2021’in En iyi 10 Video Düzenleme Uygulaması

Paylaşmayı unutmayın.

2021’in En iyi 10 Video Düzenleme Uygulaması – İster profesyonel bir film yapımcısı, ister bir YouTuber veya yalnızca tatil videolarının daha iyi görünmesini sağlamak isteyen biri olun. Video düzenleme uygulamaları hayatınızı oldukça kolaylaştıracaktır. 

Ancak piyasada bu kadar çok uygulama olduğu için güzelini bulmak bir hayli zor bir iştir. Ama merak etmeyin! Burada devreye bir giriyoruz. 

Aşağıda sizler için Android ve iOS için video düzenleme uygulamalarının olduğu bir liste oluşturduk. Evet, normalde bu uygulamalar masaüstü muadillerine göre daha zayıf sayılırlar. Fakat hızlı olmaları ve kolay kullanımları sebebiyle oldukça tercih ediliyorlar. İşte karşınızda 2021’in “2021’in En iyi Video Düzenleme Uygulamaları”!

2021’in En iyi 10 Video Düzenleme Uygulaması

11. Canva Video Düzenleyici

Canva’nın video düzenleme aracı ile ücretsiz ve profesyonel olarak yüksek kaliteli video içerikler üretebilirsiniz.

Canva, tasarım dünyasına giriş yapmayı düşünen herkes için eşsiz bir çevrimiçi araçtır. Tasarım konusunda deneyiminiz olmasa bile, Canva ile estetik ve profesyonel görünümlü içerikler oluşturmak oldukça basittir. Logo, afiş, broşür, kartvizit, davetiye, sunum ve sosyal medya görseli gibi birçok tasarımı Canva üzerinden hızla hayata geçirebilirsiniz.

Canva’nın kullanımı son derece kolaydır; sadece sürükle-bırak yöntemiyle istediğiniz tasarımı oluşturabilirsiniz. Kendi yaratıcılığınızı ve tarzınızı eklemek için Canva’nın sunduğu geniş seçenekleri kullanabilirsiniz. Ayrıca, kişisel fotoğraflarınızı yükleyerek tasarımlarınıza kişisel bir dokunuş ekleyebilirsiniz.

  • Kolay ve eğlenceli
  • Ücretsiz
  • Hazır şablonlar
  • Mobil ve masaüstü kullanım

10. Inshot / Cross-Platform

2021in-en-iyi-10-video-duzenleme-uygulamasi
@724
  • Kullanımı kolay
  • Gelişmiş Özellikleri yok
  • Filigran kaldırmak ücretli

Sosyal medya ihtiyaçlarınız için bir video düzenleme uygulaması istiyorsanız, Inshot iyi bir seçimdir. Özellikle sosyal medya için klipler oluşturmaya yöneliktir. Bu amaç için en iyi video düzenleme uygulamalarından biridir. Örneğin, IGTV’den TikTok’a kadar her şey, önceden oluşturulmuş tuval boyutlarıyla birlikte gelir.

Net ve kullanımı kolay bir arayüz ile Inshot, kliplerinizi birlikte içe aktarmayı, kırpmayı ve düzenlemeyi, ardından filtreler, çıkartmalar, başlıklar, emojiler ve diğer eğlenceli şeylerin yanı sıra ücretsiz müzik ve ses efektleri eklemeyi sorunsuz ve kolay hale getirir. .

Uygulama ücretsizdir, ancak reklamlarla birlikte gelir ve videolarınıza filigran eklenir. Her ikisi de küçük bir aylık abonelikle kaldırılabilir. Daha gelişmiş özellikler için tek seferlik satın alımlar da vardır.

9. ActionDirector / Android

2021in-en-iyi-10-video-duzenleme-uygulamasi
@cyberlink
  • Ücretsiz
  • Harika efektler
  • 4K desteği
  • Basit düzenlemeler

Android için mevcut olan ActionDirector’ın odak noktası, adından da anlaşılacağı gibi, tam olarak aksiyon video görüntülerini yakalama ve düzenleme üzerinedir. Dolayısıyla temel bir video düzenleme uygulaması olmanın yanı sıra, çekimlerinize uygulamak için bazı şık aksiyon efektleri de sunar.

Örneğin, göz alıcı ağır çekim veya hızlı hareketli sahneler oluşturmak için video segmentlerini hassas bir şekilde yavaşlatabilir veya hızlandırabilirsiniz. Ayrıca, tekrar oynatmak veya geri sarmak için videonuzun belirli bölümlerini vurgulayabilirsiniz.

Bunun ötesinde uygulama, başlık ve metin eklemeyi, müzik karıştırmayı ve sosyal ağlar aracılığıyla video paylaşmayı da kolaylaştırır. ActionDirector, belirli özellikler için uygulama içi satın alımlarla ücretsizdir.

8.  Filmmaker Pro / iOS – 2021’in En iyi 10 Video Düzenleme Uygulaması

Filmmaker Pro - Video Editor by Tinkerworks Apps - 2021in-en-iyi-10-video-duzenleme-uygulamasi
@appadvice
  • Yeşil ekran desteği
  • Video notlama
  • En iyi özellikler ücretli
  • Çok kanallı düzenleme yok

Filmmaker Pro, iPhone’unuz için en iyi video düzenleme uygulamalarından biridir. Bu uygulama öncelikle tüketicilere yöneliktir ancak (adından da anlaşılacağı gibi) 30 filtre, 17 geçiş ve Odyometre destekli seslendirme dahil olmak üzere bazı güzel profesyonel özelliklerle birlikte gelir.

Ayrıca video derecelendirme, mükemmel bir yeşil ekran desteği, metin bindirmeleri için yaklaşık 200 farklı yazı tipi ve kroma anahtarlama gibi bazı gelişmiş araçlar elde edersiniz.

Bu listedeki birçok uygulama gibi, Filmmaker Pro’yu indirmek ücretsizdir. Ancak tam özellik setini almayacaksınız videolarınızda da filigran olacak. Bu nedenle, bunu ücretli, abonelik tabanlı bir uygulama olarak değerlendirmek en iyisidir.

7. FilmoraGo / Android, iOS – En iyi 10 Video Düzenleme Uygulaması

Android için FilmoraGo - Video Editor Video Maker For YouTube APK - İndir
@softonic
  • Ücretsiz
  • Temalı filtreler
  • 4K Desteği yok
  • Çok kanallı düzenleme yok

FilmoraGo, Wondershare tarafından yapılmış çevrimiçi HD videoları düzenlemenizi sağlayan ücretsiz bir iOS ve Android uygulamasıdır. Temalı filtreleri ve efektleri sayesinde yeni başlayanların bile etkileyici bir şekilde profesyonel görünmesine yardımcı olabilir.

Şarkılar ve efektler gibi bazı uygulama içi satın alımlar mevcuttur. Ancak videolarınız bunlar olmadan mükemmel şekilde çalışabilir. Oldukça basit bir uygulama olsa da yine de düzgün şekilde ücretsiz olan en iyi video düzenleme uygulamalarından biridir. Bununla birlikte, bunun iPad’de değil, yalnızca iPhone için iOS’ta mevcut olduğunu unutmayın.

FilmoraGo’yu denediniz ve beğenmediniz mi? Haziran 2021’de olduğu gibi, bir kez daha bakmakta fayda var, Wondershare yapımcıları yepyeni bir kullanıcı arayüzünün yanı sıra bir AR kamera ve aydınlık, karanlık modları içeren yeni bir sürüm (6.0) başlattı. Ayrıca artık videoları aynı resimde birleştirmeyi seçebilirsiniz. Moda, yemek ve seyahat gibi kategorilerde çok çeşitli şablonlar vardır. Ayrıca maskeleri yalnızca ana yolda değil, aynı zamanda PIP yolunda da kullanabilirsiniz.

6. Apple Clips / iOS – 2021’in En iyi 10 Video Düzenleme Uygulaması

2021in-en-iyi-10-video-duzenleme-uygulamasi
@hardwareplus
  • Ücretsiz
  • Ciddi bir düzenleme uygulaması değil

Tüm istediğiniz aile videolarınızı eğlence için düzenlemekse, en iyi video düzenleme uygulamaları bazen aşırıya kaçabilir. Bu nedenle, bir iOS kullanıcısıysanız, Apple Clips’e göz atmaya değer. Bu ücretsiz uygulama, video mesajları oluşturmanıza ve göndermenize veya filtreler, animasyonlu metin, müzik, emoji ve çıkartmalarla video hikayeleri anlatmanıza olanak tanır.

Çocuklara ve ailelere göre olan Movie Clips oldukça hafiftir. Bununla birlikte, her ardışık güncelleme ile ciddi bir video düzenleme uygulaması olmaya biraz daha yaklaşıyor. Profesyonel bir iş aramıyorsanız Apple Clips tam size göredir. 

5. iMovie / Apple Cihazlar

2021in-en-iyi-10-video-duzenleme-uygulamasi
@tonghuix.io
  • Apple kullancılarına ücretsiz
  • Kullanımı kolay
  • Çok güçlü değil

Bir iPhone, iPad veya Mac’iniz varsa, donanımınıza otomatik olarak dahil edildiğinden iMovie’ye sahip olursunuz. Ancak bu uygulama, LumaFusion veya Kinemaster gibi profesyonel bir araç olmaktan çok çok uzak. Ancak video düzenlemeye başlamak ve buna başlıklar, müzikler, seslendirmeler ve fotoğraflar eklemek isteyen yeni başlayan biriyseniz, ihtiyacınız olan her şey onda var.

iMovie, modern cihazlarda 4K’yı destekler. Beklediğiniz gibi, bir bütün olarak Apple ekosistemiyle güzel bir şekilde bütünleşir. Örneğin, kliplerinizi iCloud sürücüsüne kaydedebilir veya AirPlay aracılığıyla bir Apple TV’ye aktarabilirsiniz. Her şey Apple Fotoğraflar, Posta ve Mesajlar ile de güzel bir şekilde oynatılır.

Ayrıca iMovie sık sık güncelleme alır. Bu da uygulamayı oldukça kullanışlı ve yeni tutar.

4.  KineMaster / Android, iOS

  • Üstün özellikler
  • Çok kanallı düzenleme
  • Ücretsiz versiyonda filigran

KineMaster, profesyonel kullanım için en iyi video düzenleme uygulamalarından biridir. Karıştırma modları, renk anahtarlama ve ses karıştırma gibi üst düzey özelliklerle bu gelişmiş uygulama, çekimlerinizi çok katmanlı bir arayüz aracılığıyla telefonunuzda veya tabletinizde çekmenize, düzenlemenize ve dışa aktarmanıza olanak tanır. Hem iOS hem de Android için kullanılabilir.

Bu, kare kare ayrıntı düzeyine sahip klipleri ve katmanları kırpmak için en iyi video düzenleme uygulamalarından biridir. Ses klibi zamanlaması da alt çerçeve doğruluğu ile ayarlanabilir. Birden çok video katmanı (desteklenen cihazlarda), resim ve metin ile çok parçalı ses yükleyebilirsiniz. Bunun ötesinde Kinemaster, anında düzenleme önizlemeleri, hassas hacim zarfı kontrolü, renkli LUT filtreleri, hız kontrolleri, renk anahtarı birleştirme ve 3D geçişler dahil olmak üzere gelişmiş özelliklerle doludur.

Uygulamayı indirmek ücretsizdir. Ancak videolara, kaldırmak için bir abonelik almanız gereken filigranlar eklediğini unutmayın. Bir abonelik ayrıca 1080p veya 4K’da dışa aktarmanıza ve binden fazla premium varlığa erişmenize olanak tanır.

3. LumaFusion / iOS – 2021’in En iyi 10 Video Düzenleme Uygulaması

  • Üyelik gerektirmez
  • Thunderbolt 4 desteği
  • Gelişmiş özellikler

LumaFusion, gazeteciler, film yapımcıları ve video yapımcıları tarafından anında video çekmek ve düzenlemek için yaygın olarak kullanılan bir iOS uygulamasıdır. Pinnacle Studio’nun yaratıcıları tarafından üretilen bu iPhone ve iPad uygulaması size çok şey sunar. Fotoğraflar, videolar, başlıklar ve grafikler için altı video/ses parçasının yanı sıra anlatım, müzik ve ses efektleri için ekstra altı ses parçası vardır.

Arayüz, manyetik zaman çizelgesiyle Final Cut Pro X’e oldukça benzer. Ayrıca, LumaFusion’ın en etkileyici özelliklerinden biri, herhangi bir efektin, animasyonun kırpılması gibi ana kareye dönüştürülebilmesi ve projenizde hassas ayarlamalara izin vermesidir.

Buna ek olarak ekleme/üzerine yazma özelliği, renk düzeltme, tam özellikli bir ses mikseri, kayıpsız dışa aktarma, dikey video desteği, gelişmiş başlık oluşturma araçları ve ağır çekim/hızlı çekim (ileri ve geri) bulunur.

2. Quik / Cross-Platform

  • Kolay arayüz
  • Müzik ekleme
  • Yatay seviyeleme

Quik, resmi GoPro uygulamasının yeni adıdır. 

Bu video düzenleme uygulaması iki ana şeye odaklanmıştır: GoPro cihazınızı uzaktan kontrol etmenize ve GoPro çekimlerinizi düzenlemenize olanak tanır. Aksiyon çekimlerinizi otomatik olarak içe aktarır ve kliplerinizi müzikle senkronize etmek, fotoğraflar, başlıklar ve hızlandırılmış diziler eklemek ve istatistiklerinize dayalı grafikler eklemek gibi şeyleri yapmanızı kolaylaştırır.

Özellikle kameranız ufuk çizgisine göre monte edilmemişse bazı şeyleri düzeltmek için sahnenizin açısını ayarlayan Horizon Leveling düzenleyicisi bir harikadır. Ayrıca çarpıcı durağan görüntüler bulmak için çekimlerinizi kare kare inceleme özelliği bulunur. 

Fotoğraflarınız ve videolarınız hazır olduğunda bunları doğrudan Instagram, Facebook, YouTube ve daha fazlasına yükleyebilir veya metin veya e-posta yoluyla paylaşabilirsiniz.

Bu uygulama ücretsizdir. Ancak uygulama içi satın alımlarla ekstra temalar ve filtreler elde edebilirsiniz. Ayrıca fotoğrafları ve videoları otomatik olarak buluta yükleyebilirsiniz. En iyi video düzenleme uygulamaları listemizde, bu (tabii ki) GoPro çekimleriniz için kullanmak isteyeceğiniz uygulamadır.

1. Adobe Premiere Rush / Cross-Platform

  • Cross platform
  • Ücretsiz başlangıç paketi
  • Video aktarmak oldukça kolay

Doğrudan YouTube neslini hedefleyen Premiere Rush, kullanımı Adobe’nin Premiere Pro, After Effects ve Audition gibi daha karmaşık masaüstü araçlarından bilerek çok daha kolay olan, platformlar arası bir video düzenleme uygulamasıdır.

Diğer yandan Premiere Rush, kliplerinizi hızlı bir şekilde işlemeyi ve sosyal medyaya yüklemeyi kolaylaştırmaya odaklanır. Örneğin, videolarınızı her platformun gerektirdiği belirli en boy oranlarına ve kalite seviyelerine otomatik olarak dönüştürür.

Ancak Premiere Rush, yalnızca YouTuber’lar için kullanışlı değildir. Ayrıca, Premiere Pro’da üzerinde çalıştığınız içeriği almanıza ve bir telefonda veya tablette daha fazla ince ayar yapmanıza izin verdiği için profesyoneller için en iyi video düzenleme uygulamalarından biridir. Ardından bu içeriği buluta yükleyebilir, Premiere Pro’da üzerinde çalışmaya devam edebilir ve bu şekilde devam edebilirsiniz.

Son olarak uygulamayı ilk açtığınızda bir dakikalık bir eğitim var, ancak aslında uygulamanın kullanımı o kadar basit ki, buna ihtiyacınız olmayabilir. Dolayısıyla bu da onu yeni başlayanlar için en iyi video düzenleme uygulamalarından biri haline getiriyor.

Kaynakça

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar