Adgager, 6.6 Milyon dolar değerleme ile yatırım turunu tamamladı

Paylaşmayı unutmayın.

Araştırma dünyasına teknolojik ve yenilikçi ürünlerle çözüm sunan Adgager, yeni yatırımı ile gündemde. Bu yılın başında aldığı uluslararası yatırımdan sonra perakende sektöründeki yeni girişimlere fon ayıran REM People, 6.6 Milyon dolar değerleme ile Adgager’a yatırım yaptı. 

2016 yılında, İTÜ Çekirdek desteğiyle yola çıkan, 2017 yılında şirketleşerek ilk yılında Türkiye’nin çok önemli markalarına araştırma çözümleri vermeye başlayan Adgager, 2020 yılı sonrası Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) desteğini de arkasına alarak 2022 yılında bir önceki yıla göre %400 cirosal büyümeyle hedeflerine yürümeye başladı. Bu süre zarfında aldığı tohum öncesi yatırımlar için yatırımcılarını exit ettirmeyi başaran Adgager geliştirdiği uçtan uca pazar araştırma çözümleriyle büyümeye devam ediyor. 

Adgager, 90 bini aşkın kullanıcısıyla araştırma sektöründe değerli projelere imza atmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana 1500’den fazla proje ile birçok markaya içgörü partneri olarak hizmet verdi. 2024 yılında yeni hedeflerle ilerlemek isteyen şirket, aldığı bu yeni yatırım ile ülke sınırlarını aşmayı planlıyor.

Adgager CEO’su Umut Vural’ın Yatırım Yorumu

Adgager CEO’su Umut Vural, REM People birlikteliğinin sektörde fark yaratan projeler için büyük bir adım olduğunu belirtti. Yeni yatırımın ardından büyüme hedeflerinden bahsetti. Pazarlama içgörüleri için yeni çözümlere vurgu yapan Umut Vural şunları söyledi:

‘’REM People ile aynı sektörde değer üretiyoruz. Hem bu hem de vizyonumuzun kesiştiği noktalar bizim için çok önemli bir şans. Ortak hedeflerimiz ve iş birliğimize ek olarak geliştirdiğimiz araştırma yolculuğunu yapay zeka ile tanıştırmak istiyoruz. Ayrıca çok uzun zamandır bunu söylüyoruz. Biz araştırma dünyası için bir devrimin peşindeyiz. 2024 yılına büyüme hedeflerimiz ve yeni projelerimizle hızlı bir giriş yapacağız. Halihazırda geleneksel ve dijital kanalda yayınlanan tüm reklam filmlerini, kullanıcıları üzerinde marka bağımsız olarak otomasyon sistemiyle ölçüp raporlayan AdQ’yu hayata geçirmek ilk hedefimiz.’’ 

Ayrıca, AdQ ile beraber reklam sektörü için benzersiz ölçüm sistemleriyle referans noktaları yaratmak ve REM People ile birlikte global hedeflere yürümek isteyen Adgager, 2024 yılında 2 farklı ülkede var olmak için mevcut çalışmalarına devam edeceğini de belirtiyor. 

REM People CEO’su Bülent Peker

Bülent Peker, Hoopla’dan sonra ikinci yatırımları olan Adgager ile online araştırma pazarını da yapay zekâ ve derin öğrenmeyle geliştireceklerini belirterek şöyle konuştu:

“Büyüme planımız doğrultusunda REM People, yapay zekâ temelli bütünleşik çözümler sunan bir merkez olacak. Bir taraftan kendi alanımızdaki global yayılım ve yeni ürün çalışmalarımızı hızlandırırken diğer taraftan, birlikte tamamlayıcı çözümler sunabileceğimiz start-up ve teknoloji girişimlerine de yatırım yapıyoruz. Adgager ile bu hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz. Adgager’ın başarısının Türkiye sınırlarını aşacağına inanıyoruz.”

Bonus: Adgager Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar