2019’un E-posta Pazarlama İstatistikleri

e-posta-pazarlama-istatistikleri

Paylaşmayı unutmayın.

2019’un E-posta Pazarlama İstatistikleri – E-posta pazarlaması, işletmenizin müşterilerle bağlantıya geçmesi ve kalıcı ilişkiler kurması için en önemli ve en etkili yollardan biri olmaya devam etmektedir. E-posta pazarlama istatistikleriyle, diğer işletmelerin yatırım getirilerini (ROI) en üst düzeye çıkarmak ve müşterilerle bağlantı kurmak için e-postaları nasıl kullandıklarını keşfedebilirsiniz.

E-posta Pazarlama İstatistikleri

Tıklama Oranı

pixabay.com

Salı günleri e-posta gönderen pazarlamacılar en yüksek e-posta açılma oranını elde ediyor. (Wordstream, 2017)

Ankete katılan pazarlamacıların %15’i şirketlerinin hala e-postalarının ne kadar açıldığını ve tıklamalarının nasıl olduğunu düzenli olarak incelemediğini; yalnızca %23’ü bir tıklamanın ardından neler olduğunu izlemek için web sitelerini ve e-postalarını entegre ettiklerini söylüyor. (MarketingProfs, 2016)

HubSpot 2018 verileri gösteriyorki sanat ve eğlence, inşaat, insan kaynakları, hukuk ve devlet, emlak ile alakalı e-postalar en yüksek tıklama oranına sahip, en çok açılan e-postalardır. Yine aynı yıl açıklanan verilere göre pazarlama ve reklam şirketleri ise en düşük e-posta açılma oranına sahiptir. Ayrıca bilgisayardan ikinci kez e-posta açan mobil okuyucuların tıklama olasılığı  % 65 daha fazladır.

E-posta Kopyalama

Pazarlamacıların % 66’sı e-postalarını yaş verilerine göre kişiselleştiriyor. (Campaign Monitor, 2018)

Bugün, spam e-postalarının güvenlik filtrelerini atlaması, yakın geçmişte olduğundan daha olasıdır. (The Radicati Group, 2016)

E-posta konu satırlarının yalnızca %9’u emoji içerir. Oysa oluşturdukları e-postaların konu satırında emoji kullanan markaların % 56’sının e-postalarının açılma oranı diğerlerine oranla daha yüksektir. Pazarlamacıların neredeyse yarısı, bazen e-posta performansını optimize etmek için alternatif konu satırlarını test ettiklerini söylüyor. Alışveriş yapanların% 91’i iş yaptıkları şirketlerden e-posta yoluyla haber almak istiyor. Buna rağmen işlem e-postaları, normal pazarlama e-postalarına göre sekiz kat daha fazla açılır.

E-posta Kullanımı

2020’deki en yeni pazarlama analitiği trendlerinden biri, tahmini analitik gibi makine öğrenimi süreçlerine odaklanacaktır. (Business2Community, 2019)

Mobil cihazlarda yanlış görüntülenen e-postalar üç saniye içinde silinebilir. (Campaign Monitor, 2018)

Veri kalitesi yönetimi metrikleri (ölçübirimleri), 2020 yılında pazarlama uzmanları için önemli bir itici güç olacaktır. (CMS Wire, 2019)

6.69 milyardan fazla e-posta hesabı var. Aktif e-posta hesaplarının ise bu yıl 5.6 milyar seviyesine ulaşması bekleniyor. Profesyonellerin %86’sı iş amaçlı iletişim kurarken e-posta kullanmayı tercih ediyor. Ayrıca işletmelerin yaklaşık %49’u bir tür e-posta otomasyonu kullanıyor. Ama dikkat edilmelidir ki bir marka çok fazla e-posta gönderdiği için tüketicilerin % 78’i e-posta listesinden çıkar.

E-posta Segmentasyonu

Şirketlerin% 83’ü e-postaları için en azından temel segmentasyonu kullanıyor. (Econsultancy, 2016)

Pazarlamacıların %42’si hedefli e-posta mesajı göndermemektedir; yalnızca% 4’ü katmanlı hedeflemeyi kullanır. (MarketingProfs, 2016)

E-posta listelerini bölümlere ayırabilme ve e-posta kampanya mesajlarını kişiselleştirebilme, pazarlama influencırlarının sırasıyla % 51 ve % 50’si için en etkili kişiselleştirme taktikleridir. (Ascend2, 2016)

Alıcıların, segmentlere ayrılmış kampanyalardan gelen e-postaları tıklama olasılığı, segmentlere ayrılmış olmayan kampanyalara göre % 75 daha fazladır. (MailChimp, 2017)

Mobil E-posta

pixabay.com

Apple iPhone (% 29) ve Gmail (% 27) oranlarıyla e-postaları okumak için en popüler yöntemler olmaya devam ediyor. (Litmus, 2018)

Ankete katılan şirketlerin %73’ü e-postaların mobil cihaz optimizasyonuna öncelik veriyor. (Campaign Monitor, 2018)

IMobile, 2018 yılının Haziran ayında açılan tüm e-postaların %46’sını oluşturdu. (Litmus, 2018)

IT, B2B ve toptan satış şirketleri en zayıf mobil e-posta açıklığına sahipken, TV / radyo / film, etkinlikler ve emlak en güçlü mobil e-posta açıklığına sahiptir. (Campaign Monitor, 2018)

E-posta açılma oranları hakkındaki hemen hemen her rapor, mobil cihazların tüm e-posta açılmalarının en az %50’sinden sorumlu olduğu sonucuna varıyor. Hatta iş sahiperinin % 35’i e-postayı bir mobil cihazda kontrol ediyor. Zaten mobil kullanıcılar, e-postalarını mobil olmayan kullanıcılardan üç kat daha fazla kontrol eder. Bu yüzdendir ki E-posta kullanıcılarının%80’inin 2018’in sonuna kadar bir mobil cihaz üzerinden e-posta hesaplarına erişmesi bekleniyor. Buna rağmen müşterilerin %52’sinin, kötü mobil deneyimleri nedeniyle bir şirketle etkileşime girme olasılığı daha düşüktür.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar