Taş Deyip Geçme – Doğal Taşlar ve Gizli Güçleri

doğal-taşlar-ve-gizli-güçleri

Paylaşmayı unutmayın.

Taş Deyip Geçme – Doğal Taşlar ve Gizli Güçleri – Taşlar, oluşum şekillerine göre morfolojik ve organik olarak çeşitli özelliklere sahiptir. Bulunduğu coğrafi ortamdaki özellikleri ve mitolojik misyonu ile enerji, güç ve şifa verdiğine inanılan değerli taşların dünya genelindeki sayısı 260 civarında olduğu saptanmıştır. Bu taşlardan 27’si ise Anadolu coğrafyasında yer almaktadır.

Kehribar (Amber) Taşı:

Kehribar, diğer ismi ile Amber taşı, özellikle Baltık denizinin derinliklerinde fosilleşmiş olarak toplanan bir maden ve organik taştır. En yaygın bulundukları coğrafi noktalar Hollanda, Sicilya, Ukrayna, İngiltere ve İsveçtir. Aşırı saydam yani renksiz bir yapıda olan amber taşı, içinde barındırdığı böceklerle hareketli bir yapıdadır.

@tech-worm.com

Kehribarın, milattan öncesine değin kullanıldığı İngiltere’de yapılan kazılarda ortaya çıkmıştır. Kehribar içinde barındırdığı böcek ve bitkileri kusursuz izolasyon ve mumyalama görevi gören reçine sayesinde bozulmadan bugüne kadar gelebilmiştir. Bu sayede geçmişin izlerini, bilgilerini bugüne taşıyabilecek güçtedir Amber.

Topaz – Sarı Yakut Taşı:

Maden olarak ilk çıkarıldığı zaman oldukça renksiz ve kötü görünen bir yapıda olan Topaz taşı, yüksek ısı ve baskı altında içinde barındırdığı renkleri ve parlaklığı açığa çıkarmaktadır. Görünüş olarak elmasa da benzeyen özelliği vardır. Geçmişte insanlar tarafından mit (destansı) bir anlam yüklenerek en kudretli taşlardan biri olarak adlandırılmıştır. Psikolojik olarak çöküntü yaşayan, vücuttaki negatif elektriği dışarı atan ve rahatlık sağladığına inanılan taş, aynı zamanda kadınların menapoz dönemlerindeki ağrılarını ortadan kaldırmaktadır. Bir diğer adıda aşk olan taşın her renkte yapısı vardır.

Akik (Stres) Taşı:

@taslar.net

Halk arasında stresi azalttığına inanılan taş, metabolizmayı düzenleyerek bedeni rahatlatmaktadır. Uykusuzluk ve karabasan olumsuzluklarının ortadan kalkmasını sağlar.Akik yüzük takan kişilerin karlı işler yapacağı ve bereketleneceği kanısıda hakimdir.

Amazonit (Uyum) Taşı:

Jeolojik yapısı ısıya uygun olmayan bir taştır. Aşırı heyecan, sinir ve öfke durumlarına psikolojik olarak etki etmektedir.

@isbiliravm.com

Turkuvaz (Firuze) Taşı:

Nazar boncuğuna şekil ve renk olarak bemzediğinden dolayı nazar taşı olarakda adlandırılan bir taştır. Özellikle migren (baş ağrısı) çeken kişiler bu taşı kullandıktan sonra rahatladıklarını ifade etmişlerdir. İçeriğinde barındırdığı mineraller sayesinde solunumu kolaylaştırıcı için ciğerlerde rahatlamayıda sağlayan bir taştır.

Ametist Taşı:

İçindeki mineral yoğunluğundan dolayı mor bir renkte olan taş, stres azaltıcı ve konsantrasyon sağlayıcı özelliği ile bilinmektedir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar