Adgager Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Paylaşmayı unutmayın.

”Fikri değiştir, dünya değişsin.” diyerek çıktığımız bu yolda değişim, gelişim ve en önemlisi fikir her zaman odak noktamız oldu. Adgager olarak en büyük motivasyonumuz ise Gagerlar. Ailemiz gün geçtikçe büyürken hem yeni gelenlere Adgager’ı anlatmak hem de aramızda hala bizi çok da yakından tanımayan Gagerlar varsa kendimizi tanıtmak istiyoruz.

Bizlere sıkça sorulan soruların başlıkları altında derlediğimiz cevapları ve aradıklarınızı bu başlıklar altında bulabilir, aklınıza takılan herhangi bir soruda bize sahip olduğumuz tüm platformlardan ulaşabilirsiniz. İsterseniz lafı uzatmadan hemen başlayalım!

Adgager nedir?

Pazarlama araştırmalarının geleceği olmayı kafasına koymuş Adgager, diğer platformlardan farklı olarak daha şeffaf, güvenilir, ekonomik ve hızlı olmayı amaçlayan bir yapı üzerine kurulu. Markalardan gelen talepler doğrultusunda birçok markanın fikrine etki ederek senin, benim ve bizlerin sesini duyurmayı, pazarlama dünyasına yön vermeyi amaçlıyor. Tabi bunu yaparken her zaman genç kalan ve geleceği şekillendirmek isteyenler için harika fırsatlar sunuyor. Panel üzerinden sadece proje yanıtları ile değil herhangi bir proje olmadan da fikirlerinizi buluşturduğunuz bir fikir platformu diyebiliriz.

Adgager’a nasıl üye olunur?

Adgager’a nereden nasıl ulaştığınızın hiçbir önemi yok. Tüm bilgileriniz doğru ve verdiğiniz cevaplar gerçekten anlam katabilir nitelikte ise burada kazanmamanız ve fırsatlardan faydalanmamanız için hiçbir sebep yok diyebiliriz. Şimdi nasıl üye olunur birlikte inceleyelim!

Panel üzerinden Facebook girişi ya da mail adresinizle giriş yapıp Gager adayı olabilirsiniz. Size hazır olarak sunulan projelere verdiğiniz cevaplarla puanlar kazanırsınız ve bu sizin yıldız sayınızı belirler. Bu projelerden elde ettiğiniz kazançlar giriş kazancınızla birleşir ve panel üzerindeki kazançlar sekmesinden kaç GAG kazandığınızı, harcadığınız GAGları, proje onayınızı görebilirsiniz.

Projeler ve Onaylar

Onay bekleyen projeler;

Onay bekleyen her proje, cevaplarınızın tek tek kontrol edilmesi anlamına geliyor. Neden onaylanmıyor şeklinde çok fazla soru alıyoruz. Bunun sebebi, projelere verdiğiniz cevapların moderatör tarafından tek tek onaylanması. Bu süre yoğun taleplerin olduğu günlerde biraz uzasa da olabildiğince hızlı bir şekilde çalışan ekibimiz sizlere destek olmaya devam ediyor.

Onaylanmamış projeler;

Onaylanmayan tüm projelerin sonunda, neden onaylanmadığına dair bilgi veriliyor. Burada proje onaylanmaması için birçok sebep var. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bir şeylerin değişmesi ile ilgili tüm çabamız ve arzumuz içerideki kullanıcıların gerçekten bir şeylere etki edeceğine olan inancımızdan geliyor. Nasıl yani? Şöyle ki; 30 saniye içinde verilebilecek bir cevabı 5 dakika gibi uzun bir süre içinde cevaplamanız, açık uçlu sorulara sadece evet/hayır/yok/bilmiyorum demeniz sizin sorulardan aldığınız puanları etkiliyor. Soru ile ilgili olmayan sırf cevap vermek için yazılan rastgele cümleler kesinlikle onaylanmıyor. Dolayısıyla markalara verdiğimiz cevapların hepsi belirli bir kriter doğrultusunda iletiliyor ve en gerçek fikirler onlara sunuluyor.

Onaylanan projeler;

Projeniz belirlenen tüm şartlar doğrultusunda değerlendirildikten sonra, moderatör onayından geçiyor. Moderatör onay verdikten sonra size projenizin onaylandığına dair bilgi geliyor. Kazandığınız GAGlar hesabınıza ekleniyor ve bir markaya daha verdiğimiz raporlarla katkı sağlamış oluyoruz.

GAG Nedir?

Gagerlar kuşaklara ayrılır ve projelere katılımlarına göre yıldızlara sahip olurlar. Üstelik tüm bunları yaparken GAG adı verilen sistem ile fikirlerini kazanca dönüştürebilirler.

GAG, Adgager’ın para birimidir. Gagerlar ilk üye olduklarında, projelere katıldıklarında GAG kazanırlar. Arkadaşlarını davet ettiklerinde de GAG kazanmaya devam ederler.

Neden bazı projelerin GAG değeri daha düşük?

Girişten davete, projeden harcanan GAGlar’a kadar bu yönde çok fazla soru alıyoruz. GAG değerleri markalardan Adgager’a gelen talep doğrultusunda hesaplanıyor. Markalar projenin kaç kişilik olacağını hangi demografik özelliklere uygun olacağını ve bütçesini belirledikten sonra projenin GAG değeri otomatik olarak hesaplanıyor. Saha projelerinden online yanıtlı kısa projelere, sosyal akımdan deneyim araştırmalarına kadar birçok farklı proje açılıyor. Dolayısıyla 20 GAG kazanabileceğiniz projeler olduğu gibi bazı az sorulu projelerde ve sosyal akım araştırmalarında GAG değeri çok daha düşük olabiliyor.

Nasıl daha fazla projeye katılabilirim?

Projeye katılmak hem fikir vermek hem de GAG kazanmak için harika bir fırsat. Proje azlığının sebebi ise, hedeflemeler ve yıldız sistemi. Gager bilgilerini ve sorularını tam /doğru doldurmuş, fazla yıldıza sahip olan bir Gager olduğunuzda çok daha fazla projenin içinde olabilirsiniz. Hedeflemeler, sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda oluşturuluyor dolayısıyla hangi sektörde çalıştığınız, öğrencilik durumunuz, kullandığınız operatör, nerede yaşadığınız vb. gibi birçok sorunun cevabına göre proje kutunuz doluyor.

GAGlarımı nasıl kullanabilirim?

  • Kazandığınız GAG’leri nakit paraya dönüştürebilirsiniz.
  • Sosyal sorumluluk projelerine bağışta bulunarak ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatabilirsiniz.
  • Sahip olduğunuz donanımları artırmak için etkinlik ve eğitimlere katılabilirsiniz.
  • Fırsatları takip ederek sizlere özel indirimlerden faydalanabilirsiniz.
  • Büyük Ödül çekilişleri ile farklı dünyaları keşfetme şansı yakalayabilirsiniz.

Projelere katılmanın dışında nasıl daha fazla GAG kazanabilirim?

Adgager paneli içerisinde hem Freewall hem de Blogager adını verdiğimiz iki ayrı alan daha bulunuyor.

Freewall’dan nasıl kazanırım?

Freewall’u Adgager sitesinin sosyal medyası olarak düşünebilirsiniz. Oraya yazdığınız fikirler #hashtag içerisinde olduğunda hem sizin gibi düşünen insanlarla etkileşime geçebiliyor hem de markaların kendi isimlerini arattıklarında onlara fikir vermiş oluyorsunuz. Freewall’dan nasıl kazanırım diyorsanız onu da açıklayalım. Freewall’da ayın en çok beğeni alan gentrysine sahip olursanız 20 GAG kazanıyorsunuz. Her ayın son günü 23.59 itibariyle en çok beğeni alan Gager’ı belirliyoruz ve o kişinin hesabına toplam 20 GAG ekliyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken şeyler elbette var. Tek bir #hashtag altına yazılmış ilgisiz cümlelerden oluşan gentryler kesinlikle dikkate alınmıyor. Sadece #hashtag yazan ve başka herhangi bir fikir alışverişinde bulunmayan gentryler de dikkate alınmıyor. Yapılan beğeni işlemlerinin IP adresleri kontrol ediliyor. (Size ait farklı hesaplardan beğeniler yapılıp yapılmadığına dair.) Dolayısıyla önemli olan şeyin üretmek olduğunun altını bir kere daha çizmiş oluyoruz.

Blogager’dan nasıl kazanırım?

Blogager; Adgager’ın markalara, Gagerlar’a ve merak edilenleri arayan herkese özel olarak hazırlanmış blog kanalıdır. Burada 8 ayrı kategoriden yazılar yayınlanmakta Adgager ile ilgili haberlerden pazarlamaya, kültür-sanattan teknolojiye birçok alanda haber alabileceğiniz, bir şeyler öğrenebileceğiniz yazılar derlenmektedir. Blogager yazarları ayda toplam 5 onaylı yazı gönderdiği takdirde 20 GAG kazanıyor ve daha fazla yazı yazarak kazanma şansını artıyor. Eğer sen de kalemine güveniyorsan; yazmayı, araştırmayı gerçekten seviyorsan ve kendine bir şeyler katmak istiyorsan dilediğin zaman yazar kadromuza katılabilir kazanmaya devam edebilirsin.

Para Çekme/Değişiklik Talepleri

Adgager paneli üzerinden kazandığınız GAGlar 50TL’yi bulduğunda para çekme talebinde bulunabilirsiniz. Para çekme talebinin onaylanması için TC Kimlik bilgileriniz sistem içerisindeki bilgilerle kesinlikle aynı olması gerekmektedir. Tüm bilgileriniz doğruysa vermiş olduğunuz IBAN numarası ile 5-7 iş günü içinde hesabınıza aktarım gerçekleşir.

Para çekme talebinin onaylanmaması;

Eğer TC Kimlik bilgileriniz ile sistem üzerindeki bilgiler uyuşmuyorsa değişiklik talebinde bulunabilir, sistem üzerindeki bilgilerinizi değiştirebilirsiniz. Sonrasında yeniden para çekme talebi oluşturarak hesabınızdaki parayı aktarabilirsiniz.

Onaylar neden uzun sürüyor?

Değişiklik ve para çekme taleplerinde bilgilerin kontrolü ve doğruluğu moderatör tarafından tek tek onaylandığı için süre uzayabilir. Para çekme talebi reddedildiyse size bilgilendirme yapılır ve neden onaylanmadığına dair bildirim alırsınız. Bunun üzerine değişiklik talebi verildiği için işlemler en baştan başlar ve onay süresi uzar.

18 yaşından küçük kullanıcılar;

15 yaş ve üstü herkes Adgager’a üye olabilir. Banka bilgileri doğrultusunda değerlendirirsek; 18 yaş altı banka hesabı olmayan Gagerlar ailelerinden onaylı ve imzalı bir dilekçe ile onların banka bilgileri üzerinden para çekme talebinde bulunabilirler. 18 yaş üstü kişiler için bu durum geçerli değildir.

Freewall nedir? Neden ihtiyaç duyuldu?

İki farklı hedefleme var.

Birincisi Gagerlar’a yönelik olan. Etrafınızda gördüğünüz her şeye bir fikir üretiyorsunuz sonrasında bunu ya kendi içinizde ya da belki yakın çevrenizle paylaşıyorsunuz ve fikriniz uçup gidiyor. Oysa fikrinizin yaşaması aslında sizin de yaşamanız demek. Freewall ile fikirleri yaşatmayı amaçlıyoruz.

İkinci olarak markalar, kurum ve kuruluşlar devreye giriyor. Onlar da tüketici ihtiyaçlarına yön vermeyi hedefliyor. Freewall sayesinde kendi müşterilerine ulaşmaları mümkün. Ama hem kendi müşterileri hem de potansiyel müşterilerine çok daha hızlı ve kolay ulaşabileceklerini görebilecekleri bir amaca sahibiz. Bunu farklı demografilere sahip insanlara sunabiliyoruz. Markaların henüz ihtiyaç duymadıkları bir konuya farklı demografik bilgilere sahip insanların ne düşündüğünü sunabiliyoruz. Böylece iki taraf da kimde nasıl bir etki yarattıklarını ölçümleyebilecekleri bir alana sahip olacaklar.

Her şeyden önce biz bir aileyiz

Bir aile olabilmek ya da aile kurabilmek çok da kolay değil elbet ama kan bağı olmadan sadece aynı tutkuya sahip olduğun bir aile arıyorsan işte o zaman başka… Biz varız, Gagerlar!

Gager ailesine katılmayı bir yolculuk gibi düşünelim! Yola çıkamayanlar, yolu yarılayanlar hatta yarı yoldan dönenler var. Bir de yola gerçekten çıkmaya ihtiyaç duyan, inanan ve değişimi arzulayanlar. Bu yol, fikirlerini sonuna kadar özgürce savunmak isteyen, sesini duyurmak isteyen ve kendini buna en çok hazır hissedenlere çıkıyor. İşte nasıl aile olunuyor derseniz cevabı burada saklı! Blogager’da, sosyal medyada, Freewall’da, Gager mesajlarında bizi asla yalnız bırakmayan ve bizi takip eden Gagerlar var. Ve işte bu duygusal giriş, bizlere her an gücümüzü hissettirenlerin sebebi. Yok, hayır tabii ki ağlamıyoruz. Sadece duygulandık; çünkü her okuduğumuz cümle bizi başka bir yere götürüp ”Bu insanlar ne güzel insanlar” dedirtti. Bir firmanın kendini anlatması kolay elbette. Biz kullanıcılara da ses verdik. Buradan okuyabilirsiniz.

Birlikte düşünmenin, birlikte ilerlemenin ve birlik olabilmenin hala mümkün olduğunu görebildiğimiz sizlere sesimiz olduğunuz için yine, yeni ve yeniden teşekkürler… Aslında her şey bir anda başladı. Gager adaylarından gelen sorulara cevap ararken ”Sence Gager nedir?” dedik ve her bir yerden başka bir cümle çıktı; çünkü bunun sözlerle anlatılacak net bir tanımı yok. Fikirler, düşünceler, hisler gibi Gager olmanında objektif bir yanı yok.

Son olarak bize verdiğiniz geri bildirimler sayesinde ilerliyoruz. O yüzden sormak istediklerinizi, aklınıza takılanları, talep ve beklentilerinizi bizlere aktarmayı lütfen unutmayın! Birlikte büyümek için varız. Bu aile içine dahil olan ve bizimle aynı tutkuyu paylaşan tüm Gagerlar’a tekrar ve tekrar teşekkürler.

İyi ki varsınız!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar