Tarihteki En Kötü Filmler – Listede Türkiye’den Bir Film Var!

en kötü filmler

Paylaşmayı unutmayın.

Tarihteki En Kötü Filmler – Listede Türkiye’den Bir Film Var! – Bugüne kadar hep en iyiler listelendi. En iyiler yazıldı. En iyiler konuşuldu. Bir de en kötüler var. Sonuçta onları da yazmanın, film seçenlere oldukça faydası var. IMDb’de 15.000’den fazla oy alıp en düşük puan ortalamasına sahip filmlerini en kötü filmler listemizde topladık. Listede Türkiye’den de bir film var. Bazıları, izlenebilir durumda olsa da listenin büyük kısmı fragmana dahi vakit harcamaya değmeyecek filmler olarak yorumlanıyor.

15 Bin oy sınırını, puanları, belli bir kesimin manipüle etmemesi sebebiyle belirledik. Bu liste zaman zaman güncellenecektir. IMDb’nin yayınladığı liste baz alınmıştır ama filmlere sık sık puan verildiği için anlık olarak sıralama değişebilmektedir. Bu yazıyı yazdığımız esnadaki IMDb puanları dikkate alınmıştır.

Tarihteki En Kötü Filmler

en kötü filmler
Görsel: Nereg

10 • Maske 2 (IMDb: 2,2)

Bir çizgi roman yazarı olan Tim Avery’nin eline geçen ilginç bir maskenin getirdiklerini konu edinen film, bir hayli ilginç aslında. Avery’nin oğlunun da bu maskenin özel güçleri ile dünyaya geldiğini ve maskenin ortalığı karıştırmaya başladığını, üstelik maskenin sahibinin film boyunca maskeyi aradığını söylersek, “nasıl yani ya” diye tepki verirken bulursunuz kendinizi. Maske 2, 2005 yapımı bir film. Orijinal adı Son Of The Mask olan filmin IMDb puanı 53 bin kişinin puan ortalamasıyla 2,2 ve en kötü 10. film. 

9 • House Of The Dead (IMDb: 2,1)

Bir grup gencin parti yapma amacıyla gittiği, zombilerin istilası altında olan bir adada bu gençlerin kurtulmak için verdiği savaşı konu alan bu film, IMDb’de 2,1 puana sahip. Filme 36 bin kişi puan vermiş. 2003 yapımı korku filminin yönetmeni Uwe Boll. Bir izleyici film için “bilgisayar oyununu anımsatan sahneleri ile korkutucu değil ama aksiyon filmine dönüşmüş” yorumunu yapmıştır. Sonuç olarak House Of The Dead tarihin en kötü 9. filmi. 

8 • Kod Adı: K.O.Z. (IMDb: 2,0)

Listedeki tek Türk filmi olan Kod Adı: K.O.Z. çıkmadan önce oldukça heyecanla beklenen bir filmdi. Ancak her ne kadar konusu etkileyici olsa da sonuçta perdeye iyi yansıtılamadı. Gezi Olayları, 17-25 Aralık ve bazı diğer siyaseti direkt ilgilendiren olayları konu alan film 2015’te yapıldı. 27 Bin kişinin puanladığı filmin IMDb puanı yalnız 2,0. Bu da filmi tarihin en kötü 8. filmi yapıyor. 

7 • Seksi ve Çılgın (IMDb: 1,9) – Tarihteki En Kötü Filmler

Nate Cooper adlı karakterin, çocukluk aşkı Cristabel Abbott için çırpınıp ona kavuşma çabalarını konu edinen bu film, 2008’de çıktı. Film, bu listedeki iki Paris Hilton’lu filmden biri. Buna rağmen Seksi ve Çılgın filmi için 36 Bin kişi IMDb’de oy verdi. Puan ortalaması 1,9 olan bu film, bu nedenle tarihin en kötü 7. filmi. 

6 • Superbabies: Baby Geniuses 2 (IMDb: 1,9)

Superbabies: Baby Geniuses 2 adından da anlaşılacağı üzere bir devam filmi. 30 Bin kişinin oyladığı film IMDb’de 1,9 puana sahip. 2004 yapımı Amerikan aile komedisi türünde bir filmdir. Ancak, 4 dahi bebeğin dünyayı ele geçirmesini anlatan filmi izleyenlerin büyük çoğunluğu, sadece en kötü filmlerden biri olarak gösterildiği için izlemiş. İzlemeyin diye bir öneri de bulunmak istemiyoruz ancak film izlemek isterseniz en iyilerin olduğu listelerimize bakmanızı tavsiye ederiz. Ufak bir detay; bu film yönetmen Bob Clark’ın ölmeden önce yönettiği son filmdir.

5 • Acaip Bi Film (IMDb: 1,9) – Tarihteki En Kötü Filmler

Kim Kardashian’ın başrolünde yer aldığı film, Hollywood yapımları ile dalga geçen bir film. Bir nevi komedi filmi olan Acaip Bi Film Türkiye’de de gösterime girmiştir. 2008 yapımı filme IMDb’de 88 bin kişi oy vermiş ancak bunların ortalaması 1,9’dur. Jason Friedberg ve Aaron Seltzer’in yönetmenliğini yaptığı filmin orjinal adı ise Disaster Movie’dir.

4 • Birdemic: Shock And Terror (IMDb: 1,8)

Oldukça ilginç bir film olan Birdemic: Shock And Terror, eleştirmenlerden kötü eleştiri değil, hiçbir eleştiri bile alamayan bir film. Romantizmi ve korkuyu bir arada yaşatmayı vaad eden filmde bir çift, garip görünümlü ve yere çakılınca patlayan kuşlardan kaçıyor. Film IMDb’de yalnız 22 Bin kez değerlendirme görmüş ve 1,8 puana sahip. James Nguyen’in yönettiği film 2010’da çıkmış.

3 • Pledge This! (IMDb: 1,8)

Bir grup üniversite öğrencisi kızın, yurtta ve okulda yaşadıklarını konu edinen film Türkiye’de gösterime girmemiştir. Filmin başrolünde Paris Hilton yer almaktadır. Üstelik Pledge This! filmi, Paris Hilton’un rol aldığı en düşük puanlı filmdir. Filme 17 Bin kişi puan vermiştir ve IMDb’de puan ortalaması 1.8’dir. Sonuç olarak film, en kötü filmler sıralamasında ilk üçtedir.

2 • Manos: The Hands Of Fate (IMDb: 1,8) – Tarihteki En Kötü Filmler

1966’da çekilen Manos: The Hands Of Fate filmi, tatile gitmeye çalışan ancak ıssız bir evde kendini bulan bir ailenin, o evden kurtulma çabalarını anlatmaktadır. Filmin yönetmen koltuğunda Harold P. Warren oturmaktadır. IMDb’de 35 Bin kişi tarafından ortalama 1,8 puana layık görülmüştür. Bu film, tarihin en kötü ikinci filmi… 

1 • Saving Christmas (IMDb: 1,4)

Kirk Camerons tarafından canlandırılan karakterin, İsa ile buluşma şansını elde etmek için, noel kutlamalarının tam ortasına dalmasını konu edinen tarihin en kötü filmi Saving Christmas, 1 saat 20 dakikanıza mâl olmaktadır. Aile komedisi türünde gösterilen filmin güldürmeyi bırakın, gülümsetmediği ortak bir kanıdır. Darren Doane tarafından yönetilen film, 2014’te çıkmıştır. Ayrıca 15 Bin kişinin oyladığı film, IMDb’de 1,4 puana sahiptir. Özetle IMDb kullanıcılarına göre gelmiş geçmiş en kötü film Saving Christmas’tır. 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar