Pandemi Döneminde Pazarlama Alanında Nasıl Hareket Etmeli?

Paylaşmayı unutmayın.

Pandemi Döneminde Pazarlama Alanında Nasıl Hareket Etmeli ? – Covid-19, yaşama ve ekonomiye zarar veriyor. Bu gibi zamanlarda, ne hissettiğimizi adlandırmaya yardımcı olan terimler şunlardır: korku, kaygı, belirsizlik, keder. Ancak hayatta kalmak ve gelişmek için de olumlu ve hazırlıklı olmalıyız.

Her şeyi durdurup beklememiz gerektiğini düşünmüyorum. Ancak su, ekmek veya tuvalet kağıdı satmayan pazarlamacıların çoğuna tavsiyem; İçerik pazarlama planınıza sadık kalın!

Peki bunun dışında neler yapmalısınız?

Pandemi Döneminde Pazarlama Alanında Nasıl Hareket Etmeli?

1. Müşterilerinizi Hatırlayın!

Tavsiyem: şimdi müşterilerinizin her birine ulaşmak veya satış ve müşteri hizmetleri ekiplerinizden müşterilerinize orada olduğunuzu hatırlatmak için kişisel notlar göndermelerini isteyin. Belki sizden duymak istemediklerini düşünüyorsunuz ama şimdi onlara desteklerinden ötürü teşekkür etmek için en iyi zaman. Elbette CEO’nuz krizle ilgili herkese genel bir e-posta göndermek istiyor olabilir ama bunlardan yeterince gördük.

2. Pazarlama Karmanızı Yeniden Düşünün

Ilk olarak reklam bütçenizi, içerik tanıtımına kaydırın. Makalelerinizi paylaşın. Yıllık planınız henüz iptal edilmediyse gerçekleşmiyordur. Bu planı, nasıl sanal platforma uygun hale getireceğinizi düşünün.

Web seminerleri kesinlikle başlamak için harika bir yer. Potansiyel müşterilerinizle bağlantıda kalmak için aylık oturumlar ayarlayın. Endişe yaratabilecek bir şey var, raki0 pek çok şirket girişimlerde bulunuyor. Nasıl farklı olabileceğinizi düşünün. Belki potansiyel müşteriye bazı ücretsiz tavsiyeler veya değerlendirmeler de sunabilirsiniz.

3. Ekipler Arası Bağlantı Kurun

Pazarlama iş arkadaşlarınızla bir araya gelin ve yeni fikirler için beyin fırtınası yapın. Satış organizasyonundaki ekip arkadaşlarınıza ulaşın ve nelerin güncellenmesi gerektiğini öğrenin. Beklentileri sıfırlamak için şirket genelindeki yöneticiler ve paydaşlarla zaman kazanın.

4. Olumlu ve İyimser Olun

Her şey iyi olacak. Tüm sağlık çalışanlarının, başkalarına yardım etmek için hayatlarını riske attığını düşünün. Siz de taşın altına elinizi koyun.

Pazarlama bu kadar önemli görünmüyor. Öyleyse şöyle bir perspektif içinde tutalım. Hala yapacak önemli bir işiniz var. Ancak her krizin ön saflarında yer alanlar gibi, pazarlamada bile biraz daha yardım etmeye çalışalım!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar