2020 Dönüm Noktası: Dijital Trendler

dijital-trendler

Paylaşmayı unutmayın.

2020 Dönüm Noktası: Dijital Trendler – Dijitalleşme ve dijital trendler son zamanlarda hepimizin hayatının en içinde yer almaktadır. 2020’e girdiğimiz süre ile birlikte de hepimizin hayatında olan merak ettiği, ilgilendiği bu trendler gelişim göstermektedir. Peki, 2020’de öne çıkacak dijital trendler nelerdir? Hangi alanlarda trendler faydalı şekilde kullanılabilir? İnsanlar hangi alanlara yönelebilir?.. gibi sorulara cevap vereceğiz.

Pazarlama, halkla ilişkiler, içerik üretim ajansları gibi dijital alanda öne çıkacak birçok trend bulunmaktadır. Bizde sizlere, işimize oldukça yarayan ve sürekli kullandığımız yeni yılda da gündeme gelecek olan bazı dijital teknolojilerden ve gelişmelerden bahsetmek isteriz.

2020’de Beklenen Dijital Trendler

Drone’lar

dijital-trendler-drone
Vitaly Vlasov adlı kişinin Pexels‘daki fotoğrafı

Drone’lar geçtiğimiz birkaç yılda adlarını her alanda duyurdular. Bu yılda yetenekleri gelişerek 2020’ye damgasını vuracaktır. Sağlık, iş, eğitim, eğlence gibi alanlarda yaygınlaşarak drone’lar kullanılacaktır. Olduğumuz her alanda, girdiğimiz her sektörde sıkça dronlar ile karşılaşacağız. Geçtiğimiz yıllarda tarımcılıkta ve düğünlerde oldukça kullanılmasının bir diğer sebebi ise ulaşılabilir fiyatlarda olmalarıdır.

5G Teknolojisi

Dönüm noktası olan teknoloji dünyasında 2020 yılında 5G gündeme gelerek ön plana çıkacaktır. Endüstrinin gelişmesi ve dünyanın artık küçük bir köy haline gelmesi iletişim ve internet sayesinde olmuştur. Küresel çapta 5G teknolojisini kullanabilecek, sürücüsüz araçlar, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, uzaktan ameliyat ve nesnelerin interneti (IoT) gibi teknolojiler, 5G ile hayatımıza daha fazla entegre olacaktır. Akıllı telefon üreticileri 5G uyumlu cihazlarını piyasaya sunmaya başlamışlardır. Gelecek dönemde de 5G’yi ve 5G kullanılan cihazları sıklıkla duyacağımızı söyleyebiliriz. Bknz. Tesla model arabalar sayısını her geçen gün arttırmaktadır.

Geçen Yıl Olduğu Gibi Podcast’ler Revaçta Olacak

Bilgi ve eğlencenin bir arada sunulmasıyla birlikte yeni trend olarak podcastler ön plana çıkmaktadır. Tüketim çağında her yenilik insanlara iyi gelmiştir. İnsanlar sadece boş zamanlarında değil spor yaparken, yemek yerken, araba kullanırken bile tercih eder olmuştur. Dinleme işlemine alternatif olduğu için çokça kullanılmaya başlamıştır. Çok fazla çeşitlilik olmasa da zamanla birlikte farklı alanlarda farklı konuşmacılarla birçok podcast yayınlanmaya başladı. Hatta 2019 yılında çok fazla talep gören podcastler tükenmiştir. Ancak 2020 yılında da devam edecek ve yeni içerik üreticileri ile sayı artarak tüketiciye ulaşacaktır.

Çevrimiçi (Online) Eğitimler

Son dönemlerde çevrim içi eğitim oldukça popülerdir. Sadece öğrenciler değil, birçok insan bir yere gitmeden istediği çevrim içi kurstan, istediği alanda kendini geliştiriyor. Bu alan Udemy, Youtube gibi platformlar ile başlasa da birçok yeni platformlar ile kendini güncelliyor. Yeni yılda da çevrim içi eğitimler esneklik ve düşük maliyet olarak ön plana çıkacaktır. Özellikle dil konusunda Cambly ile bu yıl daha fazla kişi bu eğitimlere katılacak ve sektör büyüyecektir. Aynı zamanda bu alandaki kurslar daha fazla çeşitlilik gösterecek, hızla gelişecek ve daha fazla talep görebileceğini söyleyebiliriz. Yani, son dönemlerde çok yaygınlaşan çevrim içi kurslar gençlerin daha fazla ilgisini çekip bu alana yoğunlaşacaklarını bilmeliyiz.

Sanal Gerçeklik ve Horizon

Facebook-horizon-dijital-trendler
@networkdizayn

Her işte öncelik amaç insanların dikkatini çekmek ve algı yaratmak Gerçeklik gözlüklerinin de 2020 yılında genişletilerek piyasalarda ön plana çıkması beklenilmektedir. Böylelikle 360 derece videolar, olağanüstü içeriklerle insanların ilgisini daha fazla çekecek ve insanlar içinse muhteşem bir deneyim ile karşımıza çıkacaktır. Facebook yıllardır sanal gerçeklik alanında istediği başarıyı yakalayamasa da Sims benzeri bir evren ve sanal gerçekliği birleştirerek Horizon adında yeni bir iş üzerinde çalışıyor. Bu teknolojinin bu yıl içerisinde patlaması beklenmektedir.

Siri, Alexa, Google… Robot Asistanlar

Robotların insan yaşamındaki yerini geçmişten günümüze düşünecek olursak farklı alanlarda hep hayatımızdaydı aslında ve birbirinden farklı dünyalarda insanlar robot hasta bakıcıları, güvenlik görevlileri ve garsonlar kullanıyor. 2020 yılında da bu teknoloji evlerinize kadar gelecek, günlük hayatınızda birçok işi kolaylaştıracak ve kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir hale gelecek. Yani resmen hayatınızın bir parçası olacak. “Hey Siri, Alexa yada Okey Google” sözlerini daha çok kullanmaya başlayacağız gibi duruyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar