İşinizi Sosyal Medya İle Büyütmenin 8 Yolu

Paylaşmayı unutmayın.

İşinizi Sosyal Medya İle Büyütmenin 8 Yolu – Her yeni gün, ortaya pek çok teknik atılmaktadır. Bu teknikler belirlenirken etki gücüne göre seçim yapılmaktadır. Hangi ortamda ve hangi sektörde kullanılacak olursa olsun en fazla etki gücüne sahip yolların başında internet gelmektedir. Milyarlarca insanın zaman fark etmeden her saniye kullandığı açıkça ortadır. Teknolojinin gelişimi ve etki alanının sınırsız şekilde büyümesi ile pek çok endüstri ve hizmet alanının gelişmesi için yeni yollar açılmıştır.

@webtekno.com

1) İnternet’in Gelişen Yüzü : Blog

İnternet her geçen gün kendisine bir şeyler eklemektedir. Gelişimi her an devam etmektedir. Bunlardan birisi de bloglardır. Blog, sosyal medya dünyasında kalitesi ve seviyesi ile ön plana çıkan bir seçenek durumundadır. Blog ile firma ve markaların ortaya çıkışı, özellikleri, gelişimi ve müşteriye verebilecekleri seçenekler anlatılabilir ve daha iyi anlaşılabilir bir iş potansiyeli ortaya çıkabilir.

2) Sosyal Ağları Entegre Etme :

Sosyal medya uçsuz bucaksız bir dünyadır. Facebook, Twitter, İnstagram, Snapchat, YouTube vb. pek çok mecra vardır. Bunların kendilerine özgü özelliklerine göre kullanımı ile birlikte firmanın gelişimi daha hızlı ilerleyecektir. Örneğin; İnstagram’da firma ile ilgili fotoğraflar, Facebook’da çalışma alanları ile ilgili bilgiler, Twitter’da yeni duyurular ve reklamların bilgisinin verilmesi gibi aynı işle ilgili farklı davranışların sergilenmesi olumlu yansıyacaktır firmaya.

3) Sosyal Ağların Şeffaflığı ve Aktifliği :

Kullanılan sosyal ağların farklı konulardan bahsetse dahi müşteriler tarafından açık ve net bir şekilde müşteriye dönüt vermesi ve ulaşılabilir olması gerekmektedir.

unsplash

4) Verimli Olan Sosyal Ağa Odaklanma:

Her sosyal ağ, aynı verimliliğe sahip değildir. Popüleritesini yitiren ve az kullanılan ağlarda firma için yeterli tepki ortaya çıkmayabilir. Bunun için en fazla verimliliğe sahip ağa daha fazla önem verilmelidir.

5) Firma ile Sosyal Medyayı Bütünleştirme :

Reklam sadece sosyal medya ile sınırlı değildir. Fakat, sosyal medyanın gücü diğer reklam alanları ile ölçülemez. Anlık olarak milyonlarca insana ulaşabilme potansiyelini göz önünde bulundurarak her noktaya kadar firma bütünleşmelidir sosyal medya ile. Firmada olan en ufak değişiklikler müşteriye duyurulmalıdır.

6) İçerik ve Ürünün Uyumu :

Firma, bir ürünü ya da işi pazarlarken müşterilere sunarken, kullanılan kelimeler, verilen mesajlar ana ürün ile uyum içinde olmalı. Müşterilerin dikkatini çeken noktalar, ürünle aynı olmalıdır.

sosyal-medya-ile-büyütün
sosyal-medya-ile-büyütün

7) Süprizler ve Hediyeler :

Özellikle alışveriş merkezlerinin yaygınlaşması ile birlikte müşterilere farklı şekilde iş sunma zorunluluğu doğmuştur. Firma müşterilere ister alışveriş yapsın ister yapmasın çeşitli hediyeler sunarak dikkati çekmeli,firmaya olan hoşnutluğu arttırmalıdır.

8) Satış Politikası ve Sosyal Medya Dengesi :

Sosyal medyada her zaman popüler olma imkanı vardır. Fakat her popüler olan sevilmekte ya da her popüler olan firma büyük oranda satış yapmamaktadır. Alışılmış duyarsızlığa itmemelidir sosyal medya firmayı. Bu duruma düşmemek için satış politikasına sosyal medya da sadık kalınması ve kaybolmamalıdır sosyal medyada firma.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar