Twitter’a Story Özelliği Geliyor – Twitter Fleet

twitter'a-story-ozelligi-geliyor-twitter-fleet

Paylaşmayı unutmayın.

Twitter’a Story Özelliği Geliyor – Twitter Fleet  – Twitter kendi Hikayeler sürümünü test ediyor. Şirket geçtiğimiz günlerde, Brezilya’da başlayan ve kullanıcıların sosyal ağına ilk kez geçici içerik göndermesine olanak tanıyan “Fleet” adlı yeni bir paylaşım formatını denemeye başlayacağını duyurdu. Tweetlerden farklı olarak, Twitter’ın yeni Fleet’leri Beğen, Yanıt veya Retweet alamaz. Ve sakın şaşırmayın kendinizi görevimiz tehlikedeki gibi hissedebilirsiniz çünkü fleetler 24 saat sonra yani tam bir gün sonra tamamen yok olmak üzere tasarlanmıştır.

Fleet halka açık bir paylaşım değildir tweetlere göre sadece biraz daha az erişilebilirler. Birinin herkese açık Twitter profilini ziyaret edebilir ve takip etmeseniz bile Fleetlerini görüntülemek için öğesine dokunabilirsiniz. Ancak Fleetler Twitter’ın ağını dolaşmayacak, Arama veya Anlarda görünmeyecek ve harici bir web sitesine yerleştirilemez.

Twitter’a Story Özelliği Geliyor – Twitter Fleet

twitter'a-story-ozelligi-geliyor-twitter-fleet
@yenisafak

Hikaye Özelliğini Kullanan Son Sosyal Paylaşım Sitesi

Twitter, Hikayeler biçimini farklı bir tarzda test eden son büyük sosyal platformlardan biridir. İlk olarak Snapchat tarafından popüler hale getirildi, artık Instagram, Facebook, WhatsApp, YouTube ve diğerlerinde Hikayeler sürümünü bulabilirsiniz. Spotify ayrıca kısa bir süre önce Öykü benzeri bir özellik testi yaptığını açıkladı ve Microsoft’un Skype bile Match ve Bumble gibi bir uygulamalar bile hikayelere bir şans verdi.

Twitter’ın durumunda, Fleet’ler, kullanıcıların tweet atmamalarının temel nedenlerinden birini ele almayı amaçlıyor: Twitter’ın kamusal doğasından rahatsız oluyorlar. Bu cephede Twitter, Ocak ayında CES’te yakında Tweetler için kitleyi belirlemek için yeni kontrolleri test edeceğini söyledi. Ama bu testler henüz başlamadı, anlıyoruz.

İtalya, Hindistan ve Brezilya Twitter’in Bu Özelliğini Şimdiden Test Ediyor

Bu arada fleetler daha basit ve daha tanıdık bir çözümü temsil ediyor. Brezilya’da test kullanıcıları Twitter’ın mobil uygulamasındaki Zaman Çizelgesi’nin en üstünde yuvarlak profil simgeleri görecekler. Bu hemen bir Öykü özelliği olarak algılanacaktır. İlk simge aslında kendi profil fotoğrafınızı gösteren küçük bir düşünce balonudur. Kullanıcılar sadece kendi Fleetlerini oluşturmak için “+” düğmesine tıklayacaktır.

Twitter’ın Hikayeler sürümü biraz farklı ve potansiyel olarak hantaldır. Bir kullanıcının gönderdiği birden fazla fleeti görüntülemek için, ekranın yan taraflarındaki dokunuşlarla Filolarda yatay olarak ilerlemek yerine aşağı kaydırırsınız. Bu arada, bir sonraki kişinin Filosuna geçmek için sola doğru hızlıca kaydırırsınız. Ancak Twitter, bu hareketlerin kullanıcı geri bildirimlerine göre değişebileceğini söylemekte…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar