2019’un En Yaratıcı Reklam Kampanyaları

2019’un En Yaratıcı Reklam Kampanyaları

Paylaşmayı unutmayın.

2019’un En Yaratıcı Reklam Kampanyaları – Bir senenin daha sonuna yaklaşmaktayız. 2019 sizin için nasıl geçti bilmiyoruz ama bazı markaların bu yılı çok verimli geçirdiğinden eminiz. Özellikle pazarlama alanındaki yaratıcılıklarıyla ön plana çıkan markalar bu seneye damgasını vurdu. 

Belki bu sene çok farklı reklam ve pazarlama kampanyası görmüş olabilirsiniz. Yeni stratejilerin geliştirilmesi ile birlikte reklam kampanyalarının da oldukça farklılaştığını söyleyebiliriz. Bu değişim tabiki oldukça yaratıcı reklamları da beraberinde getirdi. Biz de sizin için aralarından en beğendiklerimizi aşağıda derledik. Şimdiden iyi seyirler!

En Yaratıcı Reklam Kampanyaları

10. Guinness Clear

Ünlü İrlandalı bira üreticisi Guinness’i mutlaka duymuşsunuzdur. Simsiyah birası ve kendisiyle özdeşleşen bardağıyla tanınan Guinness, her zaman reklam konusunda farklı içerikler ortaya koymayı başarmıştır. Ama bu sefer durum daha da farklı. Reklamda pazarlanan şey sadece su. Reklam Guinness bardağına doldurulan su ile başlıyor ve müşteriler sadece su içiyor. Reklamın vermek istediği mesaj ise oldukça net: Hatırlayabileceğiniz bir akşam olsun.

https://www.youtube.com/watch?v=8vVOv1uU1yc

9. National Geographic: ‘Missing Cat’

National Geographic ve Tin Man işbirliği ile yapılan bu kampanyada aynı zamanda sokak sanatçısı Den Zeus Colman ile çalışıldı. Colman, kaçak avcılık ve çevre sorunları nedeniyle sayıları oldukça azalan Afrika Yaban Aslanlarına dikkat çekme amaçlı Londra Meydanı’na devasa bir kayıp kedi ilanı yaptı. Yoldan geçenler yaklaştıkları zaman reklam yerine neslinin son kalanlarından Archie’nin kayıp ilanını gördüler. Oldukça etkili olan bu çalışma günlerce Londra Meydanı’nında sergilendi. 

8. Stella Artois: ‘Change up the Usual’

Belirli karakterler belirli içkilerle özdeşleşmişlerdir. Örneğin Sex and the City karakteri Carrie Bradshaw’ı Cosmopolitan harici bir içkiyle görmek çok zordur. Ya da The Big Lebowski’nin ünlü “Dude”unu White Russian’sız hayal edemezsiniz. Ünlü bira markası işte tam olarak bu kalıpları yıkmaya karar veriyor. Oldukça eğlenceli bir reklam filmi ortaya koyan Stella Artois, ünlü isimlerle birlikte yaratıcılığını konuşturuyor. 

7. Gillette: ‘The Best a Man Can Be’

Jilet devi Gillette modern dünyanın en büyük kalıplarından birini yani “erkeklik” konusunu ele almaya karar verdi ve bunun sonucunda oldukça ilgi topladı. Reklam, modern topluma nüfuz etmiş olan maço, sert ve baskın erkeklik tanımını eleştirirken bunu insanların hayatlarından deneyimler sağlayarak sundu. Özellikle filmin en sonunda verilen “Olabileceğin En İyi Erkek Ol” mottosuyla öne çıkan reklam 2019’un en çarpıcı reklamlarından biri olarak gösteriliyor. Birçok kesime örnek olması gereken bu filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

6. IKEA : “Silence the Critics”

İsveç merkezli ev mobilyası satıcısı IKEA, İngiltere ve İrlanda için ilk Noel kampanyasında oldukça farklı bir konsept kullanıyor. Film, dağınık ve pis bir dairenin içinde çürümeye yüz tutmuş süslerin konuşmasıyla başlıyor. İçinde yaşayan aileyi yaptıkları “trap” müzikle alır bir eleştiriye maruz bırakılan süsler aile tarafından göz ardı ediliyor. Ta ki ailenin akşama eve misafir geleceğini öğrenene kadar. Organize bir şekilde harekete geçen aile bir anda tüm evi topluyorlar ve yeni eşyalarla (elbetteki IKEA) donatıyorlar. Mother London işbirliği ile oluşturulan bu reklam yaratıcı rap müziği ve benzersiz mizahıyla izleyicileri güldürmeyi başarıyor.

5. Apple – Holiday Surprise 

Yılbaşı tatili gelmek üzere ve markalar bu tatili reklamlarında oldukça kullanmakta. Amerikalı teknoloji devi Apple’da bu fırsatı kullananlardan. Bu reklam filmi, iki genç kızın tatil için dedelerinin evine seyahat ettiği bir aileye odaklanıyor. Ne zaman kavga etseler ya da yaramazlık yapsalar kızların ellerine hemen bir iPad tutuşturuluyor. Dedelerinin evindeyken de iPad aynı amaç için kullanılıyor. Tüm bu süre zarfında büyükbabanın üzgünlüğü göze çarpıyor. Filmin sonunda ebeveynlerin aslında çocuk bakıcısı olarak kullandığı iPad’leri çocukların dedeleri için bir “video”  hediye oluşturmada kullandığı ortaya çıkıyor. Son sahnede kendinizi harika ve sıcacık hissedeceğiniz bu filmi, hemen aşağıdan izlemenizi tavsiye ederiz. 

https://www.youtube.com/watch?v=LDeRyyDrS40

4.Google – Heroes 

Google, bu reklam filminde dünyanın dört bir yanından gelen kahramanları umut verici “Arama Yılı” adlı yıllık filminde kullanarak özellikle geçen yıl yarattığı pozitif eğilimi devam ettiriyor. Filmde dünyayı son on iki ay boyunca daha iyi ve heyecan verici bir yer haline getiren “kahramanlar” yer alıyor. Spordan bilime, eğlenceden sanata kadar dünyada değişiklik yaratmış insanlar teker teker Google’ın arama motorunda gözüküyor. Adeta bir senenin özeti niteliğinde olan bu filmi aşağıdan izleyebilirsiniz.

3. Amazon: ‘Not Everything Makes the Cut’

Dünyanın en değerli şirketinin reklamının kötü olmasını bekleyebilir misiniz? Elbette hayır. İşte bu reklam da tam Amazon’a yakışır bir reklam. Amazon’un ses asistanı Alexa için hazırlanmış bu reklam aslında ince bir hiciv içeriyor. Alexa’nın uygunsuz ürünler tarafından benimsenmesi durumunda ortaya çıkacak bazı komik senaryoları Forest Whitaker, Harrison Ford gibi Hollywood yıldızlarıyla sunuyor. Amazon’un kendi imkanlarıyla hazırladığı ve eşsiz mizah anlayışıyla harmanladığı bu reklamı mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz. 

https://www.youtube.com/watch?v=8y-1h_C8ad8

2.Nike: ‘Dream Crazier’

Bu reklam belki de izleyebileceğiniz en çarpıcı Nike reklamlarından biri olabilir. Ünlü tenis yıldızı, 23 Grand Slam şampiyonu Serena Williams’ın başrolünde olduğu ve seslendirdiği bu reklam filmi tüylerinizi diken diken edecek bir konuya sahip: Sporda cinsiyet yanlılığı ve haksız kalıplaştırma. “Dream Crazier” çeşitli spor dallarında haksız yere suçlanan, hakkında skandallar yaratılan ve cezai yaptırımlara maruz kalan kadınları anlatıyor. Dramatik müziği ve duygu uyandıran anlatımı da bu reklamı oldukça etkili hale getiriyor. 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=85&v=whpJ19RJ4JY&feature=emb_logo

1. Filli Boya 

2019’un En Yaratıcı Reklam Kampanyaları ilki de: Bu reklamı anlatmak için çok fazla söze gerek yok. Sadece izlemeniz yeterli. 

Gelişen reklam teknolojisi markaların yaratıcılıklarıyla birleşince ortaya yukarıda gördükleriniz gibi özgün reklamlar çıkıyor. Bu senenin en çarpıcı ve en yaratıcı reklamları bu şekildeydi. Bakalım seneye markalar bu sene ulaştıkları noktayı geçebilecekler mi.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar