2021 Tasarım Trendleri

Paylaşmayı unutmayın.

2021 Tasarım Trendleri – 2020’de yaşadığımız çalkantılı olayları ve hayatımızın her yönünde bıraktığı etkileri kimse tahmin edemezdi. Bu değişikliklerden en büyüğü, daha sanal bir dünyaya doğru hızlı ve biraz da zorla ilerlememiz olabilir. Bu doğrultuda gelişen ve 2021’de ön plana çıkacak olan tasarım trendlerini hep beraber inceleyelim!

2021 Tasarım Trendleri – 2021’in Ana Trendi

3D kesinlikle 2021’in ana trendi! Tüm tasarım dallarında yer alıyor ve 2021’de de 3D’yi öne çıkaran yenilik şimdiye kadar düz tasarımın hakim olduğu UI’de kullanılmaya başlanacak olması.

UI Nedir?

UI (User Interface), kullanıcı ara yüzü anlamına gelmekte. Kullanıcıların sitede rahatça dolaşması ve sitede daha uzun süre kalması, içeriklere daha rahat ulaşması gibi deneyim odaklı iyileştirmeleri amaçlıyor. Kısaca UI için kullanıcı konforu odaklı görsel tasarımlardır denilebilir.

3D’nin gittikçe daha sık benimsenmesi, elimizde bazı yeni yazılımların olması, kullanımı çok kolay, hatta bazılarının ücretsiz olması gerçeğinden kaynaklanmaktadır. (Örneğin Figma, serbest çalışanlar için ücretsiz ve 3D kullanımı kolay hale getiren bazı eklentilere sahip.)

Eski kompleks programların aksine artık Figma veya Dimensions CC gibi yazılımlar hayatımızda. Herhangi bir tasarımcı 3 boyutlu senaryoların nasıl oluşturulacağını bu sayede hızlı bir şekilde öğrenebiliyor.

2021 tasarım trendleri
1.Tran Mau Tri Tam  – Zaman Takibi
2.Jan Reeh SDMK web tasarımı – 3D
3.Tran Mau Tri Tam Collab — Açılış Sayfası Kiti
4. Mike Web site tasarımı/ 3D & 2D Baskı
5,6,7.CLV Madrid – Bankia Humanismo digital
8.Cabeza Patata Studio Şekil & Ritim
9. Vivian niuVikiiing  – macOS Big Sur 3D ikonlar
10. Romain Briaux Specify : İllüstrasyon

3D’nin daha sık kullanılmasına yol açacak bir diğer faktör, Mac için yeni işletim sistemi olan Apple Big Sur‘un piyasaya sürülmüş olması. Tasarımdaki en önemli değişiklikler; 3D öğelerin (ikonların) tanıtılması, şeffaf alanlar ve gri gölgelerden arındırılması.

MacOS Big Sur (versiyon 11.0) Apple’ın Macintosh bilgisayarlar için işletim sistemi olan MacOS’un bir sonraki büyük sürümüdür. MacOS Catalina’nın ardılı olan Big Sur, 22 Haziran 2020 tarihinde 2020 WWDC’de açıklandı ve adını Kaliforniya’daki bir kıyı bölgesinden almaktadır.

2021 Tasarım Trendleri

1- Ui & IxD Tasarımı

1.1 Mobil uygulama mı Mobil web sitesi mi?

2021 Tasarım Trendleri - Mobil Uygulama mı Mobil web sitesi mi?
@behance.net

2021’de mobil versiyonu olmayan bir web sitesinin tamamen eski olduğunu kabul edebiliriz. Çoğu iş dalında en iyi deneyim, bir uygulama kullanıyorsanız gelir, bu nedenle işletmeler geliştirmelerine ve uygulamalarına odaklanır.

Çevrimiçi mağazalar, sosyal medya platformları, ticaret platformları vb., müşterilerine daha iyi bir deneyim sunmak ve müşterilerden gelen dönüşleri artırmak için uygulamalara geçiş yapmayı seçecektir. Peki, mobil uygulama mı mobil web sitesi mi? Sizin için veya müşteriniz için hangisinin daha iyi olduğunu nasıl anlarsınız?

Yapılan araştırmalara göre kullanıcılar mobil web sitelerinden daha çok mobil uygulamaları tercih ediyor. Bu durumda, web tabanlı hizmetlere önem veren platformlar, kendilerini hem kullanıcılarına sunma biçimlerinde hem de geliştirme aşamasında dezavantajlı bulacaklardır.

Forbes.com’a göre, mobil kullanıcılar zamanlarının neredeyse %90’ını mobil uygulamalarda ve zamanın sadece %10’unu tarayıcılarda / mobil web sitelerinde geçiriyor. Elbette uygulamaların, web sitelerine göre geliştirme ve bakım maliyetleri daha yüksek, bu noktada alınılacak olan dönüşler de göz önünde bulundurularak tahmini bir gelir gider hesabı yapılabilir.

2021 Tasarım Trendleri - Mobil Uygulama mı Mobil web sitesi mi?
@skilling

1.2 Beyaz Yüzeylerdeki Renkler

Renkler, UI tasarımının en önemli görsel öğelerinden biridir. İçeriğinizi vurgulama ve markanızın tarzını güçlendirme potansiyeline sahipler. Renkleri uyumlu bir tema ve UI öğelerinin ve yüzeylerinin birbirinden kolayca ayırt edilebilecek şekilde konumlandırılması tasarımınızı öne çıkaracak önemli noktalardan.

Yüzeylerin, arka planın üstüne yerleştirilmiş karolar, kartlar, sayfalar ve bileşenlerden oluşması; bu kartların beyaz ve kayan bir etki yaratan yumuşak bir gölgeye sahip olması hatta genellikle arka planın beyaz veya çok açık gri olması gibi çok temel tasarım tüyolarıyla 2021 tasarım trendlerine ayak uydurmanız mümkün.

Renk paletinizi seçmek için zaman harcamak istemiyorsanız, güzel ve canlı karışımlar oluşturarak size yardımcı olabilecek web siteleri mevcut. Bu web sitelere örnek olarak flatuicolors ve colorsupplyyy‘ ı verebiliriz.

2021 Tasarım Trendleri - Beyaz Yüzeylerdeki Renkler
1. Grace Saraswati Sağlık Fitness Mobil Uygulaması UI UX Kiti
2. Tran Mau Tri Tam Analytics – Mobile Uygulama
3.Anahit Avetikyan Veri Yönetim Sistemi
4. tokitoshi メ COREFLIGHTS — Mobile Uygulama
5. Kostia Varhatiuk 3D Wallet App Exploration
6. Prakhar Neel Sharma Kiracı Uygulaması Case study
7. Wahab Canlı Oyun Akışı Uygulaması

1.3 Widget boyutlandırma

IOS 14, tüm UI Tasarımını etkileyecek bazı yeni değişiklikler getiriyor. Widget’lar artık üç boyutta geliyor: küçük, orta ve büyük. Aynı zamanda bunları uygulama simgeleri arasında istediğiniz gibi yeniden düzenleyebiliyorsunuz.

2021 tasarım trendleri - 
Widget boyutlandırma
Varya Panyukova IOS 14

Bir tasarımcı, her 3 stilde de bir pencere öğesi simgesi oluşturmalı, böylece kullanıcı hangisini kullanacağını seçebilir. Widget’ların her bir boyutu, farklı miktarda bilgi görüntülemenizi sağlar, bu nedenle net olmanız ve doğru içeriğin görüntülenmesini sağlamanız gerekir. Daha büyük widget’ların daha fazla veri ve bilgi göstermenize izin verdiğini unutmayın.

Widget (Bileşen), kullanıcı grafik ara yüzü üzerinde yer alan, herhangi bir veri yada bilgiyi kullanıcıya aktaran küçük bir katman veya programların tümüdür. Bir kütüphanedeki grafik bileşenlere verilen isim olarak da tanımlamak mümkün. İngilizcede pencere aracı anlamına gelen “WIndow gaDGET”dan türetilerek oluşturulmuştur.

widget
 Alex Muench Apple Widgets UI Kit for Figma

1.4 Animasyonlar ve Etkileşimler

2021 tasarım trendleri - animasyonlar ve etkileşimler
Vineeth TP PETAL

Animasyonlar, bir uygulamanın tasarımının ve kullanıcı deneyiminin önemli bir parçasıdır. Bugünlerde, animasyon içermeyen bir tasarımı bitmemiş ve durağan görmek mümkün. Animasyon oluşturmanın birçok yolu var ve işte bunlardan bazıları:

  • JSON (Javascript Object Notation) resimlerinizi ve animasyonlarınızı alır ve bunları koda dönüştürür. JSON animasyonlarının avantajı, bir GIF ile karşılaştırıldığında boyut olarak küçük olması ve tam şeffaflığı desteklemesidir.
  • Birkaç yıl önce, Airbnb’deki kişiler JSON dosyalarını kullanarak küçük animasyonları gerçekten kolaylaştıran Lottie adlı bir araç geliştirdi. Lottie, animasyonları gerçek zamanlı olarak işleyen iOS, Android ve React Native için açık kaynaklı bir kütüphane ve henüz denemediyseniz, kesinlikle bir şans vermelisiniz.
animasyonlar ve etkileşimler
Jonathan Tipton-King  Treasure Truck – Logo Animations

1.5 Özel Yapılmış 3D Simgeler

Şimdiye kadar herkesin 3D’nin tasarımda önemli bir kategori olduğunu fark ettiğini düşünüyoruz. 3D artık UI segmentini her zamankinden daha fazla etkiliyor. 2021’deki yeni UI trendi 3 boyutlu ikonlar, bu yüzden son on yılda UI sahnesine hakim olan düz ikonlardan sıkıldıysanız, 3D olanları deneyebilirsiniz. Tüm bu detaylara sahip projenin ferah, ilgi çekici ve modern olacağından emin olabilirsiniz.

özel yapılmış 3 boyutlu simgeler - 2021 tasarım trendleri
1. gary liu App icon using Adobe Dimension
2. David Kovalev Apple
3. OutlierCreative
4. Alexander Shatov Instagram 3D İkon Konsepti
5. Udhaya Chandran iOS 14 widgetları
6. Tran Mau Tri TamFigma 3D Icon for Mac OS Big Sur
7. Seunghyun Kang Skeuomorphism

2- İllüstrasyonlar

2.1 İllüstrasyonlarda İnce Ana Hat

2020’de çizimlerde bu stil hakimdi ve 2021’de de trendler listesindeki yerini koruyor.

illüstrasyonlarda ince anahat - 2021 tasarım trendleri
1 & 2. Odd Bleat * Revolut – Animasyonlu Döngüler
3.Nahuel Bardi Mask
4. Andrew Archer Dunhill — Japonya Ulusal Futbol Koleksiyonu
5  Calvin Sprague Personal Illustration Archive 3
6 & 7.Rafahu The Psychotoons II
8 & 9.Meme . S t e m
9 & 10.Nahuel Bardi Styleframes for animation

2.2 3D

3D’nin son yıllarda tasarım sahnesini kasıp kavurması şaşırtıcı değil. 3 boyutlu tasarım teknolojisi çok gelişti ve izleyiciyi etkileyen çok gösterişli illüstrasyonlara imza atıldı. Kullanılan renkler, iletilmek istenen mesaja bağlı olarak güçlü veya pastel tonlarda. 3D illüstrasyonların önceki yıllardan farkı ise düz tasarımın sadeliğinden ilham alınmışçasına minimalizme yaklaşması diyebiliriz.

3d illüstrasyonlar
1 & 2.Monstro CGI and Illustration Studio INCLUA
3. Pat Grivet Julien PietriMutant Jukebox London’s Life
4,5 & 6.Titi Lyao 3D illüstrasyon
7.Tran Mau Tri Tam Box
8.Tran Mau Tri Tam Ghost 👻

2.3 70’ler ve 80’ler Karikatürlerinden İlham Veren Çizimler

Ninja Kaplumbağalar, He man, ThunderCats veya Müfettiş Gadget’ı hatırlıyor musunuz? Nostalji sevenlerdenseniz, size iyi bir haber verelim, 2021’in tasarım trendleri arasında nostalji yer alıyor. Bu klasik çizgi film stili, sadece birkaç ayrıntı içeren ana hatları ve basit şekilleri kullanıyor.

 70'ler ve 80'ler Karikatürlerinden İlham Veren Çizimler - 2021 tasarım trendleri
1& 2 Fago Studio Bonniers Book | A trip to the future
3 & 4 Xulia Vicente Various drawings
5. Qu Draws Limit Cafe x Gallery
6, 7 & 8.spoon tar 
9.MUTE / Nathaniel Rueda 

2.4 Çılgın Şekiller ve Renkler

Doodle yapmayı seviyorsanız, bu eşsiz illüstrasyon oluşturma tekniğine bayılacaksınız. İlk bakışta tamamlanmamış gibi görünse de tüm bu formlar çok iyi düşünülerek bir araya getirilmiş.

2021 tasarım trendleri - çılgın şekiller ve renkler
1. Nate Williams ᏝᏗᎴᎩ ᏰᎥᏒᎴᏕ
2 & 3.Lucas Wakamatsu Animals – Prints
4. Bernardo Henning Quartz
5 & 6 Totoi Semerena Tropical ✦ Geo V
7.Totoi Semerena 

2.5 Resimli Video Sunumları

Bahsedilmeye değer trendlerden bir diğeri de resimli video sunumları. 2021 yılının gözdelerinden olacağına eminiz.

Giordano Poloni Punto Poste Da Te

3- Hareketli (Motion) Tasarımlar ve Etkileşimler

3.1 TikTok ve Instagram Reels’leri

Reels’ler kısa ve eğlenceli bir video içerik formatıdır. Bu kısa videolar etkili pazarlama stratejileri olarak kullanılabilir. TikTok’a alternatif olan Instagram Reels’in piyasaya sürülmesiyle, büyük şirketler kendilerini tanıtmak ve erişimlerini artırmak için bu aracı kullanmaya başladılar bile.

Bu videolar artık sadece gençler için bir eğlence olmanın ötesine geçti. Büyük markalar ajanslara veya influencerlara bu tür içerikler hazırlamaları için ödeme yapıyor.

İşletmeniz için zaten sosyal medyayı kullanıyorsanız Instagram Reels veya Tiktok denemeye değer olabilir.

TikTok ve Instagram Reels'leri
@behance.net

3.2 Klasik Çizgi Filmler

Çocukluğumuzun çizgi filmleri 2021 tasarım trendlerinde!

klasik çizgi filmler
Zombie Studio USE ELO
motion design - hareketli tasarımlar
Mari KinovychNick Zaychenko

3.3 Ultra Gerçekçi 3D VFX

VFX veya Visual Effects (Görsel Efektler) , gerçekçi sahneler oluşturmak için mevcut görüntüleri bilgisayarda oluşturulan görüntülerle birleştirir. Görsel efektler daha önce bir kamera ile kaydedilmiş, gerçeğe yakın bir sahneye eklenen animasyonlardır.

Çok sayıda, daha kullanıcı dostu yazılımın ortaya çıkmasıyla, VFX videolarda ve kısa filmlerde daha erişilebilir ve daha yaygın olmaya başladı.

3d görsel efektler - vfx - 2021 tasarım trendleri
He Yang,Chiu HoTrack DongYuko Hung
görsel efektler - 3D vfx
VoxelWolves PT & UK Lisbon, Rafael Vicente 

3.4 3D İllüstrasyonlar

Dürüst olmak gerekirse, bu yeni bir trend değil ama o kadar önemli ki tekrar bahsetmeye değer. 3D, tasarımın tüm dallarını o kadar güçlü bir şekilde etkiliyor ki, 2021’de neredeyse her dijital kreasyona hakim!

Artırılmış gerçekliğin giderek daha fazla uygulama, site veya yazılımda uygulanmasıyla, 3D teknolojisi de giderek daha fazla alan kazanacak.

3d illüstrasyon
 Pé Grande AnimationWunjo CGCaio NascimentoEduardo Ribeiro GonçalvesMarcelo Pasa BarthGabriel WarkenErnani Furtado,Carlos

3.5 Hareketli Logolar

hareketli logolar - 2021 tasarım trendleri
Nikola Matošević for Barrage Travelspot logo

Animasyonlu logolar birkaç yıldır mevcuttu, ancak şimdi çok daha gözdeler ve markalaşma anlamına gelen her şeyi fırtına gibi ele geçirdiler, bu yüzden de bu yıl da kendilerinden bahsettiriyorlar. Bir uygulamaya girerken gördüğümüz ilk şey logo olduğundan, yalnızca bir sembol veya yazı tipi kullanılarak unutulmaz olması sağlanmalı.

Logoyu pürüzsüz ve şık bir animasyonla birleştirerek, herhangi bir şirket için unutulmaz bir sonuç elde edebilirsiniz.

hareketli logolar
Daniel Bodea / Kreatank Bench
hareketli logolar
Vadim Carazan for Carazan Brands Consultly logo animation

3.6 Artırılmış Gerçeklik (AR) & VR

artırılmış gerçeklik teknolojisi - 2021 tasarım trendleri
Peter Tarka, Maciek Janicki Google IO 2019

AR ve VR kendi içlerinde kendi trendleri olan çok geniş birer alan. Covid-19 kilitlenmeleri ile şirketler, ürünlerini müşterilerine sunmak için AR teknolojisine yatırım yaptı. Galeriler, kullanıcıların sanat eserlerine daha kolay göz atmalarını sağlamak için VR ve AR kullandı. Gelecekte, yapay zeka ve makine öğreniminin yardımıyla, tıptan sanattan ticaretten, müşteri hizmetlerinden veya navigasyondan tüm alanlarda uygulanan AR’nin büyük ölçekte kullanılacağını öngörüyoruz.

ar ve vr teknolojisi - 2021 tasarım trendleri
Peter Tarka, Maciek Janicki Google IO 2019

3.7 Hızlı Sunum Videoları

İzleyiciler, bir videoda gördüklerinde bir mesajın %95’ini, ekrandaki metni okumaları gerektiğinde ise yalnızca %10’unu hafızalarında saklar. Vermek istediğiniz, bilgilendirici, ilham verici veya açıklayıcı mesajınız ne olursa olsun, bunu yapmak için hızlı tempolu bir video kullanmayı seçebilirsiniz.

4- Grafik Tasarım ve Baskı

4.1 Büyük ve Kalın Yazı Stilleri

Tipografi, tasarımdaki en önemli unsurdur. Yetenekli bir tasarımcı, yalnızca tipografi kullanarak görsel bir kimlik üretebilir. Tipografi, bir mesaj oluşturmak, güçlü bir görsel hiyerarşi oluşturmak, bilgi vermek ve genel olarak kullanıcı için harika bir deneyim oluşturmak için önemlidir. Büyük ve cesur tipografi tasarımın başlangıcından beri var, bu yüzden yeni bir oluşum değil, ancak çok önemli.

Tasarımcılar kinetik, çarpık, 3D, animasyonlu veya statik tipografi kullansalar bile, büyük harfleri empoze etmek tasarımda sıcak bir trenddir ve her zaman öyle olacaktır.

2021 tasarım trendleri - Büyük ve kalın yazı stilleri
1. Andrew Footit MyType – Vol.2
2. Quim Marin Studio Yeah!
3.Mario De Meyer Isotype 2
4.Anna D Displacement Maps and Actions

4.2 Geometrik şekiller

Geçen yüzyılın başından beri görsel sanatta geometrik şekiller bulunuyor, bu yüzden yeni bir akım olduklarını söyleyemeyiz. Çok basit şekiller kullanarak karmaşık bir tasarım oluşturmada benzersiz bir stil. 2021’de grafik tasarımın, ister poster, ister baskı – ambalaj veya marka kimliği olsun, geometrik şekillere odaklanacağını söylemek mümkün.

2021 tasarım trendleri - geometrik şekiller
1-2.Toormix Design Agency Kariiou – Branding Project
3,4,5. Jerry-Lee Bosmans Printmaking Challenge V2
6.陈 俊贤 文具海报 / Stationery posters
7.Xavier Esclusa Trias Poster Collection/Retro Brands/Videotape

4.3 İnce Anahatlar & Lineart

Süper ince çizgiler çok trend, buna zaten karar verdik. Bu yüzden tasarımın her dalında bu trendden bahsedip her birine ne kadar kolay uygulanabildiğini göstereceğiz.

2021 tasarım trendleri - LineArt
1.Tolleson Design Dictionary.com: A World Beyond Words
2.Toormix Design Agency Institut Ramon Llull – Rebranding & Visual code Project
3,4,5.zimm wang Oval monsters/Character design/Graphics & poster design
6. Pablo ⚡️ Espinosa Tall Shorts Film Festival

5. Ürün Tasarımı ve Paketleme

2020’de haberlere hakim olan Covid-19 ile ürün ambalajı daha da hayati bir role büründü. Tüketiciler, ambalaj talebi ile artan gıda kirliliğine ilişkin endişelerini gösteriyor. Yemek teslimatı ve online alışveriş de bu yıl arttı. Bunlar, ambalaja dayanan alanlardır ve marka bilinirliğinin çoğu bu yolla yapılır.

ürün tasarımı ve paketleme 2021 tasarım trendleri
1. Mitsutaka Nakao , Miz Tsuji Park Hyatt Kyoto Takeout Packaging
2.Karla Heredia Martínez CRACK
3.Baianat  Akelni Brand Design
4.Cheng Leeeee Mr. Huang’s saltwater chicken
5.Anninha .Giovana Roza Julia Ebel Lopes Arlequim – Visual ID
6.Micael Micmas Moccia | Brand Identity
7.Baianat Ghallab brand design.

5.1 Sürdürülebilirlik

Artık COVID-19’un gezegenimiz üzerinde büyük bir etkisi olduğunun farkındayız, bu nedenle ambalaj endüstrisinin çevre üzerindeki etkisini azaltmak için önlemler alması gerekiyor. İşletmeler, karton, biyoplastikler veya mısır, patates veya mantardan yapılmış malzemeler gibi biyolojik olarak parçalanabilir malzemeler kullanmalıdır.

Geleneksel plastikler yüksek sayıda bakteri barındırır, bu sürdürülebilir malzemeler kullanmak için bir diğer sebep olabilir.

sürdürülebilirlik - 2021 tasarım trendleri
1.Lavernia & Cienfuegos The Troupe
2.Shaivalini KumarSupernova DesignAsavari Kumar Bantu Vegan Branding & Packaging
3-4.Jieru Chen Side – Ceramics Product Design and Packaging 

5.2 Özel yapılmış illüstrasyonlar

İyi düşünülmüş ve benzersiz bir örnek, markanız için harika bir hikaye oluşturabilir. Markanızın hikayesini en iyi şekilde anlatacak grafikler hakkında mantıklı seçimler yapmalısınız, anlamlı olmalı ve markaya tutarlılık sağlamalıdır.

özel yapılmış illüstrasyonlar - 2021 tasarım trendleri
1. HumanEduardo Ramón Hombre Cometa
2.Thomas Hedger OFFBLAK Tea
3.Sanh NguyenInSpace CreativeDuy Trịnh,  Huy PhamElena Phung 12 Spirits – OfDarkness™
4.lucia del zotto Mejo
5.Jordan Mandes Packaging design – Maroccantea

5.3 Hikaye anlatımı (Storytelling)

Yeni bir trend olmasa da 2021 tasarım trendlerinde güncelliğini korumaya devam edecek alanlardan bir diğeri. Bir ürün satıyorsanız, markanız hakkında ilgi çekici bir hikaye anlatan iyi bir ambalaj tasarımına yatırım yapmanız sizi öne çıkaracaktır. Çünkü ürün ambalajı, bir ürünü satın almamız için bize ilham verme gücüne sahiptir.

Paketin üzerindeki kopyadan yazı tipine, malzemesine, boyutuna ve şekline kadar hepsi, müşteri ürünü paketinden çıkardığında benzersiz bir deneyim yaratmalıdır.

storytelling, 2021 tasarım trendleri
1.Cubic OrangeVladimir GuskicFernanda Costa CBD Coffee – Branding & Packaging
2.Chad Roberts The Preservatory
3.Stef Hamerlinck Rascal tastebuddies

5.4 Etkileşimli Ambalaj

Ambalaj, müşteriyi harekete geçirecek düzeyde olmalı. İnsanlar beğendikleri hoş tasarıma sahip şeyleri sosyal medyada paylaşmaya bayılırlar. Bu nedenle göze hitap eden bir ambalaj ile etkileşiminizi artırmanız mümkün.

Akıllı ambalaj, müşterilerin ürünle etkileşime girmesine izin vererek, marka bilinirliği yaratan yeni deneyimlere olanak sağlar. “Akıllı teknoloji” ambalajı oluşturmak için QR kodlarından AR deneyimine kadar birçok fikir kullanılabilir.

Ürün tasarımı da teknolojiden çok etkilenir, çoğu yeni ürün bir akıllı telefon fikri etrafında şekillenir ve bir ürünün size nasıl etkileşimli bir deneyim sunabileceği etrafında döner.

etkileşimli ambalaj - paketleme - 2021 tasarım trendleri
1.Heinz Ketchup
2.Pepsi
Peter TarkaMaciek JanickiGoogle IO 2019
4.Max MysechkoArtemiy DrobyazkoQvarta Studio Kiev, Ukraine​​​​​​​ MINI PHA | LAMP & CHARGER | PRODUCT DESIGN
5.Enterfun _official ENERGY TUBE HAND WARMER

5.5 3D Baskılı Paketler

3D yazıcıların devrimi ile alışılmadık şekillere sahip ambalajlar ortaya çıkmaya başladı. Bu süreç, ambalajların garip şekillerle basılmasını kolaylaştırdı, tasarımcılar hayal güçlerini özgürce dizginleyebildiler.

Daha az hoş olan kısım, klasik kutuya kıyasla böyle bir paket için hala fiyatlar oldukça yüksek. Bu prosedür mockup hazırlığı için çok kullanışlı olabilir ve daha düşük maliyetlerle hızlı prototipler sunar.

2021 tasarım trendleri - 3d baskılı paketler
@behance.net

6- Trend Araçlar

6.1 Adobe Substance

Adobe’nin bu yeni aracı, herhangi bir tasarımcı için 3D’yi kullanılabilir hale getiriyor. Substance, 3D projeleriniz için nesne doku oluşturma ve malzeme geliştirme için eksiksiz bir pakettir. Paket aslında tasarımcılara ve illüstratörlere hitap eden bir ekosistemdir.

Bu yeni paketin dezavantajı, Adobe’nin bunu Adobe Cloud’dan farklı bir abonelik olarak sunmasıdır, bu nedenle yeni başlayanlar veya genç bir tasarımcı için aylık maliyet oldukça yüksek olabilir. Tam paketin fiyatı aylık 19.99 $.

adobe substance - trend araçlar - 2021 tasarım trendleri
1-3. Zachary Corzine Textile Techniques Substance painter & Substance designer
4. Danil Tabacari Bold shapes and colors – craft & art store illustration Substance painter & Substance designer
5.Sebastian Marek Never Been Done Substance painter & Substance designer

6.2 Adobe Aero

Aero, sürükleyici ve etkileşimli AR deneyimleri oluşturmanıza ve paylaşmanıza yardımcı olan, Adobe’nin yeni bir aracıdır. Bu aracın en iyi yanı, kodlama veya 3D tasarım deneyimine gerek olmamasıdır. Aero’yu Adobe Creative Cloud’unuzda bulabilirsiniz.

adobe aero - 2021 tasarım trendleri
Aiko Fukuda VIRTUAL GARDEN

6.3 Fresco

“Adobe Fresco, özellikle Apple Pencil ve iPad için geliştirilmiş ve profesyonelce çizen veya tutkuyla resim yapan sanatçılar için tasarlanmış ücretsiz bir çizim ve boyama uygulamasıdır.”

Adobe Fresco, ücretsiz bir modelde mevcuttur – ücretsiz bir başlangıç ​​planıyla başlayabilir ve ardından premium özellikleri almak için ücretli bir sürüme yükseltebilirsiniz.

adobe fresco - 2021 tasarım trendleri
1-2. Tavo Montañez The Monster Mash 2020
3-5.Cleonique HilsacaMayan Gods – Adobe Creative Residency Community Fund

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar