Alarmsız Yaşamak – Alarmsız Bir Yaşam Mümkün Mü?

alarmsiz-yasamak-alarmsiz-bir-yasam-mumkun-mu

Paylaşmayı unutmayın.

Alarmsız Yaşamak – Alarmsız Bir Yaşam Mümkün Mü? – Sabah erken uyanabilmek için neredeyse hepimiz alarm kuruyoruz. Hatta çoğu zaman arka arkaya alarm kurmuş olmamıza rağmen uyanamadığımız zamanlarda oluyor. Fakat alarm sesi birçok insan için hoş bir şey değil. Peki, güne alarm kurarak uyanma ne kadar mantıklı? Alarm kurmadan uyanma mümkün mü?

Aslına baktığımız zaman uykuyu tam olarak almış bir şekilde uyanmak, gün içindeki enerjimiz ve genel sağlığımız açısından çok faydalı bir durum. Bu durum vücudumuzun tam olarak uykusunu alamadan uyanmasına sebep oluyor. Alarm kurmadan uyanmak, biyolojik saatin oluşması ve tam olarak uyku alınması açısından oldukça önemlidir. Alarmsız yaşamak birçok kişi için gerçekleşmesi mümkün olmayan bir olay gibi. Fakat aslında bazı değişikliklerle alarmsız bir şekilde uyanma mümkündür.

Alarmsız Yaşamak – Alarmsız Bir Yaşam Mümkün Mü?

Uyku Rutininizi Oluşturun

Herkes için geçerli olmasa da birçok kişinin sabah ne zaman uyanması gerektiği bellidir. Öte yandan günlük uyku ihtiyacımız 6 – 8 saat arasında. Yani, sabah 6’da kalkmanız gerekirken gece 2’de yatmak çok mantıklı değil. Ne zaman uyanmanız gerektiğini hesaplayarak, erken yatmaya çalışın. Sabah kendiliğinden uyanmak bu sayede mümkün hale gelecektr. Ne kadar uyku ihtiyacınız olduğuna bırakın, vücudunuz karar versin.

alarmsiz-yasamak-alarmsiz-bir-yasam-mumkun-mu
alarmsiz-yasamak-alarmsiz-bir-yasam-mumkun-mu

Öte yandan baktığımızda kendi kendine sorumluluk yüklemekte, sabah otomatik olarak uyanma için etkin bir yöntem. Sabah kalktığımda şu işi yapacağım gibi şartlandırmalar, kendi kendinize uyanmanızı sağlayabilr. Bu yöntemi deneyen ve ciddi anlamda etkisini gören birçok kişi mevcut. Bu sayede alarm kurmak gibi bir ihtiyacınız olmayacaktır. Peki, alarmsız kendi kendine uyanmanın bir faydası var mı?

Ayrıca uykuyu kaliteli bir şekilde almakta çok önemli bir noktadır. Bu sebeple öncelikle kendinizi uykuya hazır hale getirmelisiniz. Uyuyacağınız vakitten en az 2 saat önce kafein tüketmemelisiniz. Ek olarak yine 2 saat öncesinde yemek yemeyi kesmenizde de fayda var. Ses, ışık gibi faktörlerden arındırılmş bir uyku ortamı oluşturmakta son derece önemlidr. Bu sayede uyku kalitenizi ciddi anlamda arttırabilirsiniz. Hem uyku süresi ihtiyacınız azalacak hem de uykudan aldığınız verim kat be kat artacaktır. 

Alarmsız Yaşamak ve Faydaları

Photo by bruce mars on Unsplash

Bu şekilde yaşamanın hem ruh hem de beden sağlığımız üzerinde birçok faydası vardır. Alarmsız uyanmak öncelikle, uykunuzu tam olarak almış durumda gözlerinizi açmanızı sağlar. Dolayısıyla daha zinde ve etkin bir gün sizi bekliyor olacaktır.

Bu konuda yapılan araştırmalara göre; uykusu tam alan kişiler, iş hayatlarında daha verimli çalışabiliyor. Özellikle de gece yatmadan önce yüzeysel bir planlama yapmak verimi iyice arttıracaktır. Uyandığınız andan itibaren ne yapmanız gerektiğini bilme, verimli çalışmayı beraberinde getirecektr. Bunun dışında günlük hayattan alınan keyif artar, daha mutlu bir yaşam sürülebilr. Ayrıca kaliteli uyuyan ve planlı bir hayat yaşayan insanların depresyon ve anksiyete gibi sorunlarla karşılaşma ihtimali çok daha düşüktür. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar