2019 Yılı Sosyal Medya İstatistikleri

sosyal-medya-istatistikleri

Paylaşmayı unutmayın.

2019 Yılı Sosyal Medya İstatistikleri – Sosyal medya kelimesi hayatımıza ilk girdiği andan itibaren oldukça büyük bir yer kaplamaya başlamıştır. Önceleri kişisel amaçlarla kullanılan sosyal medya platformları zamanla en etkili pazarlama araçlarından biri haline gelmiştir.

Ders Niteliğinde 6 Sosyal Medya İstatistiği

Güncel Sosyal Medya İstatistikleri

Facebook, Youtube, Whatsapp, Twitter ve Instagram sosyal medya denildiğinde akla ilk gelen örneklerden sadece birkaçıdır. Platforumların sayıları her geçen gün artarken insanlarında sosyal medyaya ilgisi doğru orantıda artmaya devam etmektedir. Ortalama bir insan yukarıda saydığımız ve belki de aklımıza gelmeyen birçok sosyal medya hesabını tek bir gün içinde bile aktif olarak kullanıyor. Peki ya sosyal medyayı ne kadar çok kullandığınızı düşündünüz mü? Dilerseniz istatistik raporları ile bunu anlatalım:

• 2019 yılının 4. çeyreğinde sosyal medya kullanıcısı toplam 3,72 Milyar’ı bulmuş durumda. Bu da dünya nüfusunun %48 ‘i demek oluyor. Bu topluluğun ise büyük çoğunluğunu mobil kullanıcılar oluşturuyor. (3,66 Milyar)

• Sosyal medya kullanımında en çok değişen değer ise hiç kuşkusuz mobil kullanıcı oranlarıdır. Sosyal medya kullanıcılarının 5,15 Milyarı telefon ile işlem yapıyor. Bu da toplam oranın ortalama olarak %67 ‘lik bir oranına denk geliyor.

• En çok ziyaret edilen sosyal medya sitesi ise hâlâ büyük bir fark ile Facebook. Yılın son çeyreğinde 2,4 Milyar kullanıcı tarafından ziyaret edildi. Onun ardından ise sırasıyla Youtube ve Whatsapp geliyor.

• Facebook kullanıcılarının ise büyük bir kısmı Hindistan kullanıcıları. Hindistan 269 Milyon kullanıcı ile birinci sırada yer alırken, Türkiye 37 Milyon ile 10. Sırada yer alıyor.

• Facebook kullanıcılarının yaş aralığı ise bir çoğumuzu şaşırtacaktır eminim. Kaydedilen istatistik sonuçlarına göre aktif Facebook kullanıcılarının büyük bir kısmı 18 – 34 yaş aralığındadır.

• Instagram kullanıcılarında ise Hindistan 73 Milyon ile ikinci sırada. İlk sırada 116 Milyon kullanıcı ile ABD yer alıyor. Türkiye ise 37 Milyon kullanıcı ile 6. Sırada yerini alıyor.

• LinkedIn ‘de ise durum çok farklı değil. Kullanıcılarının büyük çoğunluğu 25 – 34 yaş aralığındadır. Bu yaş aralığındaki kullanıcılar toplam ziyaretin %60 ‘ını oluşturuyor. 25 – 34 yaş aralığında kadın kullanıcı oranı %26 iken erkek kullanıcı oranı %34’dür.

• Ayrıca Google aramalarında da ilk sıralar sosyal medya sitelerine ait. En çok aranan site Facebook iken onu 2. Sırada Youtube takip ediyor.

• Youtube 18-24 yaş aralığındaki genç kesimin %96 ‘sına hizmet veriyor.

• Kadınlar Youtube ‘da genellikle güzellik videolarını izlerken erkeklerde bu siyaset, oyun ve futbol videolarına dönüyor. Her gün 30 milyon kişi tarafından kullanılan Youtube ‘u en çok kullanan ülke ise %15,8 ile ABD oluyor. Hemen ardından %8,2 ile Hindistan ve %4,6 ile Japonya geliyor.

twitter @unsplash

Twitter hala popüler mi?

• Twitter ise azalıp artan bir grafiğe sahip. 13 – 17 yaş aralığı %9,2 kullanıcıya, 18 – 24 yaş arası %24 kullanıcıya, en çok kişinin bulunduğu yaş aralığı ise %29,6 oranıyla 24 – 34 yaş arasına aittir. 35 – 49 yaş arası %21,7 kullanıcıya, 50 yaş ve üstünde ise %15,2 kullanıcıya sahiptir. Toplam kullanıcını %65,2 ‘lik kısmı erkeklere, %34,8 ‘lik kısmı ise kadınlara aittir.

• Twitter 2019 yılının 4. Çeyreğinde en çok ABD tarafından kullanıldı. 48 milyon kullanıcı ile ABD birinci sırada. Sonrasında 35 milyon ile Japonya ve 14 milyon ile Rusya geliyor. Türkiye ise 8 milyon ile 6. Sırada.

İşinizi Sosyal Medyada Büyütmenin 8 Yolu

Tüm bu özet veriler göz önüne alındığında (WeAreSocial) sosyal medya her geçen gün güç kazanacak gibi gözüküyor.

Peki sizce ”Nereye Gidiyor Bu Sosyal Medya? ”

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar