Ağustos Sinema Bülteni – Ağustos’ta Beyaz Perde’de Ne İzlemeli?

Ağustos’ta Sinemalarda

Paylaşmayı unutmayın.

Ağustos Sinema Bülteni – Ağustos’ta Beyaz Perde’de Ne İzlemeli? – Pandeminin etkilerinin azalması ile yeniden açılan sinemalarda film hasreti gidermek isteyenler için Ağustos ayında vizyona girecek çok beklenen filmleri bir listede topladık. Korkudan aksiyona, gerilimden maceraya kadar birçok türde yeni film Ağustos’ta sinemalarda olacak. Vizyona giriş tarihleri ve fragmanlarını paylaşacağımız bu yazımızda, ayrıca filmleri kısaca da özetleyeceğiz. Sözü çok uzatmadan sinemaların Ağustos ayı programına geçelim.

Ağustos Sinema Bülteni – Ağustos’ta Beyaz Perde’de Ne İzlemeli?

agustos-sinema-bulteni-agustosta-beyaz-perdede-ne-izlemeli
Görsel: Cottonbro

Yeşil Şövalye (6 Ağustos)

Arthur efsanesine dayanan bir diğer film olan Yeşil Şövalye ya da orijinal adı ile The Green Knight, yeşil tenli dev bir yabancı ile Sör Gawain’in boy ölçüşmesini konu alıyor. Gawain filmde, çeşitli zorlukları ve son olarak da yeşil devi alt ederek itibar kazanmaya çalışmaktadır. Film 29 Temmuz’da Almanya’da vizyona girdi. Üstelik filmin IMDb puanı 7,2’dir. 125 Dakika süren macera türündeki film, 6 Ağustos’ta sinemalarda olacak.

Direniş (6 Ağustos) – Ağustos Sinema Bülteni

Şovmen olan Marcel Marceau’nun, Fransa Naziler tarafından işgal edilmişken ortaya koyduğu gerçek direnişi konu almaktadır. Biyografi türündeki bu yapım 120 dakika sürmektedir. 2020 yapımı olmasına rağmen Türkiye’de 6 Ağustos’ta vizyona girecek. Son olarak bu yapım, IMDb’de 5,5 bin kişi tarafından ortalama 6,4 puana layık görülmüştür.

Lanetli Kardeş (6 Ağustos)

Ağustos ayında vizyona girecek korku filmlerinden biri olan Lanetli Kardeş, bir kızın çizdiği resimlerin, bir dizi cinayet ile ilgili olduğunu fark etmesini konu ediniyor. Yine 6 Ağustos’ta vizyona girecek bu film 96 dakika sürmektedir. Sam Barrett’in yönetmenliğini yaptığı film, “bazen kabuslarınla yüzleşmen gerekir” mesajı ile tanıtıldı.

Minari (13 Ağustos)

Amerika’da Şubat ayında izleyici ile buluşan Minari, ABD’ye göç eden Koreli bir aileyi konu almaktadır. ABD’de çiftlik kurup hayatta kalmaya çalışan bu ailenin hikayesi üstelik oldukça da fazla ödül kazanmıştır. Bunlardan bazıları En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ı, Altın Küre Yabancı Dildeki En İyi Film Ödülü, Film Eleştirmenleri Yabancı Dildeki En İyi Film Ödülü ve ayrıca Film Eleştirmenleri En İyi Genç Kadın Oyuncu Ödülü gibi ödüllerdir. Minari Türkiye’de vizyona 13 Ağustos’ta girecek. Filmin yazarlığını ve yönetmenliğini Lee Isaac Chung yapmıştır. Son olarak filmin IMDb puanı 7,5’tir. 

Spiral: Testere Devam Ediyor (20 Ağustos)

İlk kez Mayıs ayında BAE’de izleyici karşısına çıkan Spiral: Testere Devam Ediyor filmi, şehirdeki ilginç cinayetleri araştıran iki dedektifi perdeye taşıyor. Üstelik filmde soruşturmayı ilerleten dedektifler, gitgide kendini katilin oyunun merkezinde buluyor. IMDb’de 5,3 puana sahip olan Spiral: Testere Devam Ediyor, 20 Ağustos’ta sinemalarda olacak.

Kaos Yürüyüşü (27 Ağustos) – Ağustos Sinema Bülteni

Mart ayında BAE’de ilk kez gösterime girmiştir. Kaos Yürüyüşü ya da orijinal adı ile Chaos Walking, 1 saat 49 dakikalık bir filmdir. Herkesin birbirinin düşüncesine görebilmesine sebep olan Noise adlı bir virüsün, Yeni Dünya adlı gezegeni cehenneme dönüştürmesini konu edinen film, IMDb’de 5,7 puana sahiptir. Son olarak Doug Liman’ın yönetmenliğini yaptığı film 27 Ağustos’ta sinemalarda izleyici karşısına çıkacak.

Kar Kırmızı (27 Ağustos)

Türk yapımı bir film olan Kar Kırmızı 2020’de tamamlanmıştır. Dokuz yıl hapis yatan Yusuf adlı karakteri konu almaktadır. Yusuf’un, hapisten çıktıktan sonra karlar altına kalan köyde eşi ve çocuklarını aradığı hikaye perdeye taşınmıştır. Filmde Özge Gürel, Mehmet Usta, Ahmet Mümtaz Taylan gibi usta oyuncular yer almaktadır. Ayrıca filmin yönetmenliğini de Atalay Taşdiken yapmıştır. Son olarak film IMDb’de 6,4 puana sahiptir ancak sadece 22 kişi tarafından puan verilmiştir.

https://www.youtube.com/watch?v=W6y750ZuHRo

Karanlık Şehir Hikayeleri: Kilit (27 Ağustos)

Türk yapımı bir diğer film olan ve listemizin son filmi olan Karanlık Şehir Hikayeleri: Kilit, 27 Ağustos’ta sinemalarda gösterime girecek. Bir cezaevinde gizemli bir şekilde hayatını kaybeden 10 mahkumun ölümünü araştıran bir ekibi konu alan filmin başrollerinde Mert Fırat, Melisa Aslı Pamuk, Timur Acar var. Ayrıca filmin yönetmenliğini Adil Oğuz Valizade yapmıştır.

https://www.youtube.com/watch?v=ScxXKnPgykE

👉 Tarihteki En Kötü Filmler – Üstelik Listede Türkiye’den de Bir film Var!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar