2018’in İlk Yarısında En İyi Teknolojiler

Paylaşmayı unutmayın.

Zaman ne de hızlı akıyor değil mi? Nitekim 2018 yılını yarıladık bile! Daha dün “Yılbaşını nasıl geçirsek” diye düşünüyorduk oysa. CES, Mobil Dünya Kongresi ve geliştirici konferans sezonu dikiz aynasında belirdi. Bu da demek oluyor ki bazı teknolojilere göz atmak için yeterli doneye sahibiz. İnanıyoruz ki istek listenize eklemek isteyeceğiniz, tatlı parçaları bulabileceksiniz.Yılın ikinci yarısında göreceğimiz birçok şey olsa da (yeni iPhone’lar, Piksel 3, vd.) şimdilik 2018’in ilk yarısında en iyi teknolojiler başlığını bir inceleyelim.

10’dan geriye sayıyoruz!

10. Dyson Cyclone V10

Dyson Cyclone V10

@i.amz.mshcdn

Dyson Cyclone V10’un kompakt boyutu sizleri aldatmasın. Bu el tipi vakum ciddi bir emiş gücüne sahip. Dyson aslında o kadar güçlü ki vakum araçlarının geleceğini vakum motorunda saklıyor ve artık tak – çıkarlı vakumlar geliştirmiyor. Cyclone V10’lar biraz ağır olsa da bu, evinizdeki tüm toz partiküllerini emecek kadar yeterli olacak, dolgun bir batarya anlamına geliyor.

9. Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro

@cdn.vox-cdn

Trump yönetimi taratından Amerikalılara casusluk yaptığı iddia edilse de Huawei’nin akıllı telefon inovasyonu üzerine bildiği birkaç şey var gibi görünüyor. Huawei, P20 Pro’yu bir değil, iki değil üç kamera ile donatmış! Bu, bir telefon için biraz aşırı mı? Bunlar, diğer telefon kameralarını havaya uçuran, düşük ışık ve gece fotoğrafları anlamına gelmezse evet, aşırı. Ayrıca P20 Pro, tatlı bir “alacakaranlık” gardient rengi ile geliyor. Harika!

iPad Pro

@telenews

En iyi tableti mi arıyorsunuz? Cevap hala değişmedi. En iyi tablet iPad! Apple, 9,7 inç ekrana sahip en ucuz iPad’ini daha hızlı bir A10 yongası ve Apple Pencil desteği (iPad’in Pro sürümü olmayan ilk model model) ile güncelledi. 329 $’lık başlangıç fiyatı ile iPad (2018) rekabeti ortadan kaldırıyor. Rekabet mi dedik az önce? En Kötü iPad Yarışması diye bir şey yok ki!

7. Apple HomePod

apple homepod

@cnet4.cbsistatic

Doğal olarak HomPod, Amazon Echo veya Google Home’dan daha pahalıdır. Ayrıca (kendisi duymasın) Siri, Alexa veya Google Asistan kadar akıllı değildir. Artı ses kontrollerinden en iyi şekilde yararlanmak için Apple Müzik’e ihtiyaç vardır. Ancak hali hazırda Apple ekosisteminde yaşıyorsanız HomePod, kompakt bir akıllı hoparlörler arasında tartışmasız en iyi sesi sunar. Karşılaştırıldığında Echo ve Google Home’un çıkardığı ses çöp gibi kalıyor. HomePod, daha yüksek ses çıkarmasının yanı sıra daha net ses ayrımı sağlar. Paranız varsa stereo eşleştirme ile kulaklarınız bayram edecektir. En iyi akıllı hoparlör demek yanlış olmaz!

6. Samsung Galaxy S9 ve S9 +

samsung s9 s9+ özellikleri

@jakpost

Apple’ın baş düşmanı Samsung, bu sene nihayet “amiral gemisi” Galaxy S telefonlarını mükemmelleştirdi. Galaxy S9 ve S9+, S8 ve S8+, tasarım açısından kendinden öncekilerden çok farklı değildir ancak bunun iyi bir şey olduğu söylenebilir. Böylece tüm detaylar, doğru bir şekilde kasa üzerine yerleştirilebilir. Parmak izi sensörünün mantıklı bir konumda olması, stereo hoparlörler, çift kamera (S9+) ve iris tarayıcı ile yüz kilidini tek bir özellikte birleşmesi bu durumu daha iyi anlamamızı sağlayacaktır. En iyi akıllı telefon listesinin üst sıralarında yer alıyor.

5. DJI Mavic Air

Mavic Air drone

@ytimg

DJI’nin Mavic Pro’sundan daha küçük, katlanabilir bir drone yapmanın mümkün olduğunu düşünmemiştik ama yanıldık. Mavic Pro’dan yüzde 41 oranında daha küçük olmasına rağmen kompakt ve katlanabilir Mavic Air, neredeyse aynı derecede güçlü. Mavic Air, 21 dakikaya kadar uçabilir, Saatte 42,5 mil hıza ulaşabilir ve 4K video çekebilir. Ayrıca Spark ile aynı el hareketleriyle kontrol edilebilir ve Mavic Pro’dan daha iyi bir istihbarat ve engellerden kaçınma sistemine sahiptir.

4. Oculus Go

Oculus Go VR gözlükler

@vrheads

Oculus Go, VR başlıklara dair bir başlangıç için her şeye sahip: Hepsi bir arada, kablosuz ve uygun fiyatlı. Oculus Rift veya HTC Vive Pro kadar güçlü olmasa da Go, birkaç dakika veya birkaç saat boyunca kolayca kaybolabileceğiniz etkileyici bir sanal deneyim sunuyor. Go’nun askılı ve takılı tasarımı, bilgisayarlarla veya akıllı telefonlarla zorluk yaşamayacağınız anlamına gelir. Eller aşağı! Go, VR başlıkların iPhone’udur.

3. Boosted Mini S and X

Boosted Mini S and X kaykaylar

@mshcdn

Boosted’in elektrikli kaykayları hız, menzil ve güvenilirlik açısından altın standarttadır. Ancak geniş boyutu, 1, 400 $+’lık fiyat etiketi ile birçok müşteriye ulaşmasını engellemiştir. Ancak burada karşımıza Mini S ve X modelleri çıkmaktadır. Elektrik panosu daha küçük ve daha şık olmakla kalmıyor, Mini S’e göre 749 $ daha ucuz bir fiyatla satışa sunuluyor. Boosted Mini’nin diğer elektrikli kaykaylar gibi numarası yok – Mini S, saatte 18 mil hızla 7 mil’e kadar bir menzile sahip.

2. Huawei MateBook X Pro

Huawei MateBook X Pro

@aolcdn

Huawei’nin MateBook X Pro’su ince, hafif ve aslında (Apple’ın şu anki MacBook Pro’larının aksine) yazmak için eğlenceli bir klavyeye sahip. 13,9 inçlik (3,000 x 2,000 çözünürlük) dokunmatik ekranın, gerçekten ince çerçevelerle göze batması söz konusu değil. Klavyeye yerleştirilmiş akıllı pop-up kamerası, tam boyutlu bir USB 3.0 bağlantı noktası ve parmak izi okuyucu olarak ikiye katlanan güç düğmesi de hoşumuza gitti. Haziran 2018 itibariyle yılın en iyi dizüstü bilgisayarı. MateBook X Pro ile oyun keyfini yaşamak isterseniz tıklayınız😊

1. OnePlus 6

oneplus 6 özellikleri

@ytimg

OnePlus’ın harika yükselişi, yıllardır Çin girişimlerini takip ediyor olduğumuzdan beklendik bir sonuç. En son OnePlus olan 6 modeli, bugüne kadar ki en iyi telefon. Samsung’un en iyisinden, daha az bir fiyata (yüzlü hanelerde fark ediyor) kaliteli bir donanım ve amiral gemisi telefon performansı sunuyor. Böylece 2018’in ilk yarısında en iyi teknolojiler listemizin ilk sırasında yer almaya hak kazanıyor.

Yılın ikinci yarısında karşılaşacağımız teknolojileri heyecanla beklerken 2018’in ilk yarısında en iyi teknolojiler, sanıyoruz ki gelecek için fikir edinmemizi sağlıyor.

Güncel ve teknoloji ile kalalım!

Teknoloji organizasyonlarından söz etmişken CES 2018’de Öne Çıkan Teknolojiler yazımız da ilginizi çekebilir. Bu listede yer alan eşsiz android telefonlar ile oyun oynamak isterseniz de 2017’nin En İyi ve Ücretsiz 15 Android Oyunu yazımız sizleri bekliyor.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar