2021 En İyi Akıllı Telefonları

Paylaşmayı unutmayın.

2021 En İyi Akıllı Telefonları – 2021 yılında yeni bir akıllı telefon almak istiyorsanız en azından birkaç yıl dayanmasını istersiniz. Kamerasının iyi olması, bataryanın uzun süre dayanması, bağlantı kalitesi sizin için oldukça önemlidir. Ama bunların yanında tabiki de akıllı telefonunuzun verdiğiniz paraya değmesini istersiniz. 

Dolayısıyla bu yıl akıllı telefon almak için iki hatta belki üç kere düşünmeniz gerekiyor. Ayrıca fiyatların ortalama 10.000 TL civarına yükselmesi bu süreci daha da zorlaştırıyor. Peki nasıl yapalım? Burada devreye biz giriyoruz! Sizin için 2021’de alınabilecek en iyi akıllıtelefonları aşağıda derledik. Şimdiden iyi okumalar! 

2021 En İyi Akıllı Telefonları

1. Apple iPhone 12

“Alabileceğiniz en iyi iPhone.”

2021-en-iyi-akilli-telefonlari
@digitaltrends

Apple bu sene normalde olduğundan daha fazla iPhone varyasyonu yayınladı. Tüm seçeneklere rağmen geleneksel iPhone hala harika bir seçimdir. 64 GB’lık bir model çoğu insan için en iyi akıllı telefon olarak nitelendirilebilir. 

12, daha pahalı 12 Pro ile aynı genel tasarıma, aynı işlemciye, aynı kablosuz şarja, aynı Face ID sistemine, aynı 5G desteğine, aynı ön kameraya ve aynı ana ve geniş açılı arka kameralara sahiptir. Ancak yüzlerce dolar daha azdır. Tüm bunlara ek olarak, Pro modellerinde seçebileceğinizden bir tane daha fazla olmak üzere beş renkte gelir.

iPhone 12 Mini ile karşılaştırıldığında, iPhone 12 fark edilir ölçüde daha geniş bir ekrana ve daha büyük bir pile sahiptir. Bu birçok insan için önemli olan iki şeydir. 6,1 inç boyutunda, video izlemeyi ve metin okumayı rahat hale getirmek için yeterince büyüktür. Ancak tek elle kullanmak veya cebinize sığdırmak için de o kadar da büyük değildir. Pil ömrü de çok iyi. Bu telefonun yatmadan önce şarj etmeye gerek kalmadan tüm gün dayanmasını güvenle bekleyebilirsiniz.

12’deki tek eksik, diğer 12 modellerinde bulunan telefoto kameradır. Ama endişelenmeyin. iPhone 12’nin kamerası hala oldukça kaliteli. Ayrıca, daha parlak ve daha dinamik video için Dolby Vision HDR çekme özelliğine de sahiptir.

12, Apple’ın en yeni akıllı telefon işlemcisi A14 Bionic’e sahip olduğundan, son derece hızlı performansa ve akıcı animasyonlara sahiptir. Ayrıca, önceki iPhone 11 veya iPhone XR’den daha şık, daha modern bir tasarıma sahiptir ve karşılaştırıldığında diğer telefonları gösterişsiz hissettirir.

2. Samsung Galaxy S21 Ultra – 2021 En İyi Akıllı Telefonları

“2021’in en iyi Android telefonu.”

@ngadget

Boyut veya fiyat önemli değilse, şu anda satın alabileceğiniz en iyi Android telefon Samsung Galaxy S21 Ultra’dır. 6,8 inçlik büyük ekranı ve bir Android telefonda bulabileceğiniz en iyi kameralarla, tavizsiz bir seçimdir. Bazı durumlarda, kameraları iPhone 12 Pro Max’i bile yener.

Galaxy S21 Ultra, Android’de alabileceğiniz en yeni ve en iyi özelliklerle birlikte gelir. Android’de alabileceğiniz en hızlı Qualcomm Snapdragon 888 işlemciye sahiptir. Ayrı olarak satılsa da, telefonunuzla bir kalem kullanmayı tercih ederseniz; S21 Ultra, S Pen stylus kalemlerini destekler. Ekranın yüksek yenileme hızı vardır, bu da kaydırmayı çok daha yumuşak hale getirir. Ayrıca, fazla çaba harcamadan iki gün sürecek devasa bir pili vardır.

Samsung, S21 Ultra’nın tasarımını, arkadaki kamera çıkıntısına doğal olarak kıvrılan metal bir ray ile güncellemiştir. Şu anda alabileceğiniz en iyi görünümlü büyük telefon olduğunu söyleyebiliriz.

Eleştirebileceğimiz tek yönü, sürekli reklamların yer aldığı yeni yazılımıdır. Daha şık bir deneyim için OnePlus 9 Pro iyi bir seçim olacaktır; Ultra, ekran ve kamera kalitesinde onu yener. Ancak her yönüyle iyi bir cihazdır ve Android işletim sisteminde daha yetişkin bir görünüm sunar.

Oldukça pahalı bir amiral gemisi olmasına rağmen Samsung bu tarz telefonları düzenli olarak indirime girerler. İndirim zamanında yakalarsanız kaçırmamanızı öneririz.

3. Apple iPhone 12 Pro Max

2021-en-iyi-akilli-telefonlari
@apple

“ Fotoğraf ve video için en iyi telefon.”

iPhone 12 Pro Max, şu anda bir akıllı telefonda alabileceğiniz en iyi kamera sistemine sahiptir. Standart geniş, ultra geniş ve telefoto olmak üzere üç arka kamerası, zayıf aydınlatmada bile çarpıcı görüntüler üretmek için Apple’ın görüntü işleme özelliğiyle birleşir. Bir telefon alırken kamera kalitesi en önemli faktör ise, 12 Pro Max paranızı harcamanız gereken yerdir.

12 Pro Max ve diğer iPhone 12 modelleri arasındaki en büyük fark, ana kamera sensöründe bulunur. 12 Pro Max, karanlık veya zorlu aydınlatma koşullarında daha fazla ışık toplamasını ve daha kaliteli görüntüler üretmesini sağlayan fiziksel olarak daha büyük bir kamera sensörüne sahiptir. Ayrıca 12 Pro Max, ışık seviyeleri düştüğünde görüntülerinizin keskin kalmasına yardımcı olan gelişmiş bir görüntü sabitleme sistemiyle birlikte gelir.

Ancak tek derdiniz kamera kalitesi değilse, 12 Pro Max çoğu insan için en iyi iPhone değildir. Devasadır ve kare kenarları, teknik özellik belgesinin ima ettiğinden bile daha büyük hissetmesini sağlar.

4. Samsung Galaxy Note 20 Ultra

“Telefonunuza yerleşmiş bir stil istiyorsanız.”

@samsung

Yoğun kullanımda sabahtan akşama kadar gidebilecek en iyi telefonu arıyorsanız, Samsung’un birinci sınıf Galaxy Note 20 Ultra’sı tam size göre. 6.9 inçlik devasa ekranının ihtiyacınız olduğu sürece çalışmasını sağlayan 4.500 mAh’lik devasa bir pili var.

Note 20 Ultra ayrıca her açıdan üst düzey bir telefondur. Dev ekranı, sorunsuz etkileşimler için 120 Hz yenileme hızını destekler; üçlü arka kamera sistemi, alabileceğiniz en gelişmiş sistemlerden biridir. Qualcomm Snapdragon 865 Plus işlemci ve 12 GB RAM, sorunsuz çalışmasını sağlar. Ayrıca, ekran kalemi girişi için Samsung’un S Pen’ini destekler ve parmağınız yerine bir kalemle ekrana yazı yazmanıza veya karalama yapmanıza olanak tanır.

Artık Galaxy S21 Ultra ile bir ekran kalemi kullanabilmenize rağmen, burada Note 20 Ultra’da olduğu gibi telefona yerleşik değildir. Samsung’un planlarına bağlı olarak, bu, Note’un son “Ultra” versiyonu da olabilir.

5. Oneplus 9

2021-en-iyi-akilli-telefonlari
@notebookcheck

“Mükemmel bir ultra geniş kamera istiyorsanız.”

OnePlus 9, kendisi de mükemmel bir telefon olan OnePlus 9 Pro’nun alt modelidir. Ama 9’u seçerek çok fazla bir şey vermiyorsunuz. Aksine bir ton paradan tasarruf ediyorsunuz. 9 Pro gibi, Snapdragon 888 işlemci, hızlı 65W kablolu şarj ve özellikle manzara fotoğrafçılarına hitap edecek bir şey ile harika bir performans sunuyor: harika bir ultra geniş kamera.

OnePlus 9’un ultra geniş kamerasının arkasındaki sensör, fiziksel olarak çoğundan daha büyük ve sağlıklı bir 50 megapiksel çözünürlük sunuyor. Eşsiz bir lens tasarımı, ultra geniş görüntülerin köşelerinde sıklıkla göreceğiniz eğlence evi ayna tipi esnemeyi tanıtmadan bozulmayı düzeltir. Ve süper geniş fotoğrafçılık sizin işiniz değilse bile, ana kameranın da sağlam görüntü kalitesine sahip olduğunu bilin. Görüntüler iyi pozlanmış ve renkler hoş bir şekilde canlı görünüyor. OnePlus, burada Hasselblad renk biliminin büyük bir kısmını iş başında yapıyor. Bu da iyi bir iş çıkarıyor ancak şirketin önerdiği kadar akıl almaz derecede iyi değil.

Ne yazık ki, 9 Pro yerine 9’u tercih eden birkaç iyi kamera özelliğini kaçırıyor. 9 Pro’daki ana kamera, 9’da bulunmayan optik görüntü sabitleme özelliği sunar. Düşük ışık koşullarında nesnelerin keskin görünmesini sağlama yeteneği açısından kullanışlıdır. Ayrıca telefoto lens yoktur.

Bunun dışında, OnePlus 9 mükemmel bir cihazdır. En üst düzey Android seçeneklerinden biraz daha az bir amiral gemisi hissi verir. Fakat geniş açılı fotoğraf hayranları için ciddi anlamda iyi bir ultra geniş kamera eksikleri kapatıyor.

6. Samsung Galaxy Z Fold 2 – 2021 En İyi Akıllı Telefonları

“Alınabilecek en iyi katlanabilir telefon.”

2021-en-iyi-akilli-telefonlari
@webtekno

Katlanır telefonlar iki yıldan daha kısa bir süredir piyasada ve şimdiden tartışmalardan payına düşeni aldı. Ancak bir tane satın almakla ilgileniyorsanız ve gereken yüksek fiyatı ödemeye hazırsanız, gerçekten dikkate almaya değer tek bir model var: Samsung Galaxy Z Fold 2.

Fold 2, Samsung’un ikinci nesil katlanır telefonu. Ana önermesi şudur: Cebinize sığan normal bir akıllı telefon gibi boyutlandırılmıştır. Ancak içeride tablet boyutunda 7,6 inçlik bir ekran ortaya çıkar. Bu iç ekran, kitap okumaktan web’de gezinmeye, video izlemeye ve oyun oynamaya kadar her şeyi daha keyifli ve sürükleyici hale getirir. Kullanmayı bitirdiğinizde, geri katlayın ve diğer telefonlar gibi cebinize koyun.

Bu esneklik, şu anda satın alabileceğiniz başka hiçbir telefonla karşılaştırılamaz. Ancak önemli bir taviz listesi olmadan gelmez. Fold 2, normal telefonlara kıyasla kapalıyken iki kat daha kalın ve dış ekranı muhtemelen alışık olduğunuzdan çok daha küçük. Aynı zamanda hassastır. Nominal toza veya suya dayanıklılık yoktur ve çok sert dürterseniz iç ekranının hasar görmesi daha olasıdır. Ama merak etmeyin. Samsung Fold’lar bir senelik ekran garantisiyle gelirler.

Kaynakça

  1. https://www.theverge.com/22163811/best-phone
  2. https://www.webtekno.com/en-iyi-akilli-telefonlar-h68834.html
  3. https://www.techradar.com/news/best-phone
  4. https://www.cnet.com/tech/mobile/best-phone-to-buy-2021/

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar