Hangi Apple Watch Sizin için En İyisi?

Hangi Apple Watch Sizin için En İyisi?

Paylaşmayı unutmayın.

Apple, popüler fitness akıllı saatinin birden fazla sürümünü sundu. İşte hepsi için karşılaştırmalı bir rehber. Bir iPhone’unuz varsa, Apple Watch onunla birlikte kullanabileceğiniz en iyi cihazdır. Tek soru, hangi sürümü almalısınız? Apple kısa süre önce yeni bir sürüm olan Series 7‘yi duyurdu. Geçen yılki Series SE ve eskiyen Series 3’ü satmaya devam edecek. Ancak çok sevilen Series 6, satışının durdurulacağı söyleniyor. Tüm bu saatler oldukça benzer görünüyor ve dönüşümlü bir kararlılığa sahip. Hangisinin sizin için en iyisi olduğunu ve eski modellerin fiyatına değip değmediğini inceleyelim. 

Hangi Apple Watch Sizin için En İyisi?

Çoğu İnsan için En İyisi – Apple Watch SE

Hangi Apple Watch Sizin için En İyisi?
Photo by @Apple

Apple, Series 6 ve SE’yi birlikte piyasaya sürdü. Her zaman açık ekran ve elektrokardiyogram (EKG) okumaları gibi; en popüler Apple Watch özelliklerinden birkaçını SE için kaldırdı. 

Yine de bu orta seviye seçenek çoğu insan için en iyi saat olmaya devam ediyor. Yükseltilmiş bir Retina ekrana, Seri 3 veya 5’ten daha hızlı bir işlemciye; bir düşüş detektörüne, daha fazla belleğe ve daha yüksek bir hoparlöre sahiptir. Çocuğunuza ya da aile büyüğünüze saat hediye etmek istiyorsanız; Family Setup ile çalışan en uygun fiyatlı model de bu modeldir.

Şuan Apple Watch SE Apple’da 2.699 TL.

En uygun fiyat ise 2.511,33 TL ile Trendyol’da.

En İyi Apple Watch – Apple Watch Series 6

Hangi Apple Watch Sizin için En İyisi? - hangi-apple-watch-sizin-icin-en-iyisi
Photo by @Apple

Geçen yıl Series 6, Apple’ın sunduğu en tam özellikli saatti. Optik bilekten SpO2 ölçümleri ve EKG’ler gibi en fazla komplikasyona ve en yerleşik sağlık izleme sensörlerine sahip.

Ayrıca önceki modellere göre daha hızlı bir şarj süresi söz konusu. Bu da uykunuzu takip etmek için gece takmak; duş alırken – işten önce kahvaltı ederken bir saat içinde şarj etmek istiyorsanız; öne çıkan bir özellik olacaktır sizin için.

Series 7 bu sonbaharda gönderilmeye başladığında; Series 6 Apple’ın web sitesinden gizemli bir şekilde kaybolmazsa; harika bir seçenek olarak göz önünde bulundurulabilir. Yine de önemli bir uyarı var; Bir aile üyesinin Aile Kurulumu (Family Setup) ile kullanmasını istiyor ve 18 yaşın altındaysanız veya eşleştirilmemiş bir iPhone’unuz varsa SpO 2 izleme çalışmaz.

Benzer şekilde, EKG uygulaması ve düzensiz kalp ritmi bildirimi özelliği için; en yeni watchOS ve iOS sürümleri gerekir. Bu uygulama ve özellik, 22 yaşın altındaki kişilerin kullanımına kapalıdır. 

Son olarak; Apple Watch Series 6, Apple Watch SE ve Apple Watch Series 3 için; iOS 14 veya daha yeni bir iOS sürümü yüklü iPhone 6s veya daha yeni bir iPhone modeli gerektiğini belirtelim.

Şuan Apple Watch Series 6 Apple’da 3.799 TL.

En uygun fiyat ise anlık olarak 3.326,13 TL ile Trendyol’da. (Kırmızı rengi)

En Yeni ve En Büyük – Apple Watch Series 7

Photo by @Apple

Bu sonbaharda piyasaya çıktığında, Series 7’nin büyük bir yükseltmeye sahip olmasını bekleyebilirsiniz: güncellenmiş bir ekran. Ekranın etrafındaki kenarlıklar daha küçüktür, bu nedenle mesajları okumak ve yazmak için yüzde 20 daha fazla ekran alanına ve ayrıca tam boyutlu bir klavyeye sahip olursunuz. İç mekandayken daha parlaktır ve önceki tüm Apple Watch’lardan daha fazla suya ve toza dayanıklıdır. Bununla birlikte, e-bisikleti otomatik olarak algılayabilecek.

Ek olarak, hızlı şarj özelliği yalnızca Apple Watch Series 7 ile uyumludur. Diğer modeller normal şarj sürelerine sahiptir. Tek bir şarjla 18 saate kadar kullanılabilirlik iddiaları söz konusu. Bu saatin oldukça iyi performans göstermesini bekliyoruz.

Apple Watch Series 7 için iOS 15 veya daha yeni bir iOS sürümü yüklü iPhone 6s veya daha yeni bir iPhone modeli gerekir.

Son olarak, Türkiye piyasasındaki fiyatı henüz belli değil. Ancak ABD pazarında 399 dolar olacağı söyleniyor.

Kemik Kadro Üyesi – Apple Watch Series 3

Photo by @Apple

2017 yılında tanıtılan Watch Series 3 için; bir iPhone ile iyi çalışacak temel bir sporcu saati demek yanlış olmaz. Lansmanından yıllar sonra Apple satmaya devam ediyor. Apple’ın fitness akış hizmeti Fitness+ ile çalışır; telefonunuzla sorunsuz bir şekilde birleşir ve bildirimler gönderir. Su geçirmezdir. 199$ ile giriş seviyesi bir fitness tracker için iyi bir noktada yer alıyor.

Ancak yaşı, Series 3’ün akıbeti konusunda tedirginlik sebebi. Hâlâ en son WatchOS 8’i destekliyor. Ancak ne zaman güncelleme almayı bırakacağı belli değil. Sonraki saatlerden daha tıknaz ve daha yavaştır. EKG veya düşme algılama gibi gösterişli yeni özelliklere sahip değildir.

Şuan Apple Watch Series 3 (38 mm kasa için) Apple’da 1.899 TL.

En uygun fiyat ise anlık olarak 1.399,00 TL ile GittiGidiyor’da.

Series 1 ve 2

Son olarak; Perakendecilerin Series 1 veya Series 2’yi taşıdığını görmeyeli yıllar oldu. Ancak bunları yeniden satış sitelerinde görürseniz, muhtemelen bu fiyata değmezler. Aile Kurulumu yalnızca Series 4s ve üzeri sürümlerde çalışır. Bu nedenle bunları çok yaşlı veya çok genç aile üyeleriniz için daha ucuz seçenekler olarak seçemezsiniz. Seri 1 su geçirmez değildir ve her iki saatin de hücresel özelliği yoktur. Ayrıca WatchOS 7 ile uyumlu değiller. Bu nedenle birçok yeni özelliği kaçırmanız söz konusu.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar