Twitter Atağa Kalktı! Bir Yeni Özellik Daha: Sesli Tweet

twitter-ataga-kalkti!-bir-yeni-ozellik-daha:-sesli-tweet

Paylaşmayı unutmayın.

Twitter Atağa Kalktı! Bir Yeni Özellik Daha: Sesli Tweet – Twitter’da Ses Nasıl Tweetlenir? Sosyal Medya Platformunda Yeni Ses Özelliğini Keşfedin… Twitter, kullanıcıların artık ses snippet’lerini kaydedip tweet’lere ekleyebileceği heyecan verici yeni bir özellik sundu.

Yeni özellik, şu an için yalnızca ‘sınırlı bir grup kişiye’ erişim verilen iOS’ta kullanıma sunuldu. Twitter’dan Maya Patterson ve Rémy Bourgoin kısa bir süre önce, arkasındaki fikirle birlikte en son özelliği ortaya çıkardıkları resmi bir blog yazısı yazdılar. Blog yazısı bazen 280 karakterin yeterli olmadığını ve bazı konuşma nüanslarının çeviri sırasında kaybolduğunu okuyor. Böylece, platforma daha derin bir ‘insani dokunuş’ kazandırmak için Twitter tarafından sesli tweet’lerin en son özelliği tanıtıldı.

Twitter’da Sesli Tweet Nasıl Kaydedilir?

Şu an itibariyle, yalnızca seçkin birkaç üyeye sesli tweet gönderme seçeneği verildi. Erişim verilirse, kullanıcılar bir tweet oluştururken kamera simgesinin yanında yeni bir dalga formu simgesi bulacak. Dalga formu seçeneğine dokunun, ekranın altında kırmızı bir kayıt düğmesi görünecektir. Kırmızı kayıt düğmesine dokunun ve mesajı kaydetmeye başlayın. Her bir ses tweet’i yalnızca 140 saniyeye kadar ses kaydeder. 140 saniye bittikten sonra kullanıcılar konuşmaya devam edebilir ve tweet’ler otomatik olarak bir konu oluşturmaya başlar. 

Twitter’daki resmi yardım sayfasına göre, ses tweetleri sadece orijinal tweet’lere eklenebilir, bu da kullanıcıların en son özelliği kullanarak cevap veremeyecek veya tweet atamayacakları anlamına gelir. Bazıları için Twitter profil fotoğrafının statik görüntüsünün ses tweet’ine ekleneceği olabilecek başka bir küçük aksaklık, son kullanıcı profil resmini değiştirse bile bu statik görüntü değişmez. Kullanıcılar oynat düğmesine basarak ses tweet’lerini kolayca çalabilirler.

Öte yandan, iOS kullanıcıları uygulamanın alt kısmında görünen bir bölüm alacak, böylece kullanıcılar ilgili tweet’lerini kaydırarak sesli tweet’leri kolayca dinleyebilecek. Kullanıcı başka bir uygulamaya geçtikten sonra ses tweet’lerinin arka planda oynaması bekleniyor.

twitter-ataga-kalkti!-bir-yeni-ozellik-daha:-sesli-tweet

Twitter, geçtiğimiz hafta Facebook, WhatsApp ve Instagram gibi uygulamalarda uzunca bir süredir yer alan Hikaye özelliğini de bünyesine katmıştı. Bununla birlikte bir çok sahte hesabıda kaldıran firma, Pandemi döneminde en çok icraat yapan veya gösteren firma olarak görünüyor. Umarız bu şekilde devam eder ve yenilikler görmeye devam ederiz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar