25 Temmuz Teknoloji Bülteni – Dünya Teknoloji Haberleri

25-temmuz-teknoloji-bulteni-dunya-teknoloji-haberleri

Paylaşmayı unutmayın.

25 Temmuz Teknoloji Bülteni – Dünya Teknoloji Haberleri – Temmuz 2020 tarihleri arasında dünyada oldukça farklı bir teknoloji gündemi oluştu diyebiliriz. Birçok firma ve kişiden oldukça farklı haberler İnternet gündemine oturdu. Bütün bu teknoloji haberlerinin özetlerini ise aşağıda sizler için derledik.

25 Temmuz Teknoloji Bülteni – Dünya Teknoloji Haberleri

Steve Wozniak Youtube’a Dava Açtı

25-temmuz-teknoloji-bulteni-dunya-teknoloji-haberleri

Youtube bilindiği üzere herkesin içerik üretip ücretsiz şekilde yayınlayabildiği bir video paylaşım platformu. Ancak son çıkan haberlere göre Youtube üzerinden sahte bitcoin çekilişleri yapılmaktaymış. Bu yapılan çekilişlerde de Steve Wozniak’ın fotoğrafları ve adı geçmekteymiş. Bu durumdan rahatsız olan ve Youtube’un hiçbir şekilde müdahale etmemesine karşı sinirlenen Wozniak Youtube’a dava açtı. Sahte bitcoin çekilişleri için de ayrı bir şikâyette bulundu.

TikTok’tan 200 Milyon Dolarlık Fon

25-temmuz-teknoloji-bulteni-dunya-teknoloji-haberleri

TikTok bu fonu ABD’li içerik üreticileri için sağlayacaktır. İçerik üreticilerinin yaşamlarını devam ettirme ve daha kaliteli içerikler üretmesi için ayrılan fon 200 milyon dolarlıktır. İlk başta bu fondan 18 yaş ve üzeri olan kişiler faydalanabilecektir. TikTok daha sonrasında fon için farklı bir proje de geliştireceğini duyurdu.

Samsung Galaxy Note 20 için Ön Siparişler Açıldı

25-temmuz-teknoloji-bulteni-dunya-teknoloji-haberleri

Samsung uzun bir süredir üzerinde çalıştığı ve insanların da oldukça merak ettiği Galaxy Note 20 modeli için sonunda ön siparişleri açtı. Telefonu satın almak isteyen kişiler ön siparişte bulunarak satışlar açıldığında ilk olarak telefona sahip olabilecekler. Samsung Galaxy Note 20 hem normal hem de ultra versiyonu ile birlikte yakın bir zamanda Türkiye’de de satışa sunulacaktır.

Tesla’dan Beklenmedik Dava!

Tesla yakın bir zamanda hiç açmayacağı bir davayı açmak durumunda kaldı. Açıklanan bilgiye göre Tesla bünyesinden ayrılan bazı çalışanlar rakip firma olan Rivian bünyesinde Tesla’nın gizli bilgilerini yaymakta ve önemli ticari bilgileri sızdırarak şirketin sırlarını açığa çıkarmaktaymış. Tesla da bu duruma karşı olarak eski çalışanlarına dava açtı.

Twitter’a Yeni Özellikler Geliyor!

Twitter’ın sahibi Jack Dorsey , Twitter üzerinden ek bir kazanç elde etmek için birkaç projesinin olduğunu duyurdu. Kullanıcılarından ek para kazanmanın yolarından söz eden Dorsey abonelik sistemi gibi birkaç planın daha araştırma ve geliştirme aşamalarında olduğunu belirtti. Açıklanan bilgilere göre de gelecekte Twitter üzerinde de bazı özelliklere ek ücret ödeyerek ulaşılabilecek. Ancak bu gelişmeler kullanıcıları pek fazla memnun etmeyecek gibi duruyor.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar