2020’nin En İyi 10 Akıllı Telefon

Paylaşmayı unutmayın.

2020 – En İyi 10 Akıllı Telefon – Akıllı telefonların evrimine bakarsanız aslında ne kadar uzun bir yol aldıklarını görebilirsiniz. Eskinin yavaş, küçük ekranlı ağır telefonlarının yerini devasa ekranlı, hızlı ve hafif telefonlar aldı. Artık akıllı telefon kullanıcıları belirli bir doyuma ulaştığı için markalarda kendilerini farklı kılmaya yarayacak yeni özellikler bulma arayışlarına başladı. Samsung ve Huawei gibi bazı markalar katlanabilir teknolojilere, Xiaomi gibi şirketlerde 5G modem ve yapay zeka ile daha iyi performans gösteren cihazlara odaklanmaya başladı. 

Peki bu bizim için ne anlama geliyor? Bu demek oluyor ki 2020 yılı akıllı telefon pazarı için devrim niteliğinde bir yıl olacak. Şimdi gelin 2020’de bizi nasıl sürprizlerin beklediğine beraber bakalım. 

2020 – En İyi 10 Akıllı Telefon

1) iPhone X Fold 

Samsung, yakın zamanda MWC’de katlanabilir akıllı telefonunu tanıttıktan sonra Apple’ın da kendi katlanabilir akıllı telefon teknolojisini patentlediği haberleri ortalıkta dolaşmaya başlamıştı. Dolayısıyla Apple’ın ilk katlanabilir cihazının 2020’de ortaya çıkması bekleniyor.

Apple’ın patentinde yapılan bir çalışmaya göre cihaz tasarım olarak harika gözüküyor. Ne kadar ortaya çıkan haberlerin büyük bir kısmı doğru olmasa da ortaya çıkacak tasarımın mükemmel olacağından şüphemiz yok. Tabii ki tüm çalışmaların ışığında bu cihazın diğer üst model katlanabilir cihazlardan %50 daha pahalı olması çok muhtemel gözüküyor. 

2) Huawei P40

Huawei eğer ki normal stratejisini izlerse MWC 2020’den tam bir ay sonra Huawei P40, P40 Pro ve 5G modelerini görebileceğiz. Kuşkusuz 2020’nin en ilginç telefonlarından biri olacak Huawei P40 ve P40 Pro şimdiden Huawei P30’un halefi olarak görülüyor. 

Huawei’nin P serisi fotoğrafçı kimliğiyle ön plana çıkıyor. Bu sebeple P40 muhtemel bir 5. kamera alıyor olabilir. Penta Lens kameralar Nokia 9’da hiç iyi durmamıştı fakat Huawei’de bu potansiyel var. Halihazırda P30 üzerinde denenmiş HiSilicon Kirin 990 Chipset ile gücüne güç katacak P40 modelini biz de sabırsızlıkla bekliyoruz.

3) Samsung Galaxy S11 

Samsung her zaman şaşırtıcı ve ilginç fikirler ile gelmiştir. Bu seferde tamamı ekrandan oluşan çerçevesiz bir modeliyle karşımıza çıkıyor. Çok şık tasarımı bizi oldukça etkilese de aklımıza birçok soru gelmiyor değil: Peki ön kamera, şarj portu ve kulaklık girişi nerede? 

Raporlara göre bu akıllı telefonda ekran altı kamera, ekran parmak izi sensörü ve kablosuz şarj bulunuyor. Bu aynı zamanda kablosuz kulaklık kulaklık kullanmak zorunda olduğunuz anlamına geliyor. Çok heyecan verici bir telefon olduğu doğru fakat aklımızda hala birçok endişe bulunuyor doğrusu. 

4) One Plus 8 

OnePlus 2014 yılında beri her sene çıkardığı modelleriyle kullanıcılarını her zaman heyecanlanmıştır. Bu sene çıkardığı OnePlus 7 serisinden sonra OnePlus 8’den beklentimiz bir hayli fazla. 

Bu modelinden OnePlus 7 serisinde olduğu gibi 2 farklı modelle geleceğini öngörüyoruz. Daha geniş bir ekranla piyasaya sürüleceğinden daha gelişmiş bir kamera ve daha büyük bir bataryaya sahip olacaktır. Kullanıcılar için gelişmiş bir HDR ekranla gelmesi oldukça muhtemel olan OnePlus 8’de aynı zamanda “Google Pay” gibi temassız ödeme yöntemlerinin de gelmesi bekleniyor. 

5. Xiomi Mi Mix Flex 

Katlanabilir telefon marketine Xiaomi’de katılma sürecinde. Mi Flex, önde büyük bir ekran ve arkada ikinci bir ekranla çift ekrana sahip olacak. 

Bu tasarımda 3’lü kamera kurgusu gizli kulaklık ve pop-up selfie kamera da bulunuyor. Bu yenilikçi tasarım, Qualcomm Snapdragon 855 Chipset ve Android 9.0 Pie işletim sistemiyle birleşerek çok güçlü bir kombinasyon ortaya çıkartıyor. 

6) Nokia 10

Kulağa gerçeklikten çok uzak gelse de Nokia yeniden akıllı telefon pazarına girmeye çalışıyor. Bu modelinde telefonun arka tarafında çift eksenli 48 MP geniş açılı kamera sensörlerinin 4 eksenli Optik Görüntü Sabitleme ile bir araya getirildiği söyleniyor.

Öte yandan 16 MP’lik ön kamerası ve 1080p çözünürlükte video kaydetmeyi başaracak teknolojisiyle oldukça ilginç bir model olacağa benziyor. Söylentilere göre Nokia 10’un 6.5 inçlik ekrana sahip olacağı ve toz, su gibi dış etkenlere dayanıklı olacağı öngörülüyor. 

7) LG G9 ThinQ 

Açıkcası MWC 2020’de açıklanacak olan LG G9 hakkında bildiklerimiz oldukça sınırlı. Ancak endişe verici bir şekilde LG G9 modelinin 5G’ye geçmeyeceğini, 5G’nin V serisiyle sınırlı kalacağını söylemesi üzerine beklentiler bir hayli düştü. Çift objektifli kamera, arka parmak izi sensörü, ekran çentiği gibi özellikleriyle zaten çağının bir hayli gerisinde kalan bu amiral gemisi model için işler hiç iyiye gitmiyor. 

Bununla birlikte, ekran ve ses konusu da hala LG hala harika iş çıkartıyor. Ayrıca LG G9 3.5 mm kulaklık girişini destekleyen tek amiral gemisi model olması da epey ilginç doğrusu. 

8) Xiaomi Mi 10 

Söylentilere göre Xiaomi yeni amiral gemisini MWC 2020’den birkaç gün önce piyasaya sürecek. Xiaomi Mi 10,  Qualcomm Snapdragon 865 seti, devasa 64MP Samsung kamerası ve MIUI 10 ile 2020’de çıkacak akıllı telefonlar arasında en çok beklenen model diyebiliriz. 

Tüm bunlara ek olarak 3300 mAh’den 5000mAh’ye çıkartılan batarya gücü ve 6.2 inçlik ekranıyla kullanıcılarını mest edecek gibi gözüküyor. 

2020 akıllı telefon piyasası için çok hareketli bir yıl olacakmış gibi gözüküyor. Bir taraftan çok güçlü ve aynı zamanda bir o kadar narin telefonlar gelirken diğer taraftan katlanabilir telefonlar gibi çok farklı cihazlar karşımıza çıkıyor. Bakalım 2020 akıllı telefon pazarında bize ne gibi sürprizler getirecek hep birlikte göreceğiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar