Akıllı Telefonlar İçin Aksesuar Önerileri

Paylaşmayı unutmayın.

Akıllı Telefonlar İçin Aksesuar Önerileri – Akıllı telefonlarımız, günümüzün giderek daha önemli bir parçası haline geldi. Bu cihazlar ceplerimize sığar. Ancak diğer pek çok alet ve ürünün de işlevleriyle birlikte çok fonksiyonludur. İletişimin dışında, hesap makinelerinden, kameralara , banka işlemlerinden, tüm işlere kadar neredeyse hepsini telefonlarımızda yapabiliriz. Yine de hiçbir şey mükemmel değildir. Neyse ki, sürekli büyüyen telefon aksesuarları endüstrisi eksiklikleri de gidermek üzere çalışmaktadır. 

Yeni telefonunuzda kulaklık girişi yok mu? Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda mükemmel kablosuz seçenek var. Güzel tasarlanmış cep telefonunuzun hasar görmeyeceğinden emin olmak ister misiniz? Bir kılıf veya ekran koruyucu kullanışlıdır. Gün ortasında telefonun pilinin bitmesi konusunda endişeli misiniz? Bir güç bankası sahip olunması gereken bir ayrıntıdır. İşteAkıllı Telefonlar İçin Aksesuar Önerileri…

Akıllı Telefonlar İçin Aksesuar Önerileri – Temel Aksesuarlar

Teknolojiyi takip etmeyi seviyorsanız yüzlerce farklı  telefon aksesuarı olduğunu göreceksiniz. Hepsi akıllı telefon deneyiminizi geliştirmeye yardımcı olurken, her eklenti gerekli değildir. Yine de gerekli olduğunu düşündüğümüz birkaç aksesuar var.

Koruyucu Kılıf

akilli-telefonlar-icin-aksesuar-onerileri

Çoğu kullanıcı için sahip olması gereken aksesuarlardan biri koruyucu kılıf veya kapaktır. Günümüzde telefonlar güzel tasarımlar, cam yapılar ve büyük ekranlarla geliyor ve üzerini örtmek güzelliğini gölgelemek gibi düşünebilirsiniz. Ancak cihazın iyi durumda kalmasını sağlamanın tek yolu bir kılıftır. Dikkatli olsanız bile talihsiz kazalar meydana gelebilir ve paramparça olmuş bir ekran veya cam arka yüzün onarımı pahalı olabilir.

Powerbank – Taşınabilir Şarj Aleti

akilli-telefonlar-icin-aksesuar-onerileri
Photo by Atharva Whaval on Unsplash

Cep telefonu aksesuar listesinin en önemli  ayrıntısı güç bankasıdır. Çoğu telefon, ortalama kullanımla size en az bir günlük pil ömrü sağlar. Ancak buradaki anahtar kelime “ortalama” dır. Kamerayı çok kullanırsanız, çok oyun oynarsanız, telefonu tüm gün GPS navigasyonu için kullanırsanız veya pilin yoğun kullanıldığı diğer etkinlikler için telefonunuzun pili gerçekten çabuk bitecektir. İyi bir taşınabilir güç bankası, bir daha asla bitmek üzere olan bir telefon pili hakkında endişelenmenize gerek kalmamasını sağlayacaktır.

Kablosuz Kulaklık – Bluetooth Kulaklık

Birçok kişi için gerekli olacak bir başka aksesuar da bir çift Bluetooth kulaklıktır. Yalnızca bir çok telefon iyi yerleşik hoparlörlerle birlikte gelir ve kulaklık jakının geleceği hala belirsizlik içindedir. Neyse ki, Bluetooth kulaklıklar ve normal kulaklıklar her nesilde gittikçe daha iyi hale geliyor. Ek olarak şu anda aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda harika seçenek var.

Onun dışında telefonlarınız için, bisikletle kullanabileceğiniz bisiklet tutucuları, bluetooth selfie çubukları, telefonunuzla fotoğraf çekmeyi kolaylaştıran harici lensler, akıllı bileklikler için de çok sayıda alternatif bulabilirsiniz. 

akilli-telefonlar-icin-aksesuar-onerileri
Photo by Zarak Khan on Unsplash

Birinci ve Üçüncü Taraf Aksesuarlar

Telefonunuz için alabileceğiniz birçok aksesuara bakmadan önce bunları kimin yaptığından bahsedelim. Bazı OEM’ler, belirli bir akıllı telefonu veya çeşitli cihazları desteklemek için kendi aksesuarlarını üretir. Pek çok OEM, telefonları için kılıflar yayınlıyor, ancak Samsung gibi bazılarının sunduğu çok daha geniş bir aksesuar yelpazesi var.

Adından da anlaşılacağı gibi, telefonunuzun arkasındaki OEM üçüncü taraf aksesuarlar yapmaz. Bu ürünlerin ya aksesuar pazarındaki bazı açıkları kapatması ya da genellikle önemli ölçüde daha ucuz olan birinci taraf seçeneklerine bir alternatif sunması amaçlanmıştır. Her iki aksesuar çeşidinin de artıları ve eksileri adil payına sahiptir.

Aksesuarların Artı ve Eksileri

Birinci taraf bir aksesuarın en büyük avantajı, bunların belirli bir telefon veya bir dizi telefon göz önünde bulundurularak yapılmasıdır. Dolayısıyla, Google kablosuz şarj cihazı diğer cihazlarla çalışırken, Pixel 4 ve Pixel 4 XL ile hızlı şarj hızlarının keyfini çıkarmak istiyorsanız tek seçenektir.

akilli-telefonlar-icin-aksesuar-onerileri
Photo by Artem Beliaikin on Unsplash

Öte yandan, birinci taraf aksesuarlarda belirgin bir çeşitlilik eksikliği en büyük sorundur. Yalnızca bir avuç OEM aksesuar piyasaya sürüyor ve bu çoğunlukla kasalar ve kapaklar. Samsung, sunduğu iyi bir aksesuar portföyüne sahip birkaç şirketten biridir. OEM aksesuarları da herkesin bildiği gibi pahalıdır ve genellikle üçüncü taraf şirketlerden alternatifler olarak iyi ve hatta daha iyi bulursunuz.

İyi haber şu ki, işler yavaş yavaş değişiyor. Giderek daha fazla şirket kablosuz şarj cihazları, Bluetooth kulaklıklar ve daha fazlası gibi aksesuarlar piyasaya sürüyor. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar