Ziyaret Edilmesi Yasak Olan 10 Lokasyon

Paylaşmayı unutmayın.

Ziyaret Edilmesi Yasak Olan 10 Lokasyon – Bilinmeyen sebeplerden ötürü insanoğluna yasak olan şeyler hep çekici gelmiştir. Kimi zaman bizi bir şey yapmamız konusunda uyardıklarında o işi yapmak için içimizde istekler oluşur. Gerek devletler gerekse özel sebeplerden dolayı insanların ziyaretlerine açık olmayan yerler var. Bu yazımızda dünya üzerinde ziyaret edilmesi yasak olan 10 yerden ve nedenlerinden bahsedeceğiz.

Ziyaret Edilmesi Yasak Olan 10 Lokasyon

1) Niihau Adası – ABD

ziyaret-edilmesi-yasak-olan-10-lokasyon
@wikipedia

Adanın takma adından da(Yasak Ada) anlaşılacağı üzerine ziyaretlere yasak. Bu ada Amerika birleşik devletlerine bağlı Hawaii eyaletine dahildir. Ada 1864 yılında Hawai kralı 4. Kamehameda’ya satıldıktan sonra Robinson ailesine geçti ve 1915 yılından beri ziyaretçilere kapalı kaldı. Özel mülkiyet statüsünde olan bu ada özel bir davet olmaksızın ziyaretlere kapalıdır.

2) 51. Bölge – Amerika Birleşik Devletleri

ziyaret-edilmesi-yasak-olan-10-lokasyon
@pixabay

Böyle bir liste yapıp 51. Bölgeden bahsetmemek olmaz tabi. Adı sıkça komplo teorileri içinde geçen 51. bölge Nevada çölünde bulunuyor. Amerika ordusuna ait olan bölgede uçak sistemleri test merkezi olarak kullanılıyor.51. Bölge ziyaret edilmesi yasak yerler arasında.

3) Lascaux Mağarası

ziyaret-edilmesi-yasak-olan-10-lokasyon
@wikipedia

1940 yılında tesadüf eseri keşfedilen mağarada 17 bin yıl öncesinden kalma resimler olduğu düşünülmektedir. Daha sonraları ziyarete açılan mağaranın ziyaretçiler tarafından çizimler ve tarihi eserlerde bozulma fark edilmesinin ardından ziyarete kapatılmıştır. 1979 yılında Unesco dünya mirasları listesine giren mağarada ziyaret edilmesi yasak yerler arasında.

3) Surtsey Adası – İzlanda

Surtsey - Wikipedia
@wikipedia

İzlanda’nın güneyinde volkanik olaylar sonrası oluşmuştur. 1965 yılından beri ziyaretçilere kapalıdır . Adayı sadece bilimsel araştırma yapmak isteyen bilim adamları tarafından ziyaret edilebiliyor.

4) Prypiat – Ukrayna

ziyaret-edilmesi-yasak-olan-10-lokasyon
@pixabay

1970 yılında Çernobil nükleer çalışanları için kurulmuştur. Çernobil nükleer kazasından sonra terk edilmiştir. bu şehir Tur şirketleri veya özel izin almadan girmeniz mümkün değil.

5) Pine Gap -Avusturalya

Pine Gap - Wikipedia
@wikipedia

Avusturalyalılar ve Amerikalılar tarafın ortaklaşa yönetilen “Pine Gap ” bir uydu izleme istasyonudur. Özel izin olmadan girişi yasaktır.

Ziyaret Edilmesi Yasak Olan 10 Lokasyon – Son 5

6) Whites Kulübü – İngiltere

ziyaret-edilmesi-yasak-olan-10-lokasyon
@pixabay

Londra’nın merkezinde bulunan ve İngiliz yüksek sınıfına ait bu kulüp evine üye değilseniz girmeniz pek mümkün değildir. Whites klübü 1693 yılında sıcak çikolata satmak için kuruldu. dünya üzerinde bulunan en gizli yerlerden biridir. Kulübe üye olan Bazı kişiler prens Charles gibi İngiliz kraliyet üyeleri.

7) Kuzey Sentinel Adası – Hindistan

Kuzey Sentinel Adası - Vikipedi
@wikipedia

60.000 sene boyunca modern toplumdan izole yaşamayı başarmış Sentinel kabilesi taraşından yönetilen bu ada aslında Hindistan’a bağlıdır. 1771 yılında İngilizler tarafından modern toplumu göstermek için adadan aldıkları 2 insan modern toplumdaki virüslere dayanamayıp hızlı bir şekilde ölünce adanın insanları modern toplumu kabul etmemiş ve yaklaşan tüm gemilere ok ve mızrak fırlatarak saldırmışlardır. Adayı doğal yapısını korumak ve ada halkını korumak amacıyla Hindistan hükümeti tarafından 2005 yılında yasak bölge ilan edilmiştir.

8) Mount Weather – Amerika Birleşik Devletleri

ziyaret-edilmesi-yasak-olan-10-lokasyon
@wikipedia

Varlığı 1974 yılında bir jet kazasından sonra fark edilen. Bu askeri tesis dünya üzerinde gizemi koruyan yerlerden biri ve tabii ki ziyaret yasak.

9) Aynoroz Özerk Bölgesi – Yunanistan

ziyareti-yasak-olan-yerler
@hurriyet

Yunanistan içinde özerk bir bölge olan Ayronoz  Ortodokslar için önemli bölgelerden biridir. Nüfusunun büyük bir kısmı rahiplerden meydana gelen bölgeye Kadınların girmesi yasak ve dünyada kadın bulunmayan tek bölgedir ayrıca bölgeye giriş özel izinler sayesinde oluyor.

10) Vatikan Arşivleri – Roma

ziyareti-yasak-olan-yerler
@pixabay

Dünyanın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Vatikan da turistlerin ziyaret etmesi yasak yerleri var. Bu arşivlerde yaklaşık olarak 35 bin cilt kitap bulunuyor ve çok eski zamanlardan kalan Hristiyanlık için tarihsel ve önemli belgeler bulunuyor. Vatikan kütüphanesine sadece tarihi bir otoriteden tavsiye mektubu ile talepte bulunanlar veya yetkili makamlardan izin alınarak girilebiliyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar