Amazon Podcast Wondery Şirketine Talip

Paylaşmayı unutmayın.

Amazon Podcast Wondery Şirketine Talip – Amazon.com Inc., internet ortamında büyüyen ses sektörünü daha da büyütmek üzerine çalışmalar yürütürken  konuya aşina olan kişilere göre podcast firması Wondery’yi satın almak için özel görüşmelerde bulunuyor.

Amazon’un  Wondery’ye 300 milyon doların üzerinde değer biçtiğini söyledi. Şirket, bu yıl gelirini 40 milyon dolardan fazla artırma yolunda ilerliyor. Bunun yaklaşık % 75’i reklamcılıktan, geri kalanı ise lisanslamadan TV’ye Audible ve Stitcher Premium gibi abonelik hizmetlerine ve Wondery’nin bu yaz başlatılan kendi premium abonelik hizmetine bağlı olarak yükseldiği  belirtiliyor.

Habere göre, anlaşma görüşmelerinin devam ettiği ve müzakerelerin Covid-19 yüzünden pandemi dolayısıyla yine de aksayabileceği belirtildi.

amazon-podcast-wondery-sirketine-talip---amazon-yeni-sektorlerde
@unsplash

Amazon Podcast Wondery Şirketine Talip

Wondery, piyasadaki son büyük, bağımsız podcaster olarak biliniyor. Amazon içinse medya devinin yükselen bir değer haline gelen bu alana girmesi için son fırsatı sunabilir. Wondery’nin yatırımcıları arasında Waverley Capital, Lerer Hippeau Ventures, Greycroft Partners ve Advancit Capital gibi risk sermayesi firmaları bulunmakta…

Amazon’un baskını, küçük ama hızla genişleyen podcast endüstrisi için bir büyüme hamlesi ile çakışıyor. Bir zamanlar süper niş ücret, gerçek suç içeriği ve popüler kültür incelemeleri için alan olan format, son yıllarda yüksek profilli eğlence ve politik programlamanın hedefi olarak patladı. Bu arada, ABD’nin podcast’lerden elde ettiği reklam gelirinin 2021 yılına kadar 1 milyar dolardan fazla olacağı öngörülüyor.

amazon-podcast-wondery-sirketine-talip-amazon-yeni-sektorlerde
@unsplash

Podcast Konusunda Devler Ligi Oluşmak Üzere…

Teknoloji ve medya sektörlerindeki büyük oyuncular, son yıllarda başka podcast girişimlerini de satın aldı. Spotify Technology SA, 2019’da 200 milyon dolardan fazla bir fiyata anlatı podcast’leri üreten Gimlet Media’yı satın aldı. Journal’ın bildirdiğine göre New York Times Co., hit podcast “Serial” in yapımcısı Serial Productions’ı, kilometre taşlarına ve performans ölçütlerine bağlı olarak 50 milyon dolar değerinde olabilecek bir anlaşmada satın alacağını söyledi.

amazon-podcast-wondery-sirketine-talip-amazon-yeni-sektorlerde
@unsplash

“Doctor Death”, “Dirty John” ve “Over My Dead Body” gibi gerçek suç podcastleriyle tanınan Wondery, Eylül ayında ABD’nin en popüler altıncı podcast yayıncısı oldu. Şovlarının 60 milyondan fazla indirilmesi ve akışı büyük beğeni topluyor. Wondery’den önceki yayıncılar arasında NPR, iHeartMedia Inc. ve New York Times vardı.

Akranlarının çoğu gibi Wondery de dinleyiciler ve reklamcılar arasında podcasting’in büyümesinden yararlandı. Wondery, reklam ve lisans ücretlerinden ve podcast haklarının AT&T Inc.’in WarnerMedia ve Walt Disney Co. gibi medya şirketlerine seçilmesinden gelir elde ediyor.

@unsplash

Amazon da Podcast Çalışmaları Son Hız Devam

Amazon Music, DJ Khaled, Becky G, Will Smith ve Dan Patrick’in ev sahipliği yaptığı yeni orijinal, özel şovlar da dahil olmak üzere 70.000 başlıkla yeni dinleyiciler çekmek amacıyla Eylül ayında podcasting’e geçti.

Teknoloji devi, çoğu podcast dinleyicisinin ücretsiz olarak dinlediği Apple Inc.’in Apple Podcast’leri ve formata yüz milyonlarca dolar yatırım yapan. Ve programlama ve yetenek için bir silahlanma yarışı başlatan Spotify ile bazı konularda yetişiyor. .

Amazon rekabetçi bir alana katılırken, yöneticiler, hizmetin müzik akışında olduğu gibi rakiplerinden farklı şekilde davranabileceğini ve özellikle sesle etkinleşen ev hoparlörleri aracılığıyla yeni podcast dinleyicileri getirebileceğini söylediler. Amazon, Spotify ve Apple Music’in ardından aboneliklere göre üçüncü en büyük müzik hizmetine sahiptir. Kısmen de olsa Prime abonelik hizmeti ve Echo hoparlörlerinin yardımıyla ABD genelinde daha eski bir dinleme tabanını kendine çekmiştir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar