Apple Araba Sevdasından Vazgeçmedi

Paylaşmayı unutmayın.

Apple Araba Sevdasından Vazgeçmedi – Önümüzdeki birkaç yıl içinde bir Apple araba kullanıyor olabilirsiniz. Uzaylılar, Bigfoot ve Loch Ness Canavarı gibi, uzun süredir bilinen Apple (AAPL) Arabasının da bir kez daha yolda olduğu söyleniyor. Reuters’a göre, teknoloji devi şimdi 2024’ü Tesla (TSLA) için tehdit oluşturabilecek kendi kendine giden, elektrikle çalışan binek aracını yapmayı hedefliyor.

Apple Araba Sevdasından Vazgeçmedi

Reuters haber ajansının yazdığı gibi, “Tesla’yı ezici” bir Apple otomobilinin var olmamasının bariz nedenleri olsa da, Apple’ın hala onu takip etmek için pek çok teşviki var. Birincisi, iPhone satışlarının son birkaç yıldır yavaşlamasıyla Apple, otomobil endüstrisinin 2030 yılına kadar değerinde olması beklenen tahmini 9 trilyon dolardan faydalanabilir. Bazı analistlerin de belirttiği gibi, kendi kendine giden bir araba, tüketicilere, Apple’ın bilgi-eğlence sisteminden araç yükseltmelerine kadar aboneliğe dayalı hizmetlerine giriş yapmak dışında yapacak çok az şeyle daha fazla zaman kazandıracak. Bu, Apple’ın, teknoloji devinin gelir artışına giderek daha fazla eğildiği hizmet segmentini artırabilir.

apple-araba-sevdasindan-vazgecmedi

Elbette, Apple yolda bir araç almak için lojistik ve düzenleyici engellerin üstesinden gelmek zorunda kalacak. Ancak teknoloji devinin, Project Titan olarak bilinen elektrikli araç çabalarından kaybetmekten çok kazanacağı çok şey var.

Apple otomobil endüstrisini değiştirebilir

Apple’ın yıllardır otomotiv endüstrisine girmekle uğraştığı bildiriliyor. 2019’da Roth Capital Partners’tan Craig Irwin, CNBC’ye Apple’ın Tesla’yı 2013’te 240 dolara satın almak istediğini söyledi. Ancak anlaşma asla meyvesini vermedi. Salı günü Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla’yı Apple’a 60 milyar dolara satmak istediğini ancak Apple CEO’su Tim Cook’un onunla bir toplantı yapmayı reddettiğini iddia etti.

Apple Arabasının Zaman Çizelgesi

apple-araba-sevdasindan-vazgecmedi
@unsplash

Elbette Apple’ın Titan Projesi’nin durumu ve bunun bir araba ile sonuçlanıp sonuçlanmayacağı konusunda pek çok spekülasyon var. The Wall Street Journal’ın 2015 raporuna göre orijinal konsept, Apple’ın kendi minivan benzeri otonom aracını inşa etmesini istedi. Bloomberg’in 2016’da Apple’ın odak noktasını otonom araçlara güç sağlayan ve daha sonra diğer otomobil üreticilerine lisanslanabilecek yazılıma çevirdiğini bildirdirdi. Bu durum tüm planları önemli ölçüde değiştirdi. Daha sonra The New York Times’a göre 2018’de Apple, BMW ve Mercedes Benz ile çıktıktan sonra, Volkswagen ile otomobil üreticisinin Apple’a bazı minibüslerini sağlaması için bir anlaşmaya vardı ve teknoloji devi bunun için otonom servislere dönüşecekti.

Projedeki liderlik de değişiyor. Bu ayın başlarında, Apple’ın yapay zeka başkanı John Giannandrea, Apple’ın donanım mühendisliği kıdemli başkan yardımcısı Bob Mansfield emekli olduktan sonra Project Titan’ın yönetimini devraldı. Tesla’nın eski mühendislikten sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Doug Fields, daha önce Apple’da çalışmış, Titan’ın günlük operasyonlarını yürütmeye devam ediyor.

apple-araba-sevdasindan-vazgecmedi
@unsplash

Apple’ın kendi otomotiv yeteneklerini geliştirirken ciddi rüzgarlarla karşı karşıya kalacağına dair çok az şüphe var. Örneğin Tesla, CEO’suna göre 2018’de Model 3’ün üretimini artırmak için mücadele ederken, nakit akışının bitmesine “tek haneli haftalar” kaldı. Bazı analistler, teknoloji devinin bunu gerçekten yapıp yapamayacağı konusunda hemfikir değiller. Analistler, yasal denetimlere dayanabilecek bir araba tasarlama ve üretme zorluğu göz önüne alındığında, şirketin 2024 yılına kadar yola bir araba koyma şansının % 35 ila % 40 olduğunu söylüyor. Ancak Apple önümüzdeki yıllarda elektrikli, kendi kendine giden bir iCar’a sahip olursa, tıpkı tüketici teknolojisinde olduğu gibi, yeni gelişen bir endüstrinin yönünü belirleyen şirket haline gelebileceği öngörülüyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar