Başarılı İnsanların Alışkanlıkları – En Başarılı-8

Paylaşmayı unutmayın.

Başarılı İnsanların Alışkanlıkları – En Başarılı-8 – Alışkanlıklar bir bakıma bizi biz yapan davranışlarımızdır. Alışkanlıklarımızla hayatımızı devam ettiririz, her gün o alışkanlıkları takip ederiz. Kimi alışkanlıklar bizi ileriye taşısa da bir çoğu da aynı zamanda geriye çeker. Peki bunları başarılı insanlar olma konusunda nasıl dengelemeliyiz? Başarılı insanlar nasıl alışkanlıklara sahip olurlar? Şimdi gelin bu sorulara aşağıda örneklerle cevap verelim. 

8 Başarılı İnsanların Alışkanlıkları

8. Arianna Huffington

basarili-insanlarin-aliskanliklari-en-basarili-8
@inc

Huffington Post Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni Arianna Huffington, stres seviyelerini düşük tutmasına ve hayatındaki farkındalığı artırmasına yardımcı olmak için her gün yoga ve meditasyon yapıyor. Arianna’ya göre sadece mutlu, sağlıklı insanlar en iyi çalışmalarını, onları çalıştıran şirketlere veya sahip oldukları şirketlere sağlayabilirler. İnsanlar hayatlarında çok fazla strese sahip olmadıklarında ve kendi duygularının ve ihtiyaçlarının daha fazla farkında olduklarında, daha mutlu ve sağlıklı olurlar. 

7. Randy Garutti

basarili-insanlarin-aliskanliklari-en-basarili-8
@fredericknewspost

Shake Shack restoranlarının CEO’su Randy Garutti, başarısını her seferinde bir şeye odaklanma ve “mevcut olma” alışkanlığına bağlıyor. “ Kimse her şeyi bir kerede yapamaz, bu nedenle tüm odağınızı bir kerede bir göreve vermek daha iyidir. Aksi takdirde, kendinizi çok sayıda göreve yayacaksınız ve kendinize odaklanmak için daha fazla yer verdiyseniz bunlardan hiçbirine mümkün olduğunca fazla zaman ve enerji veremezsiniz.” 

6. Stephen King

@screenrant

Ünlü kurgu yazarı Stephen King, çalışma alanını her gün aynı şekilde tutmayı alışkanlık haline getiriyor. Her gün aynı saatte aynı sandalyesine oturuyor. Aynı bardağıyla bir bardak suyunu içiyor, aynı müzikleri dinliyor ve masasında aynı sayıda kağıt bulunduruyor. Bunu, kendini çalışmaya odaklanmaya hazır hale getirme yolu olarak görüyor. 

5. Franz Kafka

@karmatürkiye

Bir başka ünlü kurgu yazarı Franz Kafka ne kadar günlerini sigorta acentasında geçirse de yaratıcılığını beslemek için farklı teknikler denerdi. Gündelik işi oldukça yoğun ve stresli olduğundan yazmak için gece geç saatleri kullanırdı. Saat 22.30’da masa başına oturur ve sabaha kadar çalışırdı. Belki sizin de ihtiyacınız olan şey işinizden biraz ayrılıp keyif alacağınız aktivitelere zaman ayırmaktır. 

4. Albert Einstein

basarili-insanlarin-aliskanliklari-en-basarili-8
@businessinsider

Teorik fizikçi, filozof ve yazar Albert Einstein, sahilde uzun yürüyüşler yapmak ya da çalışma haftası boyunca tavana bakmak için zaman ayırmaktan hoşlanıyordu, böylece zihninde neler olduğunu dinleyebiliyordu. Sizde yalnızlıkla biraz zaman geçirerek, kendi derinlerinize ulaşabilir ve kafanızdaki düşüncelere odaklanabilirsiniz.

3. Evan Williams

@vox

Blogger ve Twitter’ın kurucusu Evan Williams, vücudunun egzersiz yapmasını sağlayarak zihnini keskin tutuyor. Her gün spor salonunda egzersiz yapmak için günün ortasında biraz zaman ayırıyor ve geri döndüğünde, enerji seviyesi daha yüksek oluyor ve işine daha kolay odaklanabiliyor.

2. Barack Obama

@deccan

Obama’nın uyguladığı birçok başarılı alışkanlık arasında en önemlilerinden biri, kızları ve First Lady ile kahvaltı yapmayı, kızlarının okula hazırlanmalarını ve akşamları ailesiyle akşam yemeği yemelerini sağlamak. Obama gibi, başarılı insanlar da iyi bir iş-yaşam dengesi kurmaya özen gösterirler, sıkı çalışırlar ancak ailelerine zaman ayırmaya öncelik verirler.

1. Warren Buffett

@time

Berkshire Hathaway CEO’su ve başarılı iş adamı Warren Buffett her pazartesi diğer 3 ortağıyla beraber briç oynuyor. Başarılı insanlar, şansın zaman içinde çok çalışmaktan ve şanslı olmayı ummaktan ziyade kendilerini başarı için konumlandırmaktan geldiğini bilirler.

Bu başarılı bireylerin başarılı olmalarına yardımcı olacak harika alışkanlıkları vardır. Kendiniz için benzersiz alışkanlıklar geliştirin ve yakında iyi harcanan başarıya ve zamana doğru yola çıkacaksınız.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar