Zor Zamanlarda Ekip Yönetimi Ve Doğru İletişim Nasıl Olmalı?

zor-zamanlarda-ekip-yonetimi-ve-dogru-iletisim-nasil-olmali?

Paylaşmayı unutmayın.

Zor Zamanlarda Ekip Yönetimi Ve Doğru İletişim Nasıl Olmalı? – Beklenmedik durumlarda, girişimci liderlerden, ekibi bilgilendirmeleri, sakin ve güvende tutmaları beklenir. Liderlik ve iletişim becerilerinizi keskinleştirmek böyle zamanlarda size yardımcı olacak ve krizleri daha kolay atlatmanızı sağlayacaktır. Şu günlerde tersine dönen dünyada, iş gücü de tersine döndüğünden dolayı çalışanlar her zamankinden fazla tanıdık, güvenilirlik ve tutarlılık peşinde. Hal böyle olunca liderlere büyük bir görev görev düşüyor. Gallup’a göre belirsiz zamanlarda çalışanların, liderlerinde aradıkları dört ihtiyaç; güven, merhamet, istikrar ve umuttur.

Ekip Yönetimi ve Doğru İletişim

Güven 

pexels.com

Güven başkalarından talep edebileceğiniz bir şey değildir. Güvenilir bir lider olmak istemeniz, olacağınız anlamına gelmez. Ancak güvenilir bir lider olmak için yapacağınız bazı şeyler var.

-Bildiklerinizi ve bilmediklerinizi dürüstçe paylaşın.

-Yaptıklarınızı ve söylediklerinizi takip edin.

-Elinizden gelen her türlü kaynağı sağlayın ve ekibiniz için engelleri kaldırın.

-Ekibinize projelerdeki hedef ve beklentilerinizi net olarak belirtin.

Merhamet

pexels.com

Özünde şefkatli bir lider olmak, çalışanlarınızın refahını önemsediğinizi göstermek anlamına gelir. Ekibinizden birisinin neler yaşadığını anlayamayacağınız, şefkat gösteremeyeceğiniz anlamına gelmez. Bir lider olarak, bunların çeşitli yönlerden gelen baskılarla belirsiz zamanlar olduğunu kabul etmek önemlidir. Varsayımı yapmanın tam zamanı olmadığından, bunu doğrudan ekibinize bildirmek bile uzun bir yol kat ediyor.

Bu becerinizi genişletmek istiyorsanız, çalışanlarınızın nerede olduklarını ve sizden ne istediklerini belirlemek için bire bir dijital toplantılar kurmayı deneyin. Çalışanın konuşmayı yönetmesini veya aşağıdaki gibi sorular sormasını sağlayabilirsiniz:

Şu anda size ve ailenize hangi kaynaklar veya araçlar yardımcı olacaktır?Destek verebileceğim, uğraştığınız şey nedir?

Bu bilgilerden şunları düşünebilirsiniz:

-Kullanılmayan cihazlara (bilgisayarlar, tabletler, yazıcılar) ihtiyaç duyan personele ödünç verilmesi.

-Markette kullanmak üzere yollanan bir hediye çeki.

-Zor zamanlarda çalışmalarına yardımcı olabilecek biriyle bağlantı kurmak.

-İş yüklerini ayarlamak ve mevcut projelerde gerçekçi beklentileri iletmek.

İstikrar

pexels.com

Gündem karışıkken çalışanlar istikrar sağlayabilecek organizasyonlar ve liderlerle çalışmak istiyor. İstikrarlı olmak için iletişim çok önemlidir. Kararlılığınızı göstermek için yapabileceğiniz birkaç örnek var:

-Eldeki bilgileri doğrudan ekibinizle paylaşmak.

-Ekibinize ve onların sıkı çalışmalarının her zaman arkasında durmak.

-Destekleyebilecekleri alternatif projeleri belirlemek.

Umut

zor-zamanlarda-ekip-yonetimi-ve-dogru-iletisim-nasil-olmali?
Jonathan Borba adlı kişinin Pexels‘daki fotoğrafı

Gerçeklikten uzaklaşmamış bir ilham şu anda hepimizin kullanabileceği bir şeydir. Sonunda işlerin iyileşeceğine ve bu sürenin geçeceğine dair umut sağlamaktır. Bu geri dönüşün ne zaman olacağına dair belirli bir tarih veya fikrimiz olmadığında, küçük ilham kaynakları sağlayabilirsiniz. 

Bu şunları içerebilir:

-Günlük teşvik edici kısa videolar oluşturmak ve paylaşmak.

-Ekibinize, yaptıkları iyi şeyler için teşekkür etmek.

-Çalışanların resim ve video paylaşmaları için sanal bir alan belirlemek.

-Özel günleri (doğumlar, doğum günleri, yıldönümleri) kabul etmek ve kutlamak.

-Dünyanın dört bir yanından ilham verici umut hikayelerini paylaşmak.

Peki liderler başka ne yapabilir? Ekip arkadaşlarına başka ne şekilde yardım edebilir?

pexels.com

Liderlere düşen bir başka görev değişen koşullara en iyi şekilde adaptasyon sağlamak ve ekibe bunu yansıtmaktır. Enerjinizi koruyarak, yüksek motivasyon kaynağı olabilir ve ekibinizdeki etkilerini görebilirsiniz. Motive olmanın en iyi yolu zamanınız ve çabanızla büyük işler planlamak, uygulamak ve harekete geçmektir. Vizyonunuzu kurum içinde açıkça iletmek, başarıları kutlamak ve başarısızlıklar konusunda dürüst olmak da şarttır. Açık iletişim ve şeffaflık, güven oluşturmaya yardımcı olur. Ayrıca uzaktan çalışmayı sürdürürken ekibinizle ilişkileri koruyabilirsiniz. Zamanınızı koruyun ve akıllıca kullanın, bu şekilde günü hem daha verimli geçirebilir hem de ekip arkadaşlarınıza örnek olabilirsiniz. Stratejinizi ve vizyonunuzu yönlendirmede kimin en çok yardımcı olabileceğini değerlendirmeyi öğrenmek de sizin yararınıza olacaktır.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar