2018’in En İyi 13 Akıllı Telefonu

akıllı telefonlar

Paylaşmayı unutmayın.

Değişen teknoloji ile birlikte akıllı telefonlar hayatımızın odak noktalarından biri oldu. 2018 yılında ise adından sıkça söz ettirecek en iyi akıllı telefonlar listemize birlikte göz atalım.

Yazımızın yeni versiyonu 2019 listesi için sizleri buraya alabiliriz.

Böylece, özellikleri ile birlikte incelediğimiz telefonlardan hangisinin size en uygun olduğunu öğrenebilir ve kararınızı verebilirsiniz

13. Apple iPhone SE/6S/6S Plus

@apple

Bu telefonları aynı kategori içerisinde sunduk çünkü hepsi 2 yıl önce piyasaya sürüldü ve hala hepsi inanılmaz.

Apple’ın son yayınladığı işletim sistemi güncellemesi iOS 11 ile iPhone 6S Plus çok daha verimli bir akıllı telefon haline geldi.

Bu 3 model de harika kamerası, parmak izi sensörü ile dikkat çekiyor. Bu modellerin iPhone telefonlar için en büyük özelliği ise, alışılagelmiş kulaklık girişinin bulunduğu son modelleri olması.

12. HTC U11

@businnessinsider

Hızlı işletim sistemi, mükemmel kamerası ve Google Assistant uygulamasının desteği ile müthiş bir cihaz üreten HTC, iki şeyi gözünden atlamış olacak ki kullanıcıyı rahatsız etmiş; standart kulaklık girişi ve ekran sınırları.

11. LG G6

@businessinsider

LG’nin amiral gemisi olarak adlandırılan akıllı telefon, su geçirmezlik özelliği ve Premium tasarımıyla kullanıcılara çok iyi bir akıllı telefon deneyimi sunuyor.

Çok iyi tasarlanmış çift kamerası ile muhteşem bir fotoğraf deneyimi sunarken, normalden daha uzun ekranı ile de telefondaki uygulamaları kullananlara harika bir deneyim sunuyor.

G6’nın tek geride kalan yanı; işlemcisinin Snapdragon 821’de kalmış olması. Telefon piyasaya sürüldükten sonra yürürlüğe giren Snapdragon 835 G6 telefonlarda bulunmuyor. En güçlü rakiplerinden Samsung’un Galaxy S8 modeline göre bir nebze geride kalıyor. Ancak yine de Snapdragon 821 de gayet iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

10. Essential Phone

@businessinsider

Arka tarafta seramik, yanlarda titanyum olmak üzere neredeyse kenardan kenara kadar görüntüleme sistemi ve ultra premium malzemelerden yapılmış bir kasa bulunduran Essential Phone, kullanıcılarına mükemmel bir akıllı telefon deneyimi sunuyor.

Hızlı işlemcisi ve yüksek çözünürlüklü kamerası ile dikkat çeken telefon 360 derece görüntü oluşturma ve wireless ile şarj etme imkânı veriyor.

9. Samsung Galaxy S8 and S8 Plus

@businessinsider

Şu ana kadarki en iyi görünüme sahip olan akıllı telefonlardan olan Galaxy S8 ve S8 Plus, iPhone 8’den daha çekici ve Note 8’den daha şık görünüme sahipler. S8 ve S8 Plus ile Samsung, S7 ile kullandığı kavisli cam tasarımını rafine etti. Ayrıca su geçirmezlik özelliği bulunan telefonlarda, geniş ekranı sayesinde kullanıcılara müthiş bir deneyim sunuyor.

En iyi kameralardan birine sahip olmasının yanı sıra, Apple Pay ya da Android Pay yerine; Samsung Pay aracılığı ile tüm pos cihazları aracılığı ile ödeme yapılabiliyor.

Bu telefonların listenin başında olmamasının sebebi ise saf Android yerine TouchWiz yazılım ara yüzünü kullanıyor olması.

8. Apple iPhone 7 and iPhone 7 Plus

@businessinsider

Android rakiplerine göre daha iyi uygulama ve daha iyi kullanıcı deneyimi sunan iPhone 7 ve 7 Plus, lansmanının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala popülerliğini koruyor. Son sürüm güncellemeleri ile satışa çıkarılan modellerin kendi aralarında da ufak farkları var. Tabi ki iPhone 7 Plus ekran olarak iPhone 7’ye daha geniş bir ekrana sahip. Bununla birlikte plus modelinde bulunan ve profesyonel bir  fotoğraf deneyimi sunan portre fotoğraf özelliği (bokeh efekti) aslında bir çok kullanıcıyı daha çok cezbediyor.

7. Huawei Mate 10 Pro

@huawei

Çin menşeili bir marka olan Huawei son yıllarda yaptığı ataklar ile akıllı telefon pazarında büyük bir paya sahip oldu. En iyi kamera markalarından birisi olan Leica ile işbirliği yapan markanın telefonları muazzam bir telefon deneyimi sunuyor. Huawei Mate 10 Pro modeli ise su geçirmezliği, çift kamerası 4.000 mAh olan güçlü bataryası ile dikkat çekiyor. Ayrıca kullandığı NPU aracılığı ile, cihazın güç tüketimini hem en iyi performansı hem de verimliliği sağlayacak şekilde ayarlayabilir.

6. Samsung Galaxy Note 8

@businessinsider

Harika dizaynı, ultra ince ekran kenarları, hızlı performansı, çift lensli kamerası ve güzel ekranı ile dikkat çeken akıllı telefon, adeta tüm Galaxy ve Note serilerinin iyi yönlerini bünyesinde toplamış gibi.

5. OnePlus 5T

@businessinsider

Eğer aradığınız şey tam bir fiyat-performans ürünü ise bu telefon tam size göre. Muhteşem performansı ve belleği ile dikkatleri çeken telefon kamerasındaki portre fotoğraf özelliği ile de profesyonel fotoğraf makinesi deneyimi sunuyor.

4. Google Pixel 2

@google

Alabileceğiniz en iyi akıllı telefon Google Pixel 2 olmayabilir ancak bu telefonun öyle bir özelliği var ki satın alma kararınızı etkileyebilir; en yeni ve en saf işletim sistemini kullanması.

Ayrıca Android sürümünün son güncellemesi yayınlandığı anda işletim sisteminizi güncelleyebiliyorsunuz ki bu güncellemeyi diğer Android işletim sistemine sahip telefonlarda yapamıyorsunuz. Pixel modeline göre Pixel 2 mükemmelleştirilmiş kamerası ve se geçirmezliği ile de dikkat çekiyor.

3. Google Pixel 2 XL

@google

Pixel 2’ye göre daha donanımlı olan Google Pixel 2 XL, daha büyük ekranı, sade ve şık görünümüyle dikkat çekiyor. Ayrıca kamerası da Pixel 2’ye göre daha da geliştirilmiş.

Google’ın bu telefonlar ile birlikte lansmanını yaptığı bir diğer cihaz da çevirmen kulaklıklar. Konuşma ile eş zamanlı olarak 40 farklı dile çeviri yapabilen bu kulaklıklar şimdilik sadece Google Pixel modelleri ile birlikte kullanılabiliyor. Sadece bu kulaklık bile aslında kullanıcıları Google Pixel modellerini satın almaları için bir itici güç haline geliyor.

2. Apple iPhone 8 ve iPhone 8 Plus

@businessinsider

Lansmanı geçtiğimiz Eylül ayında yapılan iPhone’un yeni modelleri, rafine edilmiş bir cam ve metal kasa, muhteşem bir kamera ve inanılmaz bir performans ile pazara çıktı. Yeni modellerde en dikkat çeken özellik ise wireless ile şarj edilebilmeleri.

1. Apple iPhone X

@businessinsider

Apple’ın 10. yılına özel iPhone 8 modelleri ile birlikte piyasaya sürdüğü, tamamen ekrandan oluşan iPhone X fiyatı dışında kullanıcıların büyük beğenisini kazandı. Kablosuz hızlı şarj desteği, mükemmel OLED ekranı ile kullanıcılarına eşsiz bir akıllı telefon deneyimi sunuyor. Fiyatının yüksek olduğunu söyledik ama en iyi akıllı telefonlar listesinin zirvesindeki bir telefon için çok da yüksek sayılmasa gerek.

Hepsi birbirinden harika ama son karar tabii ki sizin!

Hazır en iyi akıllı telefonlardan bahsetmişken bu telefonlara yakışacak Gelmiş Geçmiş En İyi Mobil Oyunlara da göz atmanızı öneriyoruz.

Kaynak

Sen de Gager Olabilirsin. Hemen Başvur!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar