15 Tatilde Gidebileceğiniz 5 Yer – Kışın Gidilecek Yerler

kışın-gidilecek-yerler

Paylaşmayı unutmayın.

15 Tatilde Gidebileceğiniz 5 Yer – Kışın Gidilecek Yerler – Tatiller, öğrenciler için olsa da aileler fertleri içinde bir rahatlama dönemidir. 15 tatil, yani eğitim – öğretim yılının ilk döneminin bitişi ile küçük aktiviteler başlar. 15 Tatil kış mevsimine denk geldiği için genelde kış turizmine rağbet oldukça artar. Kışın gidilecek yerler olarak ülkemiz oldukça zengin tatil beldelerine sahiptir. Tatilde birkaç günlüğüne gidip kafa dinlemek ve doğa yürüyüşlerine çıkılabilecek muhteşem güzellikte şehirleri bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda popülerleşen birçok kış aktivitesi de olmuştur. Bknz. Doğu Ekspresi… 15 Tatil için ailecek ya da arkadaşlarla gidilecek olan bu yerleri şöyle sıralayabiliriz:

Kışın Gidilecek Yerler

Bolu – Yedigöller

@eskirota

Bolu Yedigöller ülkemizde kış turizmini en iyi kullanan şehirlerdendir. 7 tane muhteşem gölü olan bu belde doğa yürüyüşü için oldukça güzeldir. Sabah erken saatlerde yürüyüş yapmak ve doğanın keyfini çıkarmak kadar güzel bir şey yoktur. Abant Gölü gibi gidip görülmesi gereken gölleri ile Bolu Yedigöller kışın gidilecek yerler listesinde birinci sıradadır. Çeşitli sıpa otelleri ile rahatça konaklama imkânları bulunmaktadır.

Çankırı – Ilgaz

@Gezipedia

Ilgaz kayak merkezi olarak ülkemizde oldukça sık ziyaret edilen turizm yerlerimizdendir. Son derece uygun fiyatlara kayak yapma imkânı sunan tesislerde keyifli vakitler geçirmek mümkün olmaktadır. Kışın gidilecek yerler arasında 1-2 günlük tatil yapılabilecek eğlenceli bir tatil beldesidir. Gitmişken Devrez Vadisi ve Ilgaz Dağı Milli Parkı da ziyaret edilirse güzel olur. Konaklama imkânları da uygun fiyatlara ayarlanabilmektedir.

Kocaeli – Kartepe

kartepe

Tam olarak hafta sonu kaçamağı diyebileceğim Kartepe kayak pisti ile birlikte de birçok turisti kendine çekmeyi başarmaktadır. 12 tane pisti olan kayak merkezinde keyifli anlar yaşanabilmektedir. Kışın oldukça güzel bir atmosferi olan Kartepe’nin ağaçlar arasındaki güzelliği insanı huzurla kaplamaktadır.

Nevşehir – Kapadokya

Kışın-gidilecek-yerler
@gezgintripod

Kışın gidilecek yerler olarak Kapadokya olmazsa olmaz tatil yerlerindendir. Peri bacalarının muhteşem manzarası tam olarak fotoğraf çekmeliktir. Gitmişken bir de balona binmek artık farz olmaktadır. Yaklaşık olarak 2-3 günlük bir tatil Kapadokya için yeterli olacaktır. Konaklama gibi çeşitli imkânlar biraz daha pahalı olsa da gitmeye değecek nadir yerlerden biridir diyebiliriz.

Kars – Sarıkamış

Kışın-gidilecek-yerler
@kronikgezgin

Ülkemizde en doğu bölgede yer alan Sarıkamış her yıl binlerce turisti kendisine çekmeyi başarmaktadır. Karın çok yoğun bir şekilde yağmasıyla kayak yapma gibi imkânlar doğmaktadır. 5 farklı pistin bulunmasıyla birlikte eğlenceli bir tatil geçirebilirsiniz. Hazır gitmişken Ani harabeleri ve Çıldır Gölü’nü de görürseniz çok iyi olacaktır.

Ayrıca geçtiğimiz bir kaç yılda Doğu Ekspresi adlı TCDD hizmeti oldukça revaçtadır. Doğu ekspresi Ankara’dan Kars’a toplamda 1 gün süren bir tren yolculuğudur. Seyahat etmenin bir başka yolu olan bu ekspres gençler tarafından oldukça beğenildi. Bu yüzden artık günlük 2 tren yola çıkmaktadır. Biri turistik biri normal seyir treni olan bu ekspreste 3 farklı seyahat seçeneği mevcuttur. Biri normal koltuk, diğeri örtülü-kuşetli olarak adlandırılan 4 yataklı bi’ oda ve sonuncusu yataklı vagon… Yataklı vagon 2 yatak, banyo/tuvalet ve kişisel alanı olan en gözde seçenektir. Eğer henüz haberiniz yok ise, YouTube ve İnternet’te oldukça fazla bilgi bulabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar