Twitter, Evden Çalışma Düzenini Kalıcı Hale Getiriyor

twitter-evden-calisma

Paylaşmayı unutmayın.

Twitter, Evden Çalışma Düzenini Kalıcı Hale Getiriyor – Geçtiğimiz hafta Sosyal fikir paylaşım sitesi Twitter, yeni tip covid-19 salgını nedeni ile evden çalışma izni verdiği çalışanlarına, gerekli gördükleri takdirde bunu uzun süre devam ettirebileceklerini açıkladı.

Korona Çalışma Düzenlerini Değiştirdi

twitter-evden-calisma-1

Koronavirüs salgını ile birlikte birçok farklı şirket çalışanlarına evde çalışma düzeni kurmaları ve bunu kalıcı hale getirmelerini belirtmişti. Örnek olarak geçtiğimiz günlerde bazı büyük şirketler kapsamında Amazon ve Microsoft gibi şirketler çalışanlarına sağladıkları bu hak ile gündeme gelmişti. İki önemli şirket, çalışanlarına Ekim ayına kadar evden çalışma izni verdi. Bu sırada Google ve Facebook gibi şirketler ise evde çalışma planlarını 2021 yılına kadar uzatmaya tercih etti. Tüm bunlara karşılık olarak sosyal medya uygulaması Twitter tarafından da bu konuda önemli bir adım atıldı. 

Twitter, Evden Çalışma Düzenini Kalıcı Hale Getiriyor

Popüler bir kaynak üzerinden paylaşılan haber kapsamında; Twitter CEO’su Jack Dorsey tarafından dün çalışanlarına bir mail gönderildiği ifade edildi. Bu mail kapsamında karantina süreci sona erse dahi çalışanların evlerinde kalıcı olarak çalışmalarına izin verildiği ifade edildi. Yani fiziki olarak sunucu bakımı gibi hizmetler gerçekleştirmesi gerektiği için şirkette bulunması gereken personeller dışında kalan tüm personeller, işe gitmeden evlerinde çalışmaya devam edebilecek. 

twitter-evden-calisma
@pexels

Aynı popüler kaynak üzerinde Twitter’ın yeni çalışma politikası hakkında şirket yetkililerinden biri tarafından açıklama gerçekleştirildi. Twitter yetkilisi; evden çalışma modelini gerçekleştiren ilk şirketlerden biri olduklarını ifade etti. Yetkili, bu açıdan ilk noktadan bu yana yüksek düzeyde anlayışlı olduklarını ve bu süreçten sonrasında da çalışanların güvenliğini korumak amacıyla bu tip bir yaklaşıma devam edeceklerini belirtti. 

2020 yılında ortaya çıkan koronavirüs salgını ile birlikte özellikle Mart ayının ilk günleri sırasında Twitter şirketi bilhassa salgının ABD’de etki göstermeye başladığı dönemlerde çalışanlarına evden çalışma konusunda teşvik sağladı. Twitter CEO’su Jack Dorsey, aslında salgın öncesinde de şirketin dağıtılmış bir kapsamda çalışma niyetini ifade eden açıklamalar sağlamıştı. Fakat salgın dolayısıyla şirket bu planlarını çok daha erken bir süreçte gerçekleştirmek zorunda kaldı. 

twitter-evden-calisma
@pexels

Bu genel noktalar dışında Jack Dorsey’in çalışanlarına gönderdiği mail üzerinde, şirketin Eylül ayı öncesinde ofislerini açmasının çok zor olduğu ifade edildi. Bu bağlamda da Eylül ayına kadar iş seyahatlerinin istisnai durumlar dışında iptal edileceğini belirtti. Ek olarak şirket 2020 yılının kalan döneminde de yer alan tüm yüz yüze etkinlikleri iptal etti. Yıl sonunda 2021 için yapılacak plan açısından da yeni bir değerlendirme sağlanacak. 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar