ZOOM Benzeri Video Konferans Uygulamaları – 5 ZOOM Alternatifi

zoom-benzeri-video-konferans-uygulamalari-5-zoom-alternatifi

Paylaşmayı unutmayın.

ZOOM Benzeri Video Konferans Uygulamaları – 5 ZOOM Alternatifi – Evden çalışıyorsanız ya da sevdiklerinizden kilometrelerce uzakta yaşıyor ve video konferans uygulamalarını sıklıkla kullanıyorsanız, son günlerin yıldızı Zoom‘a alternatif uygulamaları bu yazımızda sizler için derledik.

ZOOM Benzeri Video Konferans Uygulamaları

Kalabalık Toplantılar İçin: MICROSOFT TEAMS

zoom-benzeri-video-konferans-uygulamalari---5-zoom-alternatifi
@microsoft

Microsoft, profesyonel uygulamalardaki tecrübesini kullanarak Microsoft Teams ile bir işletmenin ihtiyaç duyabileceği video konferans gerekliliklerini, belli bir ücret karşılığında, kullanıcılara sunuyor. Microsoft 365 entegrasyonu sayesinde en fazla 10.000 katılımcı ile toplantı yapma olanağı sunarken toplantıları kolayca planlamanızı, davet göndermenizi ve daha birçok seçenek kullanmanızı sağlıyor. Alt yazı desteği, arka planınızı bulanıklaştırma yeteneği ve mobil uygulama desteği ise Microsoft Teams’e yakında eklenmesi beklenen özelliklerden bazıları olarak karşımıza çıkıyor. 
Microsoft Teams, sınırlamalarla ücretsiz olarak kullanılabiliyor, ancak işletmeler, ihtiyaç duydukları özellikleri elde etmek için ücretli sürümü kullanmak zorunda kalıyorlar. İdeal olarak, hizmetten en iyi şekilde yararlanmak için bir Microsoft 365 işine veya işletme planına sahip olmanız gerekiyor ve bu da tekil kullanıcılar için oldukça maliyetli. Hepsi bir arada bir çözüm olarak değerlendirildiğinde uygulama oldukça çekici. Belgeleri paylaşabilmeniz ve anında düzenleyebilmeniz, önemli bir toplantı sırasında fayda sağlayacak bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.. 

Web Seminerleri İçin: ClickMeeting

zoom-benzeri-video-konferans-uygulamalari---5-zoom-alternatifi
@clickmeeting

ClickMeeting özellikle web seminerleri ve diğer sunuları çevrimiçi olarak yürütmesi gereken kullanıcıları hedefliyor. Web semineri yayıncılığının uzman tarafı için oldukça kullanışlı. Tanıdığınız kişilere ve hatta PayPal entegrasyonu yoluyla, erişebildiğiniz herkese becerilerinizi satarak bir web semineri oluşturmak, uygulamanın karmaşık görüntüsüne nispeten oldukça kolay. Anketlerin, soru-cevap oturumlarının, bir beyaz tahtanın ve ekran paylaşımının eklenmesi, süreci yüz yüze seminerler kadar etkileşimli hale getiriyor. 
Tüm özellikleri kullanmak veya yüzlerce katılımcıyı davet etmek istiyorsanız ClickMeeting ucuz değil, ancak web seminerleri sunmak konusunda ciddi iseniz ödeyeceğiniz ücrete değer bir uygulama olduğunu unutmamak gerekiyor.

En İyi Ücretsiz Seçenek: Google Hangouts

zoom-benzeri-video-konferans-uygulamalari---5-zoom-alternatifi
@indianexpress

Tamamen ücretsiz olan Google Hangouts, sosyal aramalar söz konusu olduğunda kullanım kolaylığı ile öne çıkıyor. Hemen hemen herkesin bir Google hesabı vardır ve bir Hangouts oturumu oluşturmak çok kolaydır. Sesli aramalar söz konusu olduğunda, 150 katılımcıya kadar toplantılar düzenleyebilirsiniz, ancak yalnızca 10 kişiye kadar görüntülü görüşme yapmakla sınırlandırılıyorsunuz. Hizmeti tarayıcınızın yanı sıra uygulamalar aracılığıyla mobil olarak da kullanabilirsiniz.
Resmi bir işletme hesabına yatırım yapmadığınız sürece, ücretsiz seçenek işletmeler veya birlikte çalışmak isteyenler için iyi bir seçim değildir, ancak ücretsiz ve etkili bir uygulamaya ihtiyacınız olduğunda en iyi seçeneklerden biridir. 

Mobil İçin En İyisi: GoToMeeting

@gotomeeting

GoToMeeting, bildiğimiz video konferans yazılımlarının sağladığı birçok özellik sunuyor. Buna ekran paylaşımı, toplantı kayıtları ve transkripsiyonlar ve HD video kaydı sayılabilir. Genel anlamda basit olmasının yanında not alma gibi bazı gelişmiş özelliklerden yoksundur, ancak büyük bir avantajı vardır. Doğrudan akıllı telefonunuzdan bir toplantı ayarlamak inanılmaz derecede kolaydır. Evde kullanım için bu büyük bir artıdır.
Masaüstünüzden konferans görüşmeleri yapmakla sınırlı kalmak istemiyorsanız, GoToMeeting ideal bir uygulamadır. Fiyat olarak bakıldığında da ücretli birçok seçeneğe oranla uygundur.  İhtiyacınız olan şey esneklik ise, GoToMeeting, görüntülü konferans görüşmeleri yapmanın harika bir yoludur. 

Küçük İşletmeler İçin: Intermedia AnyMeeting

@intermedia

Uygulamayı denemeye yönelik bir teşvik olarak, Intermedia AnyMeeting’in ücretsiz olarak sunduğu çok sayıda içeriği bulunuyor. 200 telefon veya web katılımcısıyla birlikte 4 kişiyle sınırlı olmak üzere HD video katılımcısına izin veriliyor. Toplantıları, notları, transkriptleri kaydetme gibi Pro seçenekleriyle birlikte tüm hizmetler 2021 yılına kadar ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ücretsiz planda bile rakipsiz bir hizmet sağlıyorlar. Google hizmetleri, Slack ve diğerleriyle de entegrasyonu bulunuyor, böylece hazırda kullandığınız platform aracılığıyla hızlı bir şekilde çalışmalarınıza devam edebiliyorsunuz.
Tek dezavantajı kullanımının biraz karmaşık olmasıdır. Intermedia AnyMeeting’in ayırt edici birçok özelliği mevcut, ancak işleri halletmek biraz karmaşık olabiliyor, bu yüzden kullanımına alışmak için biraz zamana ihtiyaç duyulabiliyor.. 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar