2021’in En İyi Kripto Borsaları

Paylaşmayı unutmayın.

2021’in En İyi Kripto Borsaları – Kripto para dediğimizde artık hemen hemen herkesin bir fikri var. Kimileri arkadaşlarından veya ailelerinden duyup konuşuyor, kimileri ise bu işin içerisine girip borsada işlem yapıyor. Siz hangi taraftasınız bilemiyoruz ama bu yazımızın ilginizi ekeceğine eminiz. Çünkü bu işin içine girmek istiyorsanız başlayacağınız yer burası olacaktır.

Kripto borsasına girmeye çalıştığınızda aklınıza gelen ilk soru şu olacaktır: Nereye üye olmalıyım? Evet bu soru özellikle yeni başlayanlar için oldukça önemli bir sorudur. Sonuçta işin içinde para vardır. Siz de doğal olarak sizi yarı yolda bırakmayacak, güvenilir, hızlı ve kolay bir borsaya kaydolmak istersiniz. Ancak maalesef bunu hemen bulabilmek o kadar da kolay değil. 

Ama merak etmeyin! Biz araştırmalarımızı yaptık ve size bu yazıyı oluşturduk. Kriter olarak güvenilirliğin yanı sıra işlem hacimlerini, haftalık ziyaretleri ve coin sayısı gibi parametreleri de göz önünde bulundurduk. Bunları da CoinMarketCap’in borsa skoruna göre sıralayıp aşağıdaki listeyi oluşturduk. İşte karşınızda “2021’in En İyi Kripto Borsaları”! 

2021’in En İyi Kripto Borsaları

10. Bithumb – 8.1 

Güney Kore Kripto Borsası Bithumb, Çalışanlarının Bitcoin Ticareti  Yapmasını Yasakladı - Stevedanews
@stevedanews

24s Hacim: ₺12,600,652,587

Coin Sayısı: 185

Haftalık Ziyaretçi: 563.851

Güney Kore merkezli Bithumb 2014 yılından beri yatırımcılarına işlem imkanı sağlıyor. Kurulduğu günden bu yana günlük alım satım hacmiyle dünyadaki en büyük borsalardan birine haline gelmiştir. 

Para yatırma ücretleri hesabınıza yatırmak istediğiniz coin türüne göre değişiklik gösteriyor. Ethereum, Ripple ve EOS gibi kripto paraları yatırmak ücretsizken Bitcoin, Dash ve Litecoin gibi kriptolar için çok ufak bir ücret alınıyor. Örneğin Bitcoin yatırmanın ücreti 0.001 BTC.

Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin ve Bitcoin Cash gibi popüler kripto paraların büyük bir çoğunluğu destekleniyor. Bunların yanı sıra Ethos, Augur ve Aeternity gibi daha az bilinen kriptolar da yer alıyor.

Çin’de kripto para alım satımı artık yasak olduğundan pek çok Çinli kullanıcı da Güney Kore’deki borsaları tercih ediyor. 

Bithumb dünyanın en büyük borsalarından biri olsa da mevcut coin çeşitleri diğerlerine kıyasla çok daha az. Örneğin Binance ve Cryptopia gibi borsalarda alım satım yapılabilecek yüzlerce farklı kripto para bulunuyor.

9. Gate.io – 8.1

Gate.io Borsasında 24 Saat İçerisinde "Vip1" Olmak ve Önsatışa Katılmak! -  Bitcoin Haberleri | Kripto Para | Coin Analiz
@kriptopara

24s Hacim: ₺6,609,412,705

Coin Sayısı: 898

Haftalık Ziyaretçi: 2.225.432

Gate.io, 2013 yılından beri Çin’de faaliyet gösteren en eski kriptodan-kriptoya borsasından biridir. 2017 yılında Gate.io yeniden markalandıktan sonra, önde gelen İlk Borsa Teklifi (IEO) destekli platform olarak işe başlamıştır. Çok sayıda kripto para birimi, kaldıraçla marjin ticareti ve marjin kredisi veya borçlanma gibi diğer gelişmiş finansal hizmetlere sahip en hızlı büyüyen kripto platformlarından biridir. 

Güçlü bir ticaret motoruna sahip olmasına rağmen, platform arayüzü biraz dağınık olduğundan genellikle deneyimsiz tüccarlar için en iyi başlangıç yeri değildir.

180’den fazla para birimi ve yaklaşık 400 farklı pazar içerir fakat borsaların kontrolsüz olması yatırımcıların kafasını karıştırır. Güçlü bir mobil uygulaması ve iyi müşteri desteği mevcuttur. Ama daha önce de belirttiğimiz gibi yeni bağlayanlar için pek uygun sayılmaz.

8. Bitfinex – 8.1 – 2021’in En İyi Kripto Borsaları

Bitfinex, Yeni Platformuyla Geleneksel Finans Dünyasına Giriş Yaptı •  Coinkolik
@coinkolik

24s Hacim: ₺6,740,814,439

Coin Sayısı: 152

Haftalık Ziyaretçi: 846.579

Bitfinex, deneyimli traderların önde gelen destinasyonu ve işlem hacmi açısından en iyi borsalardan biridir. Bitfinex, hem fiat-kripto hem de kripto-kripto ticaretini destekler. Diğer önemli özellikleri arasında ise marj ticareti, limit ve stop emirleri ve OTC işlemleri bulunur. Platform, gösterge tabloları ve menüleriyle kolay gezinme imkanı sunar. Tüm bunların yanı sıra, Bitfinex sahip olduğu sağlam güvenlik önlemlerine rağmen 2015 ve 2016 yıllarından iki kez saldırıya uğramıştır. Saldırılardan sonra güvenliğini önemli ölçüde geliştirmiş ve kullanıcılarının kayıp fonlarını telafi etmiştir.

Düşük işlem ve para çekme ücretleri, kolay kullanımı ve çeşitli hizmetleriyle Bitfinex başarılı borsalar arasında yerini almıştır. 

7. Binance.US – 8.2

Binance US Halka Arz Edilmek İçin Çalışmalarını Başlatıyor 2021in-en-iyi-kripto-borsalari
@bitcoinhaber

24s Hacim: ₺7,773,201,865

Coin Sayısı: 61

Haftalık Ziyaretçi: 666,807

Binance, düşük ücretlerle çeşitli kripto paralar satın almak ve satmak isteyen kripto traderları ve kripto meraklıları için önde gelen bir kripto borsasıdır. Changpeng Zhao liderliğindeki borsa oldukça inovatif işler başarmıştır.

İşlem masrafları oldukça düşüktür. Kullanımı kolaydır ve işlem süreleri oldukça kısadır. Ancak geçmişte güvenlik ihlalleri yaşamıştır ve gizliliği korumaya yönelik önemler yoktur. 

Platform, işlem sürelerinde ciddi bir yavaşlama yaşamadan büyük miktarda işlem gerçekleştirebiliyor. Ancak beklenmedik bakımlar ve güvenlik açıkları da dahil olmak üzere zaman zaman birtakım sorunlar yaşamaktadır. Buna rağmen kripto alanındaki en önemli borsalardan biri olmaya devam etmektedir.

6. Kraken – 8.3

Kraken Exchange: User Review Guide - Master the Crypto 2021in-en-iyi-kripto-borsalari
@masterthecrypto

24s Hacim: ₺6,911,153,609

Coin Sayısı: 87

Haftalık Ziyaretçi: 2,080,996

2011 yılında kurulan ABD merkezli Kraken euro cinsinden bitcoin ve altcoin ticareti konusnda en büyük kripto borsasıdır. Ayrıca, kapsamlı güvenlik önlemleri, öz düzenlemeli yaklaşımı ve güvenlik kontrolleri göz önüne alındığında en güvenli borsalardan biridir. 

Bir diğer büyük artısı ise ücretsiz para yatırma ve oldukça rekabetçi para çekme ve işlem ücretleri sunarak sektörün en ucuzları arasında yer almasıdır. Bunun yanı sıra web platformunu ya da mobil uygulamalarından birini kullanarak hareket halindeyken de işlem yapabilirsiniz.

Kraken ayrıca yüksek bir likiditeye sahiptir. Güçlü güvenlik önlemleri de ekstra bir popülerlik sağlar. Fakat bu borsa gizlilik isteyen yatırımcılar için uygun değildir.

5. Huobi Global – 8.4 – 2021’in En İyi Kripto Borsaları

Huobi Global Nedir? Huobi Global Güvenilir Mi? - Koinbox.net
@koinbox

24s Hacim: ₺41,093,556,060

Coin Sayısı: 357

Haftalık Ziyaretçi: 962,260

Huobi, 2013’ten beri bu alanda faaliyet gösteren en büyük kripto para borsalarından biridir. Kurulduğu günden bu yana birçok kez saldırıya uğramasına rağmen hala hacklenmeyen Huobi güvenlik konusunda dünyanın belki de en iyilerinden. 

Houbi, kullanım kolaylığı konusunda da oldukça iyi bir konumda bulunuyor. İnternet sitelerinde gezinmesi kolay. İşlemler hızlı ilerliyor ve ücretler oldukça düşük.

Sonuç olarak çeşitli coin’leri, kanıtlanmış performansları ve tün güvenlik önlemleriyle Huobi Global elit borsalar arasında yer almayı hakkediyor.

4. KuCoin – 8.5

KuCoin'i hack'leyenler yakayı ele verdi ve 204 milyon dolar kurtarıldı! 2021in-en-iyi-kripto-borsalari
@uzmancoin

24s Hacim: ₺14,269,562,186

Coin Sayısı: 450

Haftalık Ziyaretçi: 1,746,860

KuCoin, kripto sektöründe tanınmış bir isimdir çünkü kendisini her türlü kripto işlemi için tek durak noktası olarak kanıtlamayı başarmıştır. Ağustos 2017’de kurulan borsada 185’ten fazla kripto para birimi, 400 pazar vardır. Ayrıca banka düzeyinde güvenlik, kaliteli arayüz, başlangıç dostu UX ve çok çeşitli kripto hizmetler bulunur. 

Yatırımcılar KuCoin’i küçük piyasa değerli ancak potansiyele sahip coinleri listelemesi, çok sayıda coin ve cömert kar paylaşımı teklifleri, işlem ücretlerinin %90’ına kadarlık kısmının KuCoin Shares (KCS) tokenleri aracılığıyla KuCoin topluluğuna geri dönmesi nedeniyle beğenirler.

Tüm bu avantajların yanında banka ile para yatırma seçeceği olmaması KuCoin’i biraz geriye çeker. Ayrıca ne kadar kullanımı kolay olsa da ilk başlarda acemliler için oldukça karışık olabilir. 

3. FTX – 8.6

FTX Launches Cross-Platform NFT Marketplace – Bitcoin News
@bitcoinnews

24s Hacim: ₺20,414,302,503

Coin Sayısı: 261

Haftalık Ziyaretçi: 3,866,226

FTX, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance ile ortaklığı bulunan, vadeli işlemler açısından dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisidir. Yani FTX’in asıl öne çıkan özelliği futures conract’lar yani kaldıraçlı ve vadeli işlemler diyebiliriz.

Vadeli işlemler FTX’in belki de en önemli özelliği. Yukarıda da dediğimiz gibi FTX dünyanın en büyük vadeli işlem kripto para borsası. Bu yüzden de diğer borsalara kıyasla vadeli işlemlerde daha gelişmiş özelliklere sahip. 

Spot alım ve satımlar ise normal kripto para alım ve satımı. Yani FTX üzerinden Bitcoin, Ethereum, Binance Coin gibi kripto para birimlerini alıp satabilirsiniz.

Güvenilirlik konusunda FTX’in diğer borsalardan aşağı kalır bir yanı bulunmuyor. Ancak ABD vatandaşları bu borsaya direkt erişemiyor. Denetime tabi olan FTX.US üzerinden işlem yapılabiliyor. 

2. Coinbase Exchange – 2021’in En İyi Kripto Borsaları

Coinbase Exchange: User Review Guide - Master The Crypto 2021in-en-iyi-kripto-borsalari
@masterthecrypto

24s Hacim: ₺31,295,805,673

Coin Sayısı: 103

Haftalık Ziyaretçi: 2,901,407

Coinbase çevrimiçi bir kripto para brokerı ve borsasıdır. İlkinden bahsedecek olursak, bu platform kolayca kripto para satın almanıza izin verir. Bu, piyasa değeri açısından en iyi- 10 proje dahil olmak üzere daha geniş bir dijital coin yelpazesini içine alır.

İkincisinde ise – platformun Coinbase Pro bölümü, kripto para birimleri alıp satmanızı sağlar. Bu piyasaya günlük ya da swing yatırımcı olarak girmek isteyenleriniz için uygun olacaktır. 2012’de piyasaya çıkan Coinbase, yalnızca alandaki en eski kripto para brokerlarından biri değil, aynı zamanda en popülerlerinden de biridir.

Bunun nedeni, platformun şu an itibariyle 35 milyondan fazla kullanıcıya sahip bir müşteri tabanına sahip olmasıdır. Bu onu Bithumb ve Binance ile birlikte piyasadaki en büyük borsalardan biri haline getirir. Bu sadece Türkiye’yi değil, 100’den fazla ülkeden müşterileri de kapsar. Coinbase’in en çekici özelliklerinden biri, kripto para birimlerinin nasıl çalıştığı konusunda çok az deneyimi olan veya hiç deneyimi olmayan yeni başlayanlar için harika olmasıdır.

Kullanımı oldukça kolaydır ve arayüzleri anlaşılabilirdir. İşlem ücretleri değişiklik gösterir. Örneğin Coinbase’de kripto para satın almak için Türkiye banka kartınızı kullanmaya karar verirseniz, buna “Anında Satın Alma” denir. Adından da anlaşılacağı gibi, seçtiğiniz dijital coini anında (doğrulamadan sonra) satın alıyor olacaksınız. Buna karşılık, %3,99 oranında yüksek bir her şey dahil ücreti ödersiniz. Örneğin, £500’luk bir para kartı harcaması ile Ethereum satın alırsanız, o zaman toplam £19.95 ücret ödeyeceksiniz.

Bunun yanında, banka havalesi ile para yatırmaya karar verirseniz (Daha Hızlı Ödemeler Ağı), o zaman hiçbir şekilde herhangi bir işlem ücreti ödemezsiniz. Ancak bir kripto para satın alması yapmaya geçince bir işlem komisyonu ödemeniz gerekecektir.

Para çekmeye gelince ise bir TR banka havalesi yöntemini seçtiğinizde bu bir kez daha ücretsizdir. Ancak, parayı geri para kartınıza çekmeye karar verirseniz (bunu, bu ödeme yöntemi ile para yatırdıysanız yapacaksınız), o zaman alınacak ücret %2’dir.

1. Binance

Buy/Sell Bitcoin, Ether and Altcoins | Cryptocurrency Exchange | Binance 2021in-en-iyi-kripto-borsalari
@binance

24s Hacim: ₺180,548,697,738

Coin Sayısı: 386

Haftalık Ziyaretçi: 28,351,152

Dünyanın en büyük işlem hacmine sahip kripto borsasına hoşgeldiniz! 

Borsa 2017’de Çin’de kuruldu. Ancak Çin’in kripto para yasaları çok katı olduğundan borsa dijital paraların sevildiği bir ülke olan Japonya’ya taşınmıştır!

Kurulduğu 2017 yılından bu yana Binance oldukça başarılı bir başlangıca imza attı. Şimdi günde ortalama $1 milyar alım satım gerçekleştiriliyor. Bu da alt-coin alım satımında en büyük borsa haline gelmesini sağlıyor. Binance o kadar hızlı büyüdü ki Ocak 2018’de yeni kayıtlar durdurmak zorunda kaldılar. Çok fazla kişi Binance hesabı oluşturmaya çalışıyordu.

Binance borsasının bu kadar popüler olmasının ana sebeplerinden biri çok sayıda kripto para birimine sahip olmasıdır.

Para yatırma her zaman ücretsiz ama para çekme ücretli. Çoğu borsa da bu şekilde çalışıyor. Çekme ücretleri her kripto para birimine göre farklılık gösteriyor ve değerine göre değişiyor.

Binance güvenliği çok ciddiye alıyor. Müşterilerinden kayıt olurken iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) gerçekleştirmesini istiyor. 2FA her oturum açtığınızda, alım satım yaptığınızda veya para çektiğinizde cep telefonunuza özel bir kod yollayan ekstra bir güvenlik katmanı.

“Binance güvenilir mi?” diye hala merak ediyorsanız sitenin hesapları korumak için Crypto Currency Security Standard’ı (CCSS) kullandığını da belirtelim. Bu büyük borsalarda sektör standartıdır.

Ancak müşteri hizmetleri bu borsayı oldukça geriye çekiyor. Binance’le e-posta veya canlı sohbet aracılığıyla iletişime geçebilseniz bile bazı kullanıcılar çok uzun beklemelerden yakınıyor. Bunun sebebi borsanın çok fazla müşterisinin bulunması. Umuyoruz ki Binance geri dönüş süresini iyileştirir. Coinbase gibi diğer popüler borsalarda bulunan telefon deseği de bulunmuyor.

İncelememizi okudunuz. İster yeni başlayan biri olun ister deneyimli bir yatırımcı, kripto borsası bulmak oldukça zor bir iştir. Umarım bu yazımız size yardımcı olabilir! 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar