale okumak için beş dakika ayırın veya kısa bir yürüyüşe çıkıp su alın. Bu, tükenmişliği önleyecek ve gün boyunca daha net düşünmenizi sağlayacaktır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar