E-Posta Pazarlamasının Püf Noktaları Nelerdir?

e-posta-pazarlamasinin-puf-noktalari-nelerdir?

Paylaşmayı unutmayın.

E-Posta Pazarlamasının Püf Noktaları Nelerdir? – E-Posta pazarlaması hala işe yarıyor mu diye düşünüyor olabilirsiniz. Cevabı ise çok basit: Doğru yapıyorsanız evet! 

E-posta pazarlamasının gücüne inanmayan ve dahası hiçbir işe yaramadığını düşünen oldukça fazla marka görebilirsiniz. Bunun temel sebebi kendi e-posta pazarlama stratejilerinden olumlu geri dönüş alamayan markaların oluşturduğu algıdı. Bu markaların ihtiyacı olan şey belirli püf noktalar ve ipuçlarıdır. 

Biz de sizin için e-posta pazarlamasının bu kilit noktalarını aşağıda derledik. İnternetteki en başarılı pazarlama stratejilerinden biri olan e-posta pazarlamasının inceliklerini öğrenmek için sizi aşağıya bekliyoruz. 

E-Posta Pazarlamasının Püf Noktaları

1. Abone listenizi güncel tutun. 

E-Posta Pazarlamasının Püf Noktaları listesinin en başında bu madde yer alır. Zaten çok uzun bir müşteri listeniz olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Fakat müşteri eklemek bu kadar kolayken neden daha fazlasını eklemiyorsunuz? Örneğin sitenizin “Üye Ol” kısmını kullanarak abone listenizi pasif olarak her geçen gün arttırabilirsiniz. Ayrıca abone formunuzu ana sayfanıza, blog sayfanıza veya önemli içeriklerin olduğu herhangi bir sayfaya koyarak listenizi olabildiğince uzatabilirsiniz. 

Digital Fire gibi araçlar kullanmak da abone sayınızı arttıracaktır. Ekranınıza bir anda gelerek kaydolmanızı sağlayan bir araç olan Digital Fire, oldukça kullanışlı olabilir. Daha az rahatsız yöntemler kullarak da abone listenizi güncel tutabilirsiniz. Burada önemli olan listenizin sürekli büyümesidir, nasıl yaptığınızın çok da bir önemi yoktur.

2. Düzenli ve etkili e-postalar gönderin. 

Kabul edelim, hepimiz spam postalardan nefret ediyoruz. Günün her saati gelen birbirinden alakasız ve anlamsız e-postalar oldukça rahatsız edici olabiliyor. Fakat bu işi yasal olarak ve düzgün bir şekilde yapıyorsanız spam yapmaktan korkmamanız gerekir. Aksine abonelerize düzenli e-postalar göndermek çoğu zaman satışlarınızı arttıracaktır. 

Dahası birçok çalışma insanların e-postalarını her gün düzenli olarak kontrol ettiğini gösteriyor. Yani düzenli e-postalar göndererek aslında harika bir iş çıkartıyorsunuz. Bu işi yaparken spam yapıyor olmanızdan korkmanıza gerek yok. Çünkü spam size abone olmayan alakasız insanlara onların rızası olmadan e-posta göndermeye denir. E-postalarınızı her gün açan ve okuyan sadık abonelerinize e-posta gönderirken çekinmeyin. 

3. E-postalarınızı kişiselleştirin. 

Mümkün olduğunca e-postalarınıza kişisel öğeler eklemeye çalışın. Çoğu e-posta aracı göndereceğiniz kişinin ismini ve başka bilgilerini kullanarak e-postaları kişiselleştirmeye izin veren kodlar içerir. Bu araçları kullanarak daha eğlenceli ve kişisel e-postalar oluşturarak geri dönüş sayınızı arttırabilirsiniz. 

Bunun ötesinde e-postalarınıza gelen yanıtları da kişiselleştirebilir ve çok daha özel e-postalar oluşturabilirsiniz. Böylece spam yapıyor olmaktan korkmanıza da gerek kalmaz. Çünkü kişiselleştirilmiş e-postalar aboneleriniz tarafından spam olarak algılanmayacaktır. 

4. E-postalarınızı mobile uygun ayarlayın. 

Sabah kalktığınızda yaptığınız ilk işi düşünün. Büyük ihtimalle telefonunuzu elinize alıp mesajlarınızı ve e-postalarınızı kontrol ediyorsunuz. Aynı şekilde siz de e-postalarınızı oluştururken mobile uygun ayarlamaya özen gösterin. Çünkü attığınız e-postaların büyük bir çoğunluğu cep telefonu veya tablet gibi mobil cihazlardan okunacaktır ve kimse telefonunda özensiz ve garip duran bir e-postayı okumak istemez. 

E-postalarınızın okunulabilirliğini birçok cihazda test edin. Farklı platformlarda ve cihazlardaki görüntüsüne dikkat edin. Bu ufak detay sizi oldukça ileriye taşıyacak ve abone sayınızı oldukça arttıracaktır. 

5. E-postalarınızı ayırarak test edin. 

E-Posta Pazarlamasının Püf Noktaları
@majorkeymovements

Her pazarlama stratejisinde olduğu gibi e-posta pazarlamasında da stratejilerinizi test etmeniz gerekir. Bunu yapmanın en iyi yolu A/B ayırma testidir. Online pazarlamanın çok sık kullanılan test mekanizmalarından biri olan A/B ayırma testinde sistem oldukça basittir: Abonelerinizi belirli segmentlere ve parçalara ayırarak hangi e-postanın daha çok getiri sağladığını bulmak. Böylece e-postalarınızın farklı sürümlerini test edebilir ve hangisinin en başarılı olduğunu bulabilirsiniz. 

Bu sistem aynı zamanda farklı test gruplarından farklı veriler almanızı sağlayacağı için kampanyalarınızı mükemmelleştirmenize ve daha iyi sonuçlar elde etmenize olanak sağlayacaktır. 

6. E-postalarınızı takip edin. 

Birçok farklı stratejiyi deniyor ve güzel sonuçlar elde ediyor olabilirsiniz. Fakat bunları analiz edip daha iyisine ulaşmak için çabalamıyorsanız yerinizde sayıyorsunuz demektir. 

Verilerinizi analiz ederek bunlardan ders çıkarmak önemlidir. Örneğin kaç e-postanın teslim edilemediği veya kullanıcıların günün hangi saati e-postalarınızı açtığı gibi küçük veriler e-postalarınızın performansı hakkında oldukça fazla bilgi verecektir. 

Google Analytics gibi araçlar kullanabilir ve e-postalarınızı etiketleyebilirsiniz. Bu e-postalarınızın sayfanıza nasıl bir trafik çektiğini ve ne kadar kullanışlı olduğu ile ilgili bilgiler verecektir. Bu bilgilerle e-postalarınızı bir üst seviyeye taşıyabilir, daha etkili pazarlama stratejileri geliştirebilirsiniz. 

E-Posta Pazarlamasının Püf Noktaları
@digitalage

E-posta pazarlaması yıllardır kullanılıyor, fakat sadece birkaç pazarlamacı bu konuda uzmanlaştı. Oldukça etkili ve getirisi oldukça fazla olan bu pazarlama stratejisinde uzmanlaşmak da aslında hiç düşündüğünüz kadar zor değil. Yukarıdaki püf noktalardan başlayın ve sürekli geliştirmeye devam edin. Karşılığını alacağınıza eminiz! 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar