2020’nin En Çok Kazandıracak Meslekleri

2020’nin En Çok Kazandıracak Meslekleri

Paylaşmayı unutmayın.

2020’nin En Çok Kazandıracak Meslekleri – Ülkemizin ekonomik gücü düşünüldüğünde artık ekonomik getirisi olan ve istihdam sağlayan mesleklerin sayısının bir hayli azaldığını görmekteyiz. Bunun en büyük sebebi günümüzdeki enflasyon oranlarıdır. Örnek verecek olursak bugün bir demirci eskiden kazandığı kadar kazanamamaktadır. Bu demircinin iş alamamasından kaynaklanmamaktadır. Son yıllarda ülkemizin iş gücü genç nüfusun da artmasıyla birlikte oldukça genişlemiştir. Ancak enflasyondan dolayı para değer kaybetmiş ve alım gücü daha da azalmıştır. Dolayısıyla iş gücü fazla ve düşük ücretlere çalıştırılabilir bir hal almıştır. Tüm bunlara rağmen çağın ihtiyaçlarına göre gelişen modern mesleklerin kazandırma oranı gün geçtikçe artmaktadır.

2020 Yılının En Çok Kazandıracak Meslekleri Hangileri?

Veri Analistliği

veri-analistliği
Bthaber

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir anketle veri analistliği günümüzün en çok kazandıracak meslekleri arasında yer almıştır. Hatta Fobes dergisinin 2020 yılı raporunda en sık tercih edilen ve 2020 yılının en çok kazandıran meslekleri arasında birinci sırada veri analistliği bulunmaktadır. Veri analistleri farklı istatiksel yaklaşımlar kullanarak verileri sınıflamaktadır. Yığınlar şeklinde olan verileri var olan veya ihtiyaç üzerine yeni oluşturulan programlarla analiz ederek doğru sonuçlar çıkarmaktadırlar. Üniversitelerde veri analizi üzerine bir bölüm olmasa da istatistik, matematik, bilgisayar ve yazılım mühendisliği gibi bölümlerden mezun olan kişiler için gelecek vadeden yeni bir istihdam alanı olabilir.

Bilgisayar Mühendisliği

en-cok-kazandiran-meslekleri-bilgisayar-mühendisliği
bruce mars adlı kişinin Pexels ‘daki fotoğrafı

Çağımızda otomasyon ve teknoloji hızla gelişirken bilgisayar artık hayatımızın vazgeçilmez bir köşesinde yeri almış bulunmaktadır. Bu yüzden bilgisayar mühendisliği özellikle 21. Yüzyılın popüleridir ve en çok kazandıran meslekleri listesinde yerini almıştır. Özellikle matematik mezunu bilgisayar mühendislerinin bugün en çok kazananları arasındadır. Mesleğin gerektirdiği özellikler ve portföy ayrıca belirtilmelidir. Ancak örnek verecek olursak bugün yazılım geliştiriciler ve oyun geliştiriciler çok daha fazla kazanmaktadır.

Mimarlık

en-cok-kazandiran-meslekleri-mimarlık
Lex Photography adlı kişinin Pexels ‘daki fotoğrafı

Mimarların günümüz Türkiye’sindeki durumu karmaşık olsa da Avrupa’da ve Amerika’da oldukça popüler olan ve aranan bir meslektir. Mimarların popüler olmasının en büyük sebebi bireysel evlere olan ihtiyaçtan doğmaktadır. Artık kişiler yaşadıkları ortamları kişiselleştirmek ve maksimum kullanım alanlarına sahip olmak istemektedirler. Türkiye’de ne yazık ki kentleşmeyle birlikte şehirlerde çok katlı apartman daireleri ve siteler hâkim olsa da yurt dışındaki örnekler Türkiye’den farklı gelişmektedir. Artık apartman tarzı binaların yavaş yavaş miladı geçmekte kişiler bireysel yaşama ve toprakla temasa daha fazla önem vermektedir. Özellikle Avrupa ve Amerika’da bu tür evlerin çok daha popüler olduğu görülmektedir.

Robotik Teknoloji

Alex Knight adlı kişinin Pexels ‘daki fotoğrafı

Özellikle nanoteknoloji ve robotik teknolojileri ile ilgilenen insanların bugün olmasa da yarın çok daha fazla kazanacakları bir kesin. Zira modern dünyanın ihtiyaçları doğrultusunda hayat daha hızlı akmakta ve insanlar kas gücü gerektiren işlerden çok zihinsel süreçlerin hâkim olduğu işlerde çalışmak istemektedir. Üstelik kadının çalışma yaşamına girmesi ev içi işlerin kimin tarafından yapılacağına ilişkin bir soruyu da gündeme getirmiştir. Dolayısıyla temizlik, yemek gibi işlerin yapımında teknoloji çok önemli bir unsur haline gelmiştir. Mikrodalga fırınlar, sensörlü süpürgeler, kurutma makineleri gibi birçok elektronik ev aleti zamandan ve emekten tasarruf etmemizi sağlamaktadır.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik

en-cok-kazandıracak-meslekleri-pdr
@tbc-me.com

Günümüzde bu kadar fazla iletişim kanalı olmasına karşın çağımızın en büyük problemlerini iletişim üzerine yaşanan problemler oluşturmaktadır. Sosyal medyanın ve sanal iletişim araçlarının artmasıyla kişilerin sahip oldukları yaşamlardan memnun olma oranları giderek düşüyor. Üstelik yine medyanın ve toplum baskısının da etkisiyle özellikle genç kuşakta gelecek kaygısı oldukça artmış durumda. Dolayısıyla kişiler artık hem bireysel boyutta hem de aile sistemi boyutunda sorunlara baş etme ve hayat kalitesini arttırma noktasında profesyonel yardıma çekinmeden başvurmaktadırlar.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar